Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи

Социолог: ГЕРБ се стягат за нови избори, БСП е в тежка ситуация
344
Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички се надяват Слави Трифонов да направи правителство и да приключи като политически проект. Това коментира социологът Андрей Райчев пред БНР.

Според него Трифонов може лесно да направи правителство, но то ще функционира в контекста на непрекъснати консултации, съглашателство.

Още по темата
По думите му има индикации, че ГЕРБ се готвят за нови избори.

"Г-н Борисов каза много леко, че няма да е депутат, а пък Слави Трифонов каза леко, че ще бъде депутат. За мен това е индикация, че през юли ще има избори. Г-жа Нинова не реагира на ситуацията в България, а на ситуацията в БСП. За нея е важно да избегне нови избори, защото може да са пореден провал. БСП е в тежко критично състояние. Има опасност България да остане без левица", предупреди социологът.

Райчев допълни, че нови избори биха били голям риск и хазарт.

"Партията на Слави Трифонов се стреми към първа политическа сила. Мнозина подценяват ГЕРБ, но това не е правилно", каза още той.

По думите на социолога "Борисов и Радев имат фиксации един към друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще дам шанс на Слави, не го харесвам и не гласувах за никой, но все пак ще му дам шанс,нека покаже какво ще направи,ако не направи нищо по-добро, ще слезе от сцената и си замине и той ! Иначе ще се въртим в същия кръг.
238
8
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Гърбав хаос вилнее навсякъде, отивайте си и никога няма да ни липсвате!
237
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи,всички играчи искат да пуснатСлави по пързалката.Т.е.,Слави е единсрещу всички.Всички ,окопали се якоспрямо съд,присъда- т.е. с Гешев.Тогава много неща ще увиснат въввъздуха и ще се подиграват.Труднивремена за тези ,които не са mafioty.Може да го докара до честен вот,но Соколов,няма да го легитимира.Труден избор,но по добре да играе,за да отсее идеи и възможности.
236
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кирчо"само искам да спомена ,че на запад има училища -от малки почват и сунати години учат за политици -пък вие сами си правете сметката материала какъв е и на какво сме подложени"Кирчо ... живея в една от най-демократичните страни на планетата, а редовно съм и по-други, също толкова демократични и развити. В никоя не се обучавт деца за политици...
235
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния месия, който няма да направи нищо. Четох му програмата, видях му кандидатите, пълна трагедия, мъките продължават. Още дълго ще сме най-бедната държава в Европа с всичките прилежащи екстри към това. Всеки народ си заслужава съдбата.
234
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемьт според мен е , че в целият така наречен преход няма нито един осьден министър или бивш депутат за злоупотреби с власттаНе мисля , че е вьзможно бьлгария да отлепи дьното ако продьлжава така
233
11
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Герберасти вият ама няма да промени нищо, ще им се закрие партията с закон и после следва затвор
232
2
 
7
 
! Отговори
ВеликоНародноСъбрани преди 3 години
Искам на 15 като, се съберат да свика ВНС и да се разпуснат. Да се промени изборния закон и субсидията, а не да съставят правителство и да им гледам 4 години простотиите. Всички депутати независимо от коя партия са не искат нови избори. Искат 4 години да си кютат в парламента, да си взимат заплатата и т. н...
231
5
 
1
 
! Отговори
кирчо преди 3 години
само искам да спомена ,че на запад има училища -от малки почват и сунати години учат за политици -пък вие сами си правете сметката материала какъв е и на какво сме подложени
230
1
 
9
 
! Отговори
До 253 преди 3 години
Работата е там,че самият Трифонов не знае какво предлага.Само Тошко Африкански измучава по някоя реплика,от която след два месеца ще се откаже.
229
9
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Андрей Райчев,е бил на хранилката,на много политически партии до днес след 1989 г! Помня го прекрасно!-:)Включително и на Борисовата софра,на която Е ВСЕ ОЩЕ!Нащо много бързат всички,да узнаят всичко и веднага?! Вижте.Мълчанието на Слави,не е от "простотия"!А хитър ход!МНого го подценяват че е "шоумен"! И че не би се справил само с"политика"?Ами грешат!-:)Той съм убеден,че ще извади найдоброто,реши ли да направи кабинет! И трябва да го направи!Старите политици са пътници!Кой още,не го е разбрал?
228
3
 
2
 
! Отговори
koko преди 3 години
Abe,tja sega v balgarija shte stane edna- eb...a,4e iztarvana i toja pat,naistina Gospod da ni pazi,to se vidja,4e sami ne mozem da se opazim.
227
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едо да искаш, друго да можеш.
226
5
 
2
 
! Отговори
До 259 преди 3 години
За БСП гласуват основно пенсионери(по навик) а те с годините намаляват. Не е Виновен ЦЦ.
225
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако Слави не се договори с другите да гласуват за Велико народно събрание а състави правителство с опозицията, ще бъде депотат за пръв и последен път. Тези които, го избраха ще очакват да изпълни референдума.Егото му е голямо и като нищо ще ги разочарова.
224
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканЗа кой ги трупа тези пари? Че той е ялов и болен!Поне да си беше оправил града или привлече инвестиции там,че Плевен беше много красив град,а сега е занемарен и безработицата е страшна или да беше осиновил или приел деца и ги изгледа и им даде шанс в живота! Поне нещо създал ли е в живота си?
223
4
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Само едно знам Слави е стиснат и пари не дава. Няма да получите нищо от него. Трупа милионите си в банки. Заплатата му като шоумен беше в милиони.
222
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Валентин ВацевА ти мислиш ли,че партията на ЦЦ,която завъртя от дясно на ляво, може да бъде новото ляво и е по-добра от БСП? Аз не мисля!Просто десните убиват всичко в ляво,затова искат да унищожат и БСП или да си направят угодна за тях "лява" партия,а не в поза на народа.Но тогава няма да има реална опозиция и пак ще стигнем до едноличен тираничен режим.
221
6
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Ако Слави дойде на власт, ще бъде изпратен от властта с камъни и проектът му ще приключи.
220
1
 
18
 
! Отговори
Евро Дикоф преди 3 години
Да искате от Слави да си покаже теста за COVID е все едно да искате от Татяна Дончева да покаже тест за бременност. Няма нужда, моля ви, всички знаем, че ще са отрицателни.