Миков: Никога лявото не е било толкова слабо представено

БСП не иска да погледне проблемите в очите, заяви той
Обновена: 12 апр 2021 21:57 | 12 апр 2021 21:54, Веселина Йорданова
81

След слабия резултат на БСП на парламентарните избори продължават да валят коментари за решението на лидера на столетницата Корнелия Нинова да не подаде оставка. Тази вечер в "Денят ON AIR" отговори на някои политически въпроси в ляво даде бившият председател на партията Михаил Миков.

Дали изтича политическото време на Корнелия Нинова, Миков обясни така: "Индикациите са че нейното време продължава, но изтича подкрепата и доверието към БСП, изтичат социалистите от БСП."

Според него няма никакво намерение за промяна в стила и метода за ръководство на БСП, която все "по-малко може да убеди българския народ, че защитава лявото."

"За съжаление, БСП има няколко процеса на отлюспване на кадри на БСП, само че ако преди е имало какво да остане, то сега няма какво. Големият, тежкият проблем пред БСП е, че БСП не иска да погледне проблемите в очите, вътрешните сблъсъци са едно, оценката, която ти дава обществото, друго, и тя се видя сега, видя се и на предишни избори", допълни още Миков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият председател на партията заяви, че резултатът от изборите за партията е доста показателен за състоянието на левицата.

"Никога лявото в България не е било толкова слабо представено в парламента и България е най- бедната страна в ЕС, където голямата част от гражданите би трябвало да осъзнаят интересите си в ляво. И, когато заявиш, че си алтернатива, би трябвало да има и резултат на изборите", каза още той.

Относно подкрепата на БСП към партията на Слави Трифонов, той загатна за някои планове.

"Партията на Нинова, в каквато все повече се превръща БСП, трудно може да даде разумни политически основания за една такава подкрепа, каквато е подкрепата към Слави Трифонов. А и очевидно има преден план и заден план на тази подкрепа", посочи Миков.

И подчерта, че на първо място БСП трябва да се върне в ляво.

"Може би е дошло време да се помисли за по-автентично ляво представителство, което да представлява интересите на хората", каза още Миков.

Относно хипотезата - ако президентът Румен Радев даде третия мандат не на БСП, а на ДБ, Миков отговори лаконично: "Той сам ще си реши, той е в деликатна ситуация заради наближаващите избори."

Според него големият въпрос е не дали ще има правителство, а какво ще е и ще даде ли спокойствие на хората.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Врачанско признание:- Откак е станало виното, съм изпил не повече от едно кило вода и то кога съм си мил очите.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нивова малко ли пие? Я я виж че прилича на баскервилското куче.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Мико съвсем точно клати *** нинкова по тъча.Браво,правилно бай Мико.
5
5
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Никога не съм бил социалист, още по малко комунист...Но прошляците, кат миков направиха достатъчно да разбият социалистите в България...Пияница дава акъл...
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре ... без ляво :)
3
2
 
14
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Явно БСП продължава да лежи на теорията и практиката на Тодор Живков за грешките - ние си правим грешки, но това няма никакво значение - ние продължаваме напред и продължаваме да си правим грешките...Другите са виновни, не ние! Как не ги е срам малко от малко тези хора?! Доведоха България до най-голямата й национална криза и продължават да твърдят, че интересите на повечето българи били при тях! По-нагли същества не съм срещала, не съм и помисляла, че мога да срещна. БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Др. Миков, не си прав!Виж кой спечели изборите?Партията на Охранителя на др Живков!Е, не прогресира ли лявото у нас?Наздравичката!
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
положение цуг-цванг.