"Катимерини": Политическата несигурност в България разтревожи Запада

Българите - разочаровани от политическата класа на страната
12 апр 2021 22:30, Петя Славова
219
"Катимерини": Политическата несигурност в България разтревожи Запада
Снимка: БГНЕС

Резултатът от изборите миналата неделя хвърли България в период на политическа несигурност. Недалеч оттам изглежда, че в Украйна се развиват тревожни събития, пише Ставрос Цимас за "Катимерини".

Дясноцентристката партия на премиера Бойко Борисов събра най-много гласове, но получените от нея 26,14% не са достатъчни, за да формира мнозинство. Всъщност дори не му дава предимство във вероятните коалиционни преговори.

Още по темата

Българите, разочаровани от политическата класа на страната, гласуваха против статуквото в лицето на Има такъв народ, управлявана от популярния телевизионен водещ и певец Слави Трифонов. Въпреки липсата на каквито и да било смислени предложения по време на предизборната кампания, Трифонов събра 17,7%, побеждавайки Социалистическата партия, която за първи път в историята си остана на трето място.

Много анализатори казват, че са възможни нови избори. В този случай инерцията на партията на Трифонов може да я изведе на първо място, изпращайки България в неизследвана територия, предава БГНЕС.

Членка на НАТО и ЕС, в западните очи България подозирано е с ролята на стратегически аванпост на брега на Черно море и на индикатор за намеренията на Русия. С нарастващото напрежение в съседна Украйна, с провеждащи големи военни учения от Балтийско до Черно море Русия и НАТО, и със засилващата се риторика на Москва и Вашингтон в стил Студена война, Западът може само да се притеснява от продължителна политическа нестабилност в София.

С Борисов извън кадъра и президентът Румен Радев приветлив към Москва, Западът не е сигурен какво да очаква от политическите събития в България. Той се нуждае от приятелска България, за да може да наблюдава присъствието на Русия и движението в Черно море, Украйна и Кавказ и да може да заобиколи Босфорския пролив, ако е необходимо. Бепе Грило в балкански стил не обслужва западните геополитически интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: българиянатоЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕТО, на умниците на ИТН и ЕВРОПА им го казва! НЕ може така, 8 дена да си на 2-ро място и да си написал 3 изречения във ФБ!
15
2
 
7
 
! Отговори
Банана мама преди 3 години
Кралят на Тонга също е добро решение. Вамос танганайци, да го изберем.
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Ох, още отсега си представям взаимните обвинения кой е по-виновен, че са омазали пейзажа.Боцко само трябва да се ди отстрани и да глецка хитро.
13
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще замразят субсидиите и ще лапаmе мухи. До края на април ако не се внесе плана за възстановяване - направо си изключете хладилниците защото няма да има с какво да ги пълните. Точат си лигиmе за онези 29 милиарда лева. Но ще ги видят като им цъфнат налъмиmе. Европа лесно пари не дава. Трябват гаранции и политическа стабилност.А сега си яжте храната, където мятахте по НС. Яжте яйца и си носете старите дрехи! Ще видите пари когато баба ми стане мъжка. Сбогооооом, турбомутротруповееееееее!
12
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да стане, какавато я мислехме, другари господа. 30 години ни лъжат.Като се съберат на 15-ти в Партийния дом, да вдигат германския флаг и да пеят Дойчланд юбер алес. Аншлус, Меркел идва, посрещаме я с цветя и се обединяваме и получаваме германски доходи.Народът напразно страда с тези избрани нелегално от Запада васали управници на България.Запада иска да оправя булката без пари.
11
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще се раздействат западните посолства. Главния глупакк на републиката им бе супер удобен. Ще търсят заместител за колонията си. Няма да им е трудни никак като гледам. Но по лошо от това не може да стане. Най много същото.
10
20
 
26
 
! Отговори
Вероятно преди 3 години
Много хора в ЕС се чудят на българските предатели и пРезиденти, които се продават почти за без пари само от любов към Русия
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5"Защото европейците биват два вида - богати и бедни"Ц. Европейците, както и всички останали, биват два вида - кадърни и работливи или некадърни и мързеливи.Просто в ЕС първите живеят много добре, докато вторите, колкото да не са ужасно зле.На някои други места дори и първите не живеят добре, камо ли много добре. Оставям на всеки да се сети сам кои са тези места.
8
17
 
9
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Даже е много стабилна БГ. Постоянно се управлява от комунисти. Последно от комунистите Борисов.
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста преувеличено ми се струва това.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що че правим?
5
26
 
11
 
! Отговори
Интелектуалец преди 3 години
Няма никаква несигурност. Това са манипулаций. Генерал Борисов спечели изборите и разби комунистите за пореден път. Ще управлява с кабинет на малцинството.
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станахме 27-*** република на Европейския съюз. Но останахме бедниРешението е да станем провинция на Германия и да искаме да бъдем равноправни германци.Защото европейците биват два вида - богати и бедни.
3
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинете, а къде има политическа сигурност или стабилност? В Гърция ли? В Запада ли? Кой Запад? Франция, Германия, Великобритания, Италия, Испания, Португалия... и много други държави няма политически партии, които да са водещи и доверието в тях да не се срива и политическата ситуация да е сигурна. Да не говорим за САЩ, там нещата са плачевни.
2
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада управлява България. Германия финансира с държавни пари кой да управлява провинция България.Българите искат сами да се управляват.Ако Германия смята България за своя провинция и иска да я управлява, да ни плаща германски заплати.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми вечи и времи, запада да на анаксира и да на напраиии ... кат бели хора!