Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи

Социолог: ГЕРБ се стягат за нови избори, БСП е в тежка ситуация
344
Всички искали кабинет на Трифонов и проектът му да приключи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички се надяват Слави Трифонов да направи правителство и да приключи като политически проект. Това коментира социологът Андрей Райчев пред БНР.

Според него Трифонов може лесно да направи правителство, но то ще функционира в контекста на непрекъснати консултации, съглашателство.

Още по темата
По думите му има индикации, че ГЕРБ се готвят за нови избори.

"Г-н Борисов каза много леко, че няма да е депутат, а пък Слави Трифонов каза леко, че ще бъде депутат. За мен това е индикация, че през юли ще има избори. Г-жа Нинова не реагира на ситуацията в България, а на ситуацията в БСП. За нея е важно да избегне нови избори, защото може да са пореден провал. БСП е в тежко критично състояние. Има опасност България да остане без левица", предупреди социологът.

Райчев допълни, че нови избори биха били голям риск и хазарт.

"Партията на Слави Трифонов се стреми към първа политическа сила. Мнозина подценяват ГЕРБ, но това не е правилно", каза още той.

По думите на социолога "Борисов и Радев имат фиксации един към друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
12
 
! Отговори
дядо Шишарко преди 3 години
Ко не, откъдя на къдя , гласуваш за Слави, и не получаваш балета хубавици, а четири дърти опулени скумрии, трътлестата момата Дончева, дебелата Капон, опулената барсалива сестра Галева, и Импексовата цоцолана, бря. М чи те са издухани повеке от мойта бабичка бря. Към тях, като прибавим Феса Крарамърда, Г-ома, Пинокио, които пък са слуги на Чер-па, Маджо и ДС доносници, става комуимпексовтюрлю гювеч бря, поръсен с турска мерудия. На това ли е промяна бря, да ви го наш-м на промяната бря.
218
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СъветникЗащо да не направи коалиция с опозицията например?БСП да не би да не са опозиция,че даже и членовете им бяха преследвани и облъчвани, разболявани и убивани.
217
8
 
11
 
! Отговори
Не може така преди 3 години
Бойко е голям мъжкар и няма да позволи да бъде засенчен от никого.
216
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте шанс на Слави,ако не се справя добре и хората не са доволни,след 2-3 години или на следващите избори го сменете. Вие още не знаете какво ви предлага Слави.
215
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В един момент мутрите станаха по-силни от политиците и им заеха местата или ги хванаха за гушата и държавата върви зле, както казва Н.Марков - "Вие виждали ли сте истинска мутра? Вие знаете ли какво е истинска мутра и как вкарват политици в багажника и изчезват завинаги?"
214
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не го харесвам Слави,но му дайте шанс на Слави,нека поне опита и видим какво ще представи!Да не би Бойко да имаше някакъв опит в политиката,освен стаж в мутренските среди?Когато Бойко дойде на власт,полицаите изсвириха музиката от филма "Кръстникът" на представянето му, ако си спомняте и тогава хората също се възмущаваха много,а Георги Стоев дори рискува и отдаде живота си,разказвайки за ББ и останалите.
213
10
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
На "протестърчетата" още им е забавно - "Боцко тва", "Боцко онва". Те освен нещо против ББ не знаят какво друго да кажат, да не говорим да направят нещо. Обаче има ковид, има напрежение в Украйна, идва договаряне на евросредства по програми, идват "бежанци", идва световна депресия, идва ... майка си и баща си. Гаранция, като почне да пада самолета без пилот, кючекчии и протестърчета ще се стаят и ще изчезнат. А ние пак трябва да намерим някой да оправи нещата, като този път гласуваме разумно.
212
8
 
