Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи

Социолог: ГЕРБ се стягат за нови избори, БСП е в тежка ситуация
344
Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички се надяват Слави Трифонов да направи правителство и да приключи като политически проект. Това коментира социологът Андрей Райчев пред БНР.

Според него Трифонов може лесно да направи правителство, но то ще функционира в контекста на непрекъснати консултации, съглашателство.

Още по темата
По думите му има индикации, че ГЕРБ се готвят за нови избори.

"Г-н Борисов каза много леко, че няма да е депутат, а пък Слави Трифонов каза леко, че ще бъде депутат. За мен това е индикация, че през юли ще има избори. Г-жа Нинова не реагира на ситуацията в България, а на ситуацията в БСП. За нея е важно да избегне нови избори, защото може да са пореден провал. БСП е в тежко критично състояние. Има опасност България да остане без левица", предупреди социологът.

Райчев допълни, че нови избори биха били голям риск и хазарт.

"Партията на Слави Трифонов се стреми към първа политическа сила. Мнозина подценяват ГЕРБ, но това не е правилно", каза още той.

По думите на социолога "Борисов и Радев имат фиксации един към друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
20
 
5
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Дойде краят на едноличното управление на банкянският хитрец Бойко. Дотук беше. Никоя от останалите партии не иска дори и да разговаря с него.A БСП е в много добра позиция.Трето място на БСП в момента е по-добро от първо или второ. Какво щеше да се получи ако БСП имаше гласовете на ГЕРБ? Цялата нова опозиция 'Има такъв народ", "Изправи се" и ДБ щяха да се обединят срещу БСП и те пак нямаше да направят правителство. А сега се обединяват срещу ГЕРБ и, щат-не щат, ще търсят подкрепа от БСП.
258
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо,Славчо направи два концерта и сега е време да направи правителство.До къде стигнахме!
257
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 291А, ти какво ми предлагаш? Мутренските *** от недалечното минало!? Тези ли са ви новите лица? Герб били престъпници! Ръсиш си нашироко, защото си скрит зад анонимност, но ще смееш ли да клевети с открито лице? Едва ли! Ще търкаш нарове. Патриотите показаха, че може да се съобразяват с тях и да коригират посоката конструктивно. Дано на следващите предсрочни да се върнат в обединената им форма. Получиха урок и дано са се поучили!
256
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече сме стигнали дъното,дрогиран чалгар ще дърпа конците в държавата.след него само отбор клошари могат да подобрят постижението.
255
1
 
9
 
! Отговори
Папанчо преди 3 години
А бе хора Първо беше КостовПосле ЦаряСлед това и СтанишевИ след него БорисовСега и СлавиУсещате ли как едни и същи типове си менкат цвета но бубунчето (мъжки полов орган) е за народа.Не очаквайте Месии - а резил след резил, докато народа не се усети и не постави на масата ясните си искания , а именно по-добър живот и финанси.
254
0
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
До Анонимен 289А,кой да управлява? Двете каки ли, адвокатките на мутрите от 90-те сътворили лобистките мутренски закони? Или Славчо, пеел на мутренските ушенца? Стари муцуни с нови маски. Не очаквах, че процента на простите ще е такъв, че да дръпнат спирачката на държавата и да тръгнем на задна скорост. Какво да се прави, роднини и сънародници не можеш да си избираш, просто трябва да ги приемаш. За съжаление!
253
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 290Имаш силно раздвоение на личността да харесваш марешки и симеонов затова че крепиха едно престъ..пно управление, нямам думи...
252
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 242Кой ти говори за Атака и Възраждане? Възможната и успешна коалиция щеше да е ВМРО, НФСБ и Воля. Те успешно си партнираха с Герб и това беше добре за страната. Проблемите идваха от този деструктивни президент. Не сме имали по-неадекватен от този. Т. н. протести бяха инспирирани и подклаждани от него. Фандъкова се правеше на демократична и позволи този уличен произвол на гърба на софиянци и те я на казаха, респективно Герб. Никой не обича анархията, а това се случваше дълго време.
251
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 279Победилата партия първо да каже с кои и коклко купени гласове е победила, как купуваше гласовете и на пенсионерите с подхвърлянето на мизерните иначе 50 лв, да каже победилата партия как се финансираше от милионите на бизнесмени като божков, нека каже как е победила, нямат право да управляват и кра..дат още
250
2
 
