Ще успеят ли патриотите да прескочат бариерата за НС?

Сиди: Този парламент ни накара да търсим решение
Обновена: 26 май 2021 22:26 | 26 май 2021 22:25, Веселина Йорданова
89

Новата патриотична коалиция, съставена от ВМРО, НФСБ и "Воля" на Веселин Марешки се регистрира за предсрочните избори на 11 юли. Дали ще прескочат изборната бариера?

"С чувство за хумор да кажа, че ако не успеем сега - на третите избори ще успеем. Най-добрият вариант за ВМРО беше самостоятелно участие и ние го направихме на 4 април. За съжаление, заради много фактори не успяхме да постигнем този резултат, който всичко се надявахме. Но това, което видяхме в 45-ото Народно събрание, ни ужаси. Накара ни да търсим партньорство, да търсим решение за обединение на патриотичното пространство и за слагане на една много сериозна бариера срещу глупостите, които успя да сътвори това НС", каза Александър Сиди от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му за 9 дни са се случили 2 неща - едното е да махнат ВМРО от секциите в избирателните комисии и да разрешат гласовете от Турция.

"Ако има повече време, със сигурност щяха да променят позицията на България по темата със Северна Македония. Нещо, което е много сериозно в нашите сърца. Това е тема на ВМРО, ние сме я поставили на масата още преди 4 години. Това е една от малкото устойчиви теми на ГЕРБ, защото правят ревизии на всичко друго, но не и ревизия по темата с Македония", допълни Сиди в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че все пак това е служебно правителство и то няма право да прави такива резки промени.

"Виждате колко е силен натискът от Европа към България. Зоран Заев изключително нахално и нагло, подигравайки се на темата, обикаля във всяка една столица и обяснява как нашата позиция е смешна", подчерта депутатът от ВМРО.

А по повод изборите той припомни, че ВМРО е най-голямата патриотична партия, а нейният лидер е отказал да бъде народен представител.

"Това е крачка встрани, за да може се случи това обединение. Ние никога не сме имали проблеми вътрешно между ВМРО, НФСБ и "Воля". Но лидерите винаги са били в противоречие. И ако проблемът е в лидерството - той вече е отстранен, оттук нататък важно е да вървим напред и обединението да бъде преграда за всички заплахи, които идват", категоричен е Сиди.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: избориАлександър Сиди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
ще преди 2 години
прескочат на АМНАЙСТИ
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано НЕ, там са хора които не заслужават да ги правите богати с гласът си.
55
2
 
2
 
! Отговори
Патриоти ли! преди 2 години
Каракачанов и Сидеров не бива да бъдат възприемани като патриоти, защото обслужват интересите на Кремъл. При Новия световен ред тези партии ще бъдат извън закона.
54
2
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Няма по безполезна сбирщина от т. нар. патриоти български модел.Това са термити,които трябва да останат далеч от политическия живот в България.Купуването на гласове по време на избори при тях е,както баба Стойна си купува хлебец и кисело мляко от магазина.Искат да вкарат циг..ите в един гето,което да е далеч от другите жители на държавата,но умело им купуват гласовете по време на избори.Излъганите българи,този път,ще пратят "патриотите" в дългогодишен беден и гладен отпуск.
53
4
 
2
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Без Сидеров тези никога нямаше да са депутати. Бяха 90 % безпринципни и подкрепяха крадците от ГЕРБ.
52
2
 
2
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Не!
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ТИЯ ИЗБОРИ ЩЕ ПУБЛИКУВАМ СНИМКИ НА КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ С АУДИО И ВИДЕО. ДАЖЕ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ДА ГО ПРАВЯТ. ....... ДО СЕГА! .....ПАЗЕТЕ СЕ КОИТО И ДА СТЕ.
50
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
няма д а влязат в нс защото за 4 години не спряха издаването на бълг документина чужди граждани уж с бълг корени не преизчислиха пенсиите ни както беше повремето на масларова не отмениха изобщо издаването на техн паспорти на панелитедистац водомери и топломери да ги плати държавата както става със санирането
49
2
 
4
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Какъв патриот е Марешки като портията м у се издържа от руснаците? Споснорират го с преференциални цени от ефтохим за да продава под цените на другите .Защо не казва откъде купува и на какви цени , защото са му забранили да издава преференциалните само за него цени.И с тези парички издържа семейната си партия и се прави на патриот.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАТРИОТИТЕ СА ЕДНА ШАЙКА ОТ МАЛОУУМНИЦИ КОИТО ПОСТОЯННО НАСАЖДАТ ЗЛОБА И ОМРАЗА КЪМ ДРУГИ ЕТНОСИ И НАРОДИ, ЗА ТЯХ МИРНОТО СЪШЕСТВУВАНЕ Е ПОЗОР, ТЕ СА ПРОСТО ЕДНИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ И ГРАБЕЖИ СЪШЕСТВА !
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги видя и чуя тези три жадни за власт пполучовеци пполушебеци и веднага откривам, че думата "ПАТРИОТ" е станала и тя *** като "политик" ! Това е България, една територия бедна на разум и "пренаселена" с наг'лост, про'стотия и бедност, една територия в която да си политик означава, че си на'глец и крадец !
46
5
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Нищо ново не са научили. Все същите приказки за гласовете от Турция. Патриотарщина, а накрая патерици на Бойко.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанов, Симеонов и МаГарешни, неочаквано лоша комбинация. Много жалка комбинация
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО обяви фалит
43
2
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Кокала,кокалааа.Това не е коалиция,а коалиция.
42
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какво стана с майките, те регистрираха ли се? Защо Маямата и Хаджигенчо ги изоставиха и забравиха? Сега, срещу кого ще протестират тези женици?!
41
12
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Предпочитам ВМРО, пред мутрите на Мая Манолова и изпростеняците на Слави и Тошко Африкански!
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези измърсиха прекрасната българска дума "патриот". Мястото им е извън политиката.
39
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще гласувам за патриотите!
38
4
 
21
 
! Отговори
комитата преди 2 години
Трите партии няма да влязат никога -ВМРО с всичките си глупости които сътвори сама може би щеше