13
 
! Отговори
Цар Вул преди 3 години
Нема ли кой да ги натири тея демагози-платенолози, които казват НИЩО, но с много думи?!Райчев кога ще зададе някой неудобен въпрос към Винету? Много пари се харчат за медии и пиар, докато най-големите мутри и престъпници ги изчеткат до "големи държавници" , "професионалисти", "щедри", "загрижени" и т нт.. пълен смях, кво да го слушам тоя лаладжия - индикации, прогнози....Кога ще излезе и ще каже, че бг се управлява от хищници и ***, на които националните интереси са последна грижа.
211
3
 
11
 
! Отговори
Съветник преди 3 години
Нека си държи на думата и да не прави коалиция с никого.
210
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чичо МиткоЕхх, добре че има интелектуалци като теб, на които Бойко може да разчита.
209
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички искат кабинет на Слави за да се провали и да излезе от играта за властта. Учиндолеца не случайно се крие защото не е на ясно какво трябва да прави.
208
1
 
21
 
! Отговори
гост преди 3 години
Добре да, нали викахте цяло лято и издигахте лозинги против Шиши и назначените от него. Сега им приемате подкрепата?За какво ми затваряхте кръстовищата цяло лято и мятахте яйца, като сега сядате с тях?
207
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимене той Баце като обещава все едно е спазил некое обещание, е в София вече 16 години немогат едно околовръстно да направят
206
23
 
14
 
! Отговори
Polar sower преди 3 години
До Solar Powerкато ти гледам писанията ми стават ясни няколко неща:Голяма е агонията у гербаджии, много боли, че ви ритнаха така лошо, а още повече ви боли, тъй като ви е ясно, че на есен с песен ще сте изритани извън орбита.Второ - много пари се потрошиха от герберите за тези избори, само за *** са заминали няколко десетки милки.трето - все още смятате хорат за по-прости и от вас, за това се провалихте.
205
4
 
18
 
! Отговори
Валентин Вацев преди 3 години
Билгариа няма РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКА ТРУДОВА ПАРТИЯ ОТ 1954 ГОДИНА !СЛЕД ВЪЛКО ЧЕВРЕНКВОВ---БКП СТАНА ПРОСТО ПАРТИЯТА НА ВСЕКИ И НА ВСЬО И ВСЯ .ДОКАТО НЕ СЕ УНИЩОЖИ БСП----ЗАБРАВЕТЕ ЗА ПАРТИ И ПРАВАТА НА ТРУДОВЯ И ЧПВЕК. И ИСТИНСКА АМА НААИСТИНА ИСТИНСКА РОАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ.БСП Е УЛТРА-ДЕСЕН МИЛИОНЕРСКИ ТУМОР .
204
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧАКАМЕ ОБЕЩАНИТЕ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, С КОИТО НЯМАЛО ДА СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА- НЕЩО СЕ ЗАМЪЛЧА ПО ТОВА, А ДАЖЕ НЕ СМЕ СИГУРНИ ДАЛИ ЩЕ ИЗПЛАТЯТ 50ЛВ КЪМ ПЕНСИИТЕ ДОКАТО ИМА ПАНДЕМИЯ...ЗАЩОТО ЛОШИТЕ ОТ ГЕРБ ПЛАЩАХА.
203
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дългия се наигра на политик .Искаше да има 5,10 депутати и да си мишкарува там четири години.Само да плюе отстрани като в шоуто.
202
3
 
14
 
! Отговори
Всички искали.... преди 3 години
нито разбрах кои са тез всички, нито какво точно искат !
201
15
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Сборно патриотичните организации ако включим и БНО имат 10% така,че не ги подценявай ! Нови избори правим единствено услуга на ГЕРБ :)Както казах ако дългия и тези от ДБ не искат да управляват мен лично ме губят следващия път.
200
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Solar Powerтози от НФСБ няма повече да помирише парламент. Какъв патриот е той? Да отреже от помощите на Българските деца с увреждания, че после и се присмя на майките им. Политическата кариера на Валери Сименов приключи.Волен и Атака приключиха още при кабинета Орешарски когато негласно се коалираха с ДПС.