11
 
! Отговори
НЯМА ТАКЪВ НАРОД преди 3 години
Можеш да излъжеш 17 процента от един народ , но всичките 100 процента Никога ! Така че Глави да внимава със обещанията а недай си Боже и с лъжите че даже и 17 процента няма да му простят та камо ли останалите 83 ! Кютека му ще е колосален .
249
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омръзнаха ми коментарите на АР, опитва се да насочва в някаква посока, която явно му е изгодна, герП не били за подценяване ами с такива слагачи като този така ще е, вместо да ги навре там където им е мястото на тези схема..джии
248
5
 
1
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ", ДАМИ И ГОСПОДА,В ХОД Е ПОРЕДНАТА ПОДМЯНА НА НАРОДНИЯ ВОТ, НА СЪДЪРЖАНИЕТО И СМИСЪЛА НА КОНСТИТУЦИЯТА!"КОНСТРУИРА" СЕ ПОРЕДНИЯ АБСОЛЮТНО НЕЛЕГИТИМЕН ПАРЛАМЕНТ!ВСИЧКИ ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ НЕ ОБЕЛВАТ И ДУМА ЗА НЕЛЕГИТИМНОСТТА НА ПАРЛМЕНТА.ЦЕЛТА Е ЯСНА: ДА НЕ СЕ ДОПУСНЕ НАРОДЪТ ДА УПРАЖНИ ПРАВОТО СИ НА СУВЕРЕН!ДОКОГА ЩЕ НИ МАМЯТ?!ИЗХОДЪТ Е САМО ЕДИН:143 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!НАРОДЕ!!!!!
247
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да променят нещо,те вкарват още крадци в парламента,просто не е истина!И пак мачкат БСП по бойковски.
246
2
 
9
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
Така и Слави прекара народа!А народа пак ще бъде безгласна буква и без финансов ресурс и бъдеще,а страната ще затъва още.По-добре ГЕРБ и ДПС да си бяха останали на власт,вместо да лъжат хората,че променят нещо. Лъжци!
245
0
 
6
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
В срещата са участвали бизнесмени,които са съдействали с логистика в кампанията на партията на Слави Трифонов.Те лобирали за съставянето на правителство в мандата на ИТН,което да е партньор с ГЕРБ,а не с БСП.Някои от бизнесмените,които разполагали с позиции и в ГЕРБ и в БСП,смятали, че нямало значение кой ще е партньор на ИТН,а те да са в схемата за разпределянето на евроресурса.Това двойно позициониране е знак, че който и да е партньор с ИТН в правителството,босовете ще имат представителството, босовете ще имат представителство
244
0
 
5
 
! Отговори
Цитат преди 3 години
Босове на "тайна среща" с Маджо. Пренареждат бизнеса и като патрони на корпоративен кабинет разпределят евроресурс?!Знакови бизнесмени са били през уикенда на "тайна среща" с Маджо в имението му в кантона Цуг в Швейцария,заяви източник от службитебосовете ще се опитат да пренаредят бизнеса и като патрони на корпоративен кабинет да разпределят евроресурс.Схемата, която не успял да реализира Илия Павлов, ще се опитат да направят босовете от "тайната среща" в Швейцария.В срещата са участвали бизнесмени, които са съдействали с логистика в кампанията на партията на Слави Трифонов.Те лобирали за
243
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
277 Държавата не е "дай едно кръгче".Не трябва да си много интелигентен, за да видиш, че антигерб коалицията не е способна да управлява. Неотговорно е, да се правят експерименти с държавата, щетите ще са огромни.
242
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
279 Откъде ще вземете пари? След провала ви, следват протести и нови избори.Неможе, победилата партия, да иде в опозиция, а загубилите, с голяма разлика от нея, да управляват.
241
8
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
След тия избори дойде начаналото на промяната, след известно време като създадем партията на безпартийните идва безусловния базов доход, преизчислените пенсии и промяната, всички имоти и средства на сегашните крадливи политици и олигарси ще се върнат на народа
240
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял живот е плюл по управляващите изявяваше се като Робин Худ. А сега хайде хоп и Робин Худ трябва да стане шериф и народа ще го плюе и плюе защото това е нашата народопсихология и Слави добре я подхранваше през годините...