Политолог: Борисов е Слави Трифонов - това е едно и също политическо явление

Народът прави едно и също през десетина години, смята Първан Симеонов
14 апр 2021 13:16, Елка Василева
70
Политолог: Борисов е Слави Трифонов - това е едно и също политическо явление
Снимка: архив, БГНЕС

Няма никаква нужда от преучредяване на държавата – това е политически лозунг, просто има ротация във властта, каза политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп интернешънъл Болкан", пред БНР.

"Българският народ прави едно и също през десетина години. Това е съвършено същото – Борисов е Слави Трифонов, това е едно и също като политическо явление, но вече не го прави толкова убедено, защото го е виждал", каза политологът.

Според Симеонов предложения като това за кръгла маса създават илюзията, че винаги трябва да започваме отначало. "Като един Сизиф - с тази илюзия през десет години ние избираме един голям нов да изчисти предишния голям нов", каза политологът.

Още по темата
Първан Симеонов смята сегашния модел на управление не за тотално изчерпан, но за доста износен. "Просто получихме материализация на протеста в урните. Имаме силни протестни партии, имаме и силен ГЕРБ".

Относно варианта на ГЕРБ за кабинет Първан Симеонов посочи, че ще бъде интересно дали ще имаме плакатно правителство, което да изглежда прекрасно, защото се знае, че няма да просъществува или сериозен опит да се прави кабинет.

Анализаторът вижда вариант в това трите партии от протеста да направят правителство, като приемат ненатрапчивата по думите на Корнелия Нинова подкрепа на БСП.

Пред "Има такъв народ" на Слави Трифонов има два пътя – или да заприличат на част от играта, приемайки подкрепата на БСП, или да отидат на нови избори. "И двете опции са стрелба в тъмното в момента".

На теория има опция вълната за ИТН да продължи нагоре, но след подмладяването на вота на 4 април заради коронавируса и страховете на по-възрастните гласоподаватели при избори през лятото младите хора могат вместо да гласуват, да пият бира в парка, отбеляза политологът.

Мълчейки, Слави избягва това, което Хаджигенов направи, коментира Първан Симеонов. По думите му "очевидно Слави Трифонов става политик и не прави грешките на много други като него".

И вариантът Беров, и вариантът Орешарски са известни, когато партиите се дръпват и предлагат експерти, допълни Симеонов. По думите му ситуацията с коронавируса обаче е показала "колко страшно нещо е, когато експертите бъдат оставени да властват“ и да се отчитат само пред собствената си съвест, която някои експертни среди са "позагубили".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Борис Бойков Нинов преди 2 години
Първанчо е от подчинението на Великия манипулатор Райчев.Те упорито се опитват да манипулират общественото мнение как ИТН и Слави са съвсем нови на терена и как като направят нови избори през юли ще спечелят с голямо болшинство и ще унищожат ГЕРБ. Слави го подготвят за тази роля от 15 години. Няма да може да стане и стигне Бойко Борисов - познат и уважаван в цял свят. Чудя се кой ще е следващия заместник - Бербатов, Фики Стораро или Азис - според конюнктурата...
57
2
 
1
 
! Отговори
ГД преди 3 години
Мисля, че парл.партии могат да приемат като първи закони за изборите да се разреши гласуването по телефона и електронното гласуване. Гласуването по телфона ще позволи на хората от страната сободно да изказват своето мнение без надзор на кметове, координатори на партии и т.н.. Електронното гласуване ще позволи на 2 млн. емигранти да гласуват, което ще измени изборните резултати. Това с мажоритарно гласуване в 2 тура е екзотика.Съвсем спокойно 2-3 дни преди изборната дата ще гласувам по телефона.
56
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
социолог.ята си е проституция,забравяш основният играч...Народа ни,уж имате пари и купувахте,уж имате тв-та и манипулирахте хората,пошли шоута на дрогирани деца на партийни,Народа ни с гласовете си ви изправи пред параграФ...мой...коментирай това...въпреки парите и манипулацийте,заплахите и обещанията...объркали сте народа...матрял са...майк.ите ви обещали ви..."учи маме да не работиш"..Правителство и подкрепа..Народани има избор...ще изберем още по- зли копел.та...Чиста и Свята!!!
55
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Относно варианта на ГЕРБ за кабинет Първан Симеонов посочи, че ще бъде интересно дали ще имаме плакатно правителство, което да изглежда прекрасно, защото се знае, че няма да просъществува или сериозен опит да се прави кабинет.Сериозно ли?Бойко непрекъснато обвинява Президента Радев за това и онова,вие очаквате "сериозен опит да се направи кабинет".Кабинет се прави с протягане на ръка,а не със джавка.не и зъбене.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави 4yp хваща, работа не хваща - ще си се крие в дупката и никога няма да се нагърби с тоя бач, по 12 часа ежедневно, който Борисов отнасяше!
53
3
 
