5 алкохолни напитки, с които да замените биратa

Те са по-здравословен избор
9 май 2021 22:40, Иванка Гъркова
28
5 алкохолни напитки, с които да замените биратa
Istock

Алкохолът не е от най-здравословните ни избори в живота, но когато се употребява умерено, не ни вреди чак толкова. Сега навън все още не е толкова топло, но въпреки това много хора консумират бира. Дори и при затворени заведения, пенливата напитка се търси и е предпочитана от доста мъже и жени. Но тя не само подува корема, а води до напълняване и някои други отрицателни ефекти за организма. Но какво да правим, като толкова много я харесваме? Просто трябва да я ограничим или заменим с някоя друга алкохолна алтернатива.

„Трябва да изясним, че алкохолът всъщност е отрова. Така че не се опитваме да твърдим, че алкохолът сам по себе си е здравословен“, казва пред Insider диетологът Меган Кобар, специалист по метаболизма. Тя обаче цитира изследвания, според които поглъщането на 1-2 питиета на ден има ползи за сърцето и ни помага да релаксираме.

Ето няколко предложения за по-здравословни алкохолни напитки, с които да замените бирата:

1. Червено вино

То е номер едно в списъка. Причината е, че съдържа голямо количество антиоксиданти, които предпазват клетките в човешкото тяло от увреждане. От друга страна някои видове са пълни с полифеноли, които могат да насърчат здравето на сърцето.

Според множество изследвания, въпросните полезни вещества се съдържат и в бялото вино и розето, но в сравнение с червеното, при тях са в много по-малко съотношение.

Консумацията на червено вино е свързана с подобряване на:

Според множество изследвания, въпросните полезни вещества се съдържат и в бялото вино и розето, но в сравнение с червеното, при тях са в много по-малко съотношение.

Консумацията на червено вино е свързана с подобряване на:
- сърдечносъдовото здраве;
- костната плътност;
- здравето на мозъка.

Независимо какво точно червено вино пиете, то е доста по-полезно от бирата. Диетологът обаче препоръчва да търсите по-натурални вина, в които има по-малко добавки и заради това не са толкова дразнещи за черния дроб.


2. Шампанско


Тази напитка, която купуваме най-вече за по-специални поводи като сватби, кръщенета, годежи, романтични срещи или откриването на търговски обекти е богата на фенолни съединения. Те са антиоксиданти, които могат да подобрят здравето на мозъка и да намалят риска от появата на деменция.

Проучване от 2013 г., данните от което са публикувани в Reading.ac.uk, показва, че гризачи, на които е давано шампанско, имат по-добра памет. Макар и тези констатации да не са потвърдени за човешкия мозък, изследователите вярват, че данните са обещаващи. Те съответстват на тези, получени при други храни, богати на антиоксиданти. И дават пример с боровинките.

Един от най-големите митове, които сме чували за акнето е, че то ще изчезне след определена възраст. За съжаление неприятните пъпки могат да останат с нас завинаги и да се появяват, точно когато не трябва. Именно затова ни трябват продукти, които да ни помогнат в борбата за по-красива и по-чиста кожа.
 

Кои са другите, по-здравословни от бирата, напитки, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: напиткивинобирaтекила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От утре минавам на шампанско.Ще пия всяка година от него по веднъж, а следващите, по-рядко.
7
1
 
1
 
! Отговори
e ca преди 2 години
нещо много мезета ми бягат с това червено вино и шампанско.Сложили сте уиски, а ракията къде е?Апък това с червеното вино и здравето на мозъка отъде ви хрумна, хаха.
6
1
 
8
 
! Отговори
Дърт Пияч преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААОт опит зная, че домашната ракия във всичките й разновидности е много по-добра от всяко друго алкохолно питие.Мезето към ракията е също много важно.Дофторите, нихната мама, казват че който пие по 50 грама ракия на ден, повече от 10 000 клетки в организма умират.По таа дофторска логика, аз и братчеда сме отдавна безклетъчни.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама естественно , че ще заменя бирата с шампанско.То не си истински българин ако не почерпиш съседа със...шампанско
4
3
 
13
 
! Отговори
x преди 2 години
Защо склонявате към алкохолизъм? Аз не пия и е много хубаво да си трезвен и с всичкия си.
3
2
 
23
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Червено вино направено от кисело грозде, с добавена захар, подобрено със сайдер, затворено в картонена кутия 3 литра за 7 лева е най-полезното нещо на света!
2
1
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Р А К И Я Я Я .!.
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А е не ме следете във магазинна Ко пазарувам вай скат и екстри на сам на там Анна сме бедни не може всичко да си позволим