Миков: Никога лявото не е било толкова слабо представено

БСП не иска да погледне проблемите в очите, заяви той
Обновена: 12 апр 2021 21:57 | 12 апр 2021 21:54, Веселина Йорданова
81

След слабия резултат на БСП на парламентарните избори продължават да валят коментари за решението на лидера на столетницата Корнелия Нинова да не подаде оставка. Тази вечер в "Денят ON AIR" отговори на някои политически въпроси в ляво даде бившият председател на партията Михаил Миков.

Дали изтича политическото време на Корнелия Нинова, Миков обясни така: "Индикациите са че нейното време продължава, но изтича подкрепата и доверието към БСП, изтичат социалистите от БСП."

Според него няма никакво намерение за промяна в стила и метода за ръководство на БСП, която все "по-малко може да убеди българския народ, че защитава лявото."

"За съжаление, БСП има няколко процеса на отлюспване на кадри на БСП, само че ако преди е имало какво да остане, то сега няма какво. Големият, тежкият проблем пред БСП е, че БСП не иска да погледне проблемите в очите, вътрешните сблъсъци са едно, оценката, която ти дава обществото, друго, и тя се видя сега, видя се и на предишни избори", допълни още Миков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият председател на партията заяви, че резултатът от изборите за партията е доста показателен за състоянието на левицата.

"Никога лявото в България не е било толкова слабо представено в парламента и България е най- бедната страна в ЕС, където голямата част от гражданите би трябвало да осъзнаят интересите си в ляво. И, когато заявиш, че си алтернатива, би трябвало да има и резултат на изборите", каза още той.

Относно подкрепата на БСП към партията на Слави Трифонов, той загатна за някои планове.

"Партията на Нинова, в каквато все повече се превръща БСП, трудно може да даде разумни политически основания за една такава подкрепа, каквато е подкрепата към Слави Трифонов. А и очевидно има преден план и заден план на тази подкрепа", посочи Миков.

И подчерта, че на първо място БСП трябва да се върне в ляво.

"Може би е дошло време да се помисли за по-автентично ляво представителство, което да представлява интересите на хората", каза още Миков.

Относно хипотезата - ако президентът Румен Радев даде третия мандат не на БСП, а на ДБ, Миков отговори лаконично: "Той сам ще си реши, той е в деликатна ситуация заради наближаващите избори."

Според него големият въпрос е не дали ще има правителство, а какво ще е и ще даде ли спокойствие на хората.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
12
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Нинова почиства партията от червени бизнесмени , които си въртят далавери с ГЕРБ, като Гергов например. Това и коства много, опитват се с помощта на ГЕРБ да уязвят Нинова и това се отразява на БСП, губи сила и от там електорат.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Станишевсие"Въйй! Не му вярвайте на тоя коментираш! ТОва ее... ТОва символа на ... на дявола!!!!
26
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква лоша оценка не са давали хората за БСП,това е пропаганда на десните ***,предимно от страна на герберите,които са изпълнили навсякъде със свои ***,да мачкат БСП и я злепоставят,предимно с лъжи!Отделно и се манипулират изборите.Нинова не трябваше да разцепва,а да обединява левите и центристки партии,колкото се може повече партии и организации да обединява и да амбицира и членовете на БСП да агитират всички свои познати да гласуват за БСП,а не да стоят!
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко ляво, уе? Да не сме левацаи, уе ейй! ХАХХа ... в смисъл! Да е! Разбрахти *** ся!Туй БСП МСП НИонува ГУспудиноуаа ... забранка.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха сега кажете какъв е избора.Станишевсие? - некакви леворезбови + вигенин... и оная кака с гешефта с камерите.Бойко - неговите крадат, ама и нещо се прави.... Тъпо, ама хваща дикиш...Оня, дето беше във властта, но нищо не направи - зависим. От ДБОния, дето крадат с Пеевски?!.............И кого да изберем от тия нещастници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако народа помнеше как го обраште с хиперинфлацията средата на 90те, 96 година да ти примоня мише, нямаше е 1 процент да имате! Наздраве мише
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че не е прав, но и по негово време беше същото.И тогава също не искахте да гледате проблемите в очите. Колко ви беше вотът на последните избори, когато ти беше Председател? - 16% А освен това сте тотално наведени на Мосва и това дразни българите.Не си въобразявайте, че сме такива русофили, каквито на вас ви се иска.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо Нинова да се крие по стаите и да се напива до безпаметност да излезе пред електората и да каже какво постигна в бсп откакто го е окупирала освен,че загуби вси1ки избори,намали депутатите на бсп и разцепи партията.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля ви, направете забележка на тази да не се облича и гримира като циркаджийка в предаванията, извън предаванията по телевизията, може и по *** да се разкарва!Същото се отнася и за Беновска,облича се като циркаджийка и уличница.Спазвайте малко етикет и възпитание!
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
миков е виновен,че бсп губи изборите вече няколко пъти с лидер корнелия нинова. тя не е виновна.
18
2
 
11
 
! Отговори
ha преди 3 години
Нинка не успя да се възползва от слабоумието на електората, че по-лесно се управляват и манипулират. Да видим Слави какво ще направи от селяците, които още си пеят "Едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен."
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
квото са и засеяли станишев и първанов...тва бере
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив Миков, било е. И затова сте виновни самите вие, старите муцуни, които драпате на всяка цена. Нищо полезно не си свършил.
15
4
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Микоф,никога не е...късно да станеш за...резил,ама ти май...отдвна си го...постигнал.
14
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лявото не представлява интересите на хората. Вижте си лидерката със златни очила е! Не може лидер на раб.партия да се кипри със седем чифта очила със златни рамки за по 9 бона чифта.Не може лидер на раб. партия да прати сина си в Бъркли за 400 000 щ.д. да учи. За хотели и мотели не ме интересува,за хотел "Мираджио Термал Спа Ризорт"също.Повече ме интересува, че хората си отвориха очите и си спомниха кой направи: -приватизацията-30 банкови фалита-3 фалита на България-кредитните милионери
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бсп-то при сдс-то.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей такива като нея са се пробвали да вкарат баща ми в Белене, защото е хванал партийната секретарка да краде прасета от свинефермата в село ... Такива са и сега и те и наследниците им и партиите-клонинги, създадени да мимикрират за да им осигурят благоденствието, РОБИ!!!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слабо ама си КРАДЕ ЗДРАВО.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честото! Нинова срути БСП както никой друг не успя.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ако са ляво... Един до един бесни капиталисти, представящи се за идеалисти. 'Айде нЕма нужда!