"Катимерини": Политическата несигурност в България разтревожи Запада

Българите - разочаровани от политическата класа на страната
12 апр 2021 22:30, Петя Славова
219
"Катимерини": Политическата несигурност в България разтревожи Запада
Снимка: БГНЕС

Резултатът от изборите миналата неделя хвърли България в период на политическа несигурност. Недалеч оттам изглежда, че в Украйна се развиват тревожни събития, пише Ставрос Цимас за "Катимерини".

Дясноцентристката партия на премиера Бойко Борисов събра най-много гласове, но получените от нея 26,14% не са достатъчни, за да формира мнозинство. Всъщност дори не му дава предимство във вероятните коалиционни преговори.

Още по темата

Българите, разочаровани от политическата класа на страната, гласуваха против статуквото в лицето на Има такъв народ, управлявана от популярния телевизионен водещ и певец Слави Трифонов. Въпреки липсата на каквито и да било смислени предложения по време на предизборната кампания, Трифонов събра 17,7%, побеждавайки Социалистическата партия, която за първи път в историята си остана на трето място.

Много анализатори казват, че са възможни нови избори. В този случай инерцията на партията на Трифонов може да я изведе на първо място, изпращайки България в неизследвана територия, предава БГНЕС.

Членка на НАТО и ЕС, в западните очи България подозирано е с ролята на стратегически аванпост на брега на Черно море и на индикатор за намеренията на Русия. С нарастващото напрежение в съседна Украйна, с провеждащи големи военни учения от Балтийско до Черно море Русия и НАТО, и със засилващата се риторика на Москва и Вашингтон в стил Студена война, Западът може само да се притеснява от продължителна политическа нестабилност в София.

С Борисов извън кадъра и президентът Румен Радев приветлив към Москва, Западът не е сигурен какво да очаква от политическите събития в България. Той се нуждае от приятелска България, за да може да наблюдава присъствието на Русия и движението в Черно море, Украйна и Кавказ и да може да заобиколи Босфорския пролив, ако е необходимо. Бепе Грило в балкански стил не обслужва западните геополитически интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: БългариянатоЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев войната почва скоро. А, ти започни първо Гешев, Доган, Тиква и Пеевски. Пращай им по един войници и на площада РЕВОЛЮЦИЯ!!!
95
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа и Елада не е имало и гърци не е имало на север от Пелопонес до 19 век, но е факт, че в Константинопол и Византия официалния език е бил гръцки, дори български,славянски са използвали в Константинопол,но такова нещо като траки не е имало никога,нито такъв език,нито македонци е имало,те също са измишльотина на фанариотите от късното средновековие и са извършвали насилствена гърцизация.
94
20
 
18
 
! Отговори
Народа с теб преди 3 години
Радев,изпращай един взвод военни при Гешев да си дава оставката. Ако не я даде, да му слагат качулката на главата. После поставяй свои хора навсякъде. Сменяш всички полицейски началници , висши чиновници и министри.После ги хвърляш в затвора.Накрая притискаш СИК, *** и онези американски фирми дето ни помпат златото и дренират земята ни за газ.Твърда ръка трябва. Мафията разбира само от лопата и бой.
93
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави всичко ще оправи в държавата. Вярно, той няма и нямаше политически амбиции - само финансови. В момента мълчи от некомпетентност, но ще се окопити с мъдрата помощ на славния Радев.
92
22
 
16
 
! Отговори
Путнярка с чесън преди 3 години
България трябва на мига да допусне релокирането на американски кораби в пристанища Варна и Бургас! Трябва да сме подготвени за евентуална агресия към Европа от страна на азиатските диваци на Путяната диктатора
91
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елада тук е нямало никога,само елински апетити.
90
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ти е писнало се скрий в гръцката си дупка.
89
6
 
14
 
! Отговори
Напразно преди 3 години
Се тревожат. Слави всичко ще оправи.
88
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИмало е трънки,тракизма е въведен в България през 1972 година от чуждия шпионин Ал.Фол,продължен от дъщеря му и жена му,а тракизма е измислица от 19 век!И Римска империя не е имало,идват 1-2 век и 3 век вече ги е нямало,щото са били смазани от местните източноевропесйки народи,нито някога се е говорило на латински език в Константинопол през 4 век и след това,а официалния език е бил гръцкиХайде,спрете да ни пробутвате лъжите си с разни фалшификации за траки,готи,латини, че ни писна
87
6
 
8
 
! Отговори
Ник преди 3 години
началниците са разочаровани от резултата на своя послушко, но ще намерят начин да продължат да нареждат на матРИала и да точат ресурсите на територията към своите дълбоки началници.
86
3
 
4
 
! Отговори
Да се чете преди 3 години
Ставате нелицеприятни и меко казано поизостанали.
85
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анализатор"Извод: най-добър слугинаж е тука"Ц. Хората сега си живеят живота. Едно време живееха за да може тия в СССР да си живеят живота.Ае мерси, няма нужда!
84
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не е била никога гръцка земя. Преди да бъдезавладяна от римската империяна тази територия е имало тракийско царство.
83
4
 
6
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
До Анонимен 87 "изселим през Черно море в духовната им родина."Най-добър слугинаж на "духовната родина"през соца бяха тука. Сега най-добър слугинаж на ес и usa тука.Извод: най-добър слугинаж е тука
82
1
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
" в парижките и лондонските вестници телеграми, известяващи целия свят, че след дълга парламентарна буря е паднало, накрая министерството в България и е съставено ново, от либералното болшинство и че някакъв техен Иван Чифтлик, се съгласил накрая да приеме портфейла на Премиер на Министерския съвет."
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бепе Грило в балкански стил не обслужва западните геополитически интереси."----- тия слугински журналисти по цял свят са едни същи . Само дрънкат глупости .Ние затова ли съществуваме - да се грижим за западните геополитически интереси . Че сме колония на САЩ , спор няма това означава ли ,че трябва да отменяме изборите и да чакаме спуснати от Вашингтон политици
80
1
 
8
 
! Отговори
Ку.Ро.Ед преди 3 години
Играйте кючеци.
79
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи бойко с неговата банда гербще трябва да възстановят на българската държава неправомерноизнесеното злато. От собственитеси джобове.
78
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 94"Чувате ли се кво пишете, бе?"В най-добрия случай са БРУТАЛНО неграмотни.В по-лошия са продажници на Майка България, които вече са се разбрали със Саурон.Как се радвам, че вече не завися от тая ***.
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А този гръцки журналист няма ли си някакви гръцки проблеми , които да коментира . Нали искат Германия да им плаща стотици милиарди евро. Що не си лае там . А тръгнал да коментира неща , които не разбира