9
 
! Отговори
Номера на професора преди 3 години
А защо мислите,че Слав е взел 17,66 % с 50 % гласували?Професора,раздаваше гласовете на мъртви души пропорционално.Сега ги даде на Славчо и го уби(абе тоз дали...?).Мълчанието,като изгаснало аутокю,говори за голям страх,особено в обстановката около нас и въвличането ни във война.Проблема е,че трябва да се бори с човека на Бой Бор-"голям ЕС-аджия и Натовец",с Президента,с деклариращите подкрепа.Мълчанието е злато,но златото не е в неговото чекмедже!Има Такива Некадърници!И верващите им.
52
1
 
1
 
! Отговори
читател преди 3 години
Всякакви новоизлюпени политолози никога не четат и не коментират икономическите и др. параметри на страната, преди пишат. За тях не са важни - събирането на данъци и акцизи, укрепването и нарастването на пенсиония фонд, спадането на безработицата, повишаването на средната заплата, повишаването на пенсиите, качването на осигурителния таван и др. |Целта е винаги една - нещо по-скандално, да има повече цъкания на сайта. И поръчката разбира се е важна!
51
2
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Първо не подценявайте ГЕРБ, Второ не подценявайте ДПС, Трето БСП е политически труп, Четвърто ИСМВ ще се разпадне преди да е приключила годината. Слави Трифонов разбира се нищо няма да направи и се надявам единствено да не е той премиер, защото това ще е нетърпимо. И на последно място, да ГЕРБ заслужават да си ходят завинаги, но въпросът ми е "И какво правим сега?".
50
2
 
7
 
! Отговори
Евлоги Хаджигенов преди 3 години
Един от малкото политолози с обективни изказвания по темата. Намирам, че мнението ми съвпада повече от колкото не с този човек. Бойко и Слави са от една прослойка. Познават едни и същи престъпници. Бяха приятели до скоро За Бога! С единствената разлика че Слави Трифонов наистина прилича на човек със сериозни психически проблеми и мегаломански егоцентрични наклонности.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тоя позна от първия път
48
2
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Олигарси мечтатели: Интересни са ми такива пишман-анализатори като теб. Изредил си кого ли не, но си забравил за бат'си Бойко, т.е. той, според теб няма нищо общо с мафията, така ли? Де да беше така.
47
3
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Имаме възможност да приключим веднъж завинаги с модела на еднолично управление на Бойко Борисов. Дори и Слави да се опита да управлява като него, няма да му се получи. Сега чакаме да видим какво ще каже Тошко Йорданов в парламента утре.
46
9
 
7
 
! Отговори
Олигарси мечтатели преди 3 години
Изживяхме Путин и далавераджийска мафиотска русия!!! Изживяхме Костов и крадливите му приватизатори, изживяхме Станишко-мишко, Олигарски и Жан Виденов!!! Няма сега да връщаме ОЛИГАРСИТЕ и МАФИЯТА, под формата на Слави Мултитрупа и Резил Руски РАДЕВ - и който си мисли, че Мафията ще се върне в България, много се ЛЪЖЕ!!!
45
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не гласуваха ЗА Слави Трифонов, хората гласуваха ПРОТИВ Борисов.нищо изненадващо няма тук. Навремето Борисов също дойде, защото беше лицето на промяната, хората гласуваха СРЕЩУ Станишев, а не ЗА БорисовПреди това Царя дойде по сходни причини - той обра наказателния вот.Трифонов е временно явление, той няма идеи, не прави компромиси давам му 4 месеца и ще почне да залязва, но и това трябва да се изживее както изживяхме Бойко
44
9
 
11
 
! Отговори
Първане НАИВНИКО преди 3 години
Първанчо, не разбра ли, че твоето божество Ваньо Костов крадливия приватизатор, няма да се върне на власт под формата на Наско Гнома, Ристо Маджов и останалите кандидат лапачи!!! Колкото и да храчиш по ГЕРБ, Слави-мултака-чалгар и по всичко различно от костовите крадливци приватизатори - хората НЕ ИСКАТ КОСТОВ И НЕГОВИТЕ СЛУГИ!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОСТОВ И НЕГОВИТЕ СЛУГИ НА ВЛАСТ!!!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То Славейков го е казал, но няма значение.И то точно в Парламента го е казал, по повод парламентарни дебати - не сме народ а ***, ще ка туй - и тук ще свърша
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старшни ***.Така и не разбрахте какво ви се случи и какво още ще ви се случва.Тръгнали да коментират този и онзи.Не се напрягайте няма смисъл.Всичко вече е решено.
41
3
 
7
 
! Отговори
До 33 Да, ама не. преди 3 години
То и бащата на Калинка беше шеф на пожарникарите ...
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявах се, че няма повече да имаме премиер с вид на тъпa селска мутрa, която да ни излага по света (на срещата на евро лидерите в Любляна само нашият беше с преводач!!!), Но не би. Сега премиера ще е и с обеци... За сравнение - и най-тъмния клошар, който рови в кофата до вас, говори два езика... Прав е Ботев, че тоя народ е мършa...
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този и онзи и другите не трябва да ги слушаме,защото винаги правят поръчкови изявления.Специално този, според мен е на заплата от ГЕРБ и ВМРО. Сега ще прокарват тезата Слави е като Бойко и нищо няма да направи,да гласуваме за Бойко поне има опит и да не загубим парите от Европа.Смешници.Бойко беше и е бившото БКП. Слави е обикновен гражданин хитрец.