Ще успеят ли патриотите да прескочат бариерата за НС?

Сиди: Този парламент ни накара да търсим решение
Обновена: 26 май 2021 22:26 | 26 май 2021 22:25, Веселина Йорданова
89

Новата патриотична коалиция, съставена от ВМРО, НФСБ и "Воля" на Веселин Марешки се регистрира за предсрочните избори на 11 юли. Дали ще прескочат изборната бариера?

"С чувство за хумор да кажа, че ако не успеем сега - на третите избори ще успеем. Най-добрият вариант за ВМРО беше самостоятелно участие и ние го направихме на 4 април. За съжаление, заради много фактори не успяхме да постигнем този резултат, който всичко се надявахме. Но това, което видяхме в 45-ото Народно събрание, ни ужаси. Накара ни да търсим партньорство, да търсим решение за обединение на патриотичното пространство и за слагане на една много сериозна бариера срещу глупостите, които успя да сътвори това НС", каза Александър Сиди от ВМРО в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му за 9 дни са се случили 2 неща - едното е да махнат ВМРО от секциите в избирателните комисии и да разрешат гласовете от Турция.

"Ако има повече време, със сигурност щяха да променят позицията на България по темата със Северна Македония. Нещо, което е много сериозно в нашите сърца. Това е тема на ВМРО, ние сме я поставили на масата още преди 4 години. Това е една от малкото устойчиви теми на ГЕРБ, защото правят ревизии на всичко друго, но не и ревизия по темата с Македония", допълни Сиди в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че все пак това е служебно правителство и то няма право да прави такива резки промени.

"Виждате колко е силен натискът от Европа към България. Зоран Заев изключително нахално и нагло, подигравайки се на темата, обикаля във всяка една столица и обяснява как нашата позиция е смешна", подчерта депутатът от ВМРО.

А по повод изборите той припомни, че ВМРО е най-голямата патриотична партия, а нейният лидер е отказал да бъде народен представител.

"Това е крачка встрани, за да може се случи това обединение. Ние никога не сме имали проблеми вътрешно между ВМРО, НФСБ и "Воля". Но лидерите винаги са били в противоречие. И ако проблемът е в лидерството - той вече е отстранен, оттук нататък важно е да вървим напред и обединението да бъде преграда за всички заплахи, които идват", категоричен е Сиди.

Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: избориАлександър Сиди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокала, кокала, кокала - това е коалицията....
36
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия въобще не са нормални хора, не споменавайте изобщо думата "патриот". Тя е използвана с цел лъжа още от създаването на тази партия. Това е било за заблуда на Българския гражданин, който дълги години чака да види справедливост. Тия там са едни най-обикновени пумяре - надушили кокал и се чудят каква хитринка да използват за да го отмъкнат. Чак се чудя откъде се взели 2 - 3 процента заблудени Българи...
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се, че НЕ. Не искам да гледам мижитурки и национални предатели по телевизията
34
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скоро РСМ ще влезе в ЕС, отколкото тия в НС.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Патриотите" :D :D :D
32
12
 
29
 
! Отговори
ББ преди 2 години
какъв позор,тея не поливаха ли с вода протестиращите борещи се за Животите си???не ги ли "дари" бойко с апартаменти?не опрости ли пиянското каране на автомобил на един от "лидерите"им...пУтриоте-енича-ре!!!
31
26
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ще успеят разбира се, ще заемат мястото на маямата и татяната в комплект с хаджигенчо ... адвокатите на мутрите ще са с изнесен офис на Орлов мост, там ще се помещават в белият бус на майките от "Системата Ги убива" ... !!!
30
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ!
29
11
 
29
 
! Отговори
Паспорт преди 2 години
10000 ЛВ ПАСПОРТПАТРИОТИ
28
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35 "дано влязат, някой трябва да се опълчи на хунтата на радев и слави наркомана" Пази боже от такива опълченци.
27
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано влязат, някой трябва да се опълчи на хунтата на радев и слави наркомана
26
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви патриоти? Това е банда *** и руски слуги. Патриоти са тези които милеят и правят нещо за България, а не тези които рушат България в полза на Русия.
25
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво си мислят. Че като Русенскио Македонец не е лидер някой ще гласува за вмро ли. Или пък за нац фронт за спасение на Бойко. Или пък за Неволята дето подписва нещо дето не го е и прочел.И кои са тези наивници дето ще гласуват за тези далаверажии натегачи и наколенкажии. Да ще гласуват за тези онези от психо заведенията дето незнаят на кой свят са.
24
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви патрЕоте бре!Най-обикновенни разбойници и айдуци!
23
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой патриот няма да крепи властта на мутрите. Тези са всичко друго, но не и патриоти
22
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Псевдопатриоти!
21
29
 
6
 
! Отговори
Интелектуалец преди 2 години
Някога и Левски и Ботев не бяха обичани от народа. И патриотите днес са подложени на обиди и напатки от враговете на България но ще дойде ден когато до портрети или паметници на Левски и Ботев ще има и на тези достойни и доблестни български родолюбци: Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Веселин Марешки.
20
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не мога да ги припозная за патриотични партии, те бяха помагачи и крепяха професионалния национален предател бойко борисов, който обслужваше американски интереси срещу Русия, а ние сме държава в ЕС. Европа няма нужда от конфронтация с Русия, също няма нужда и да слугува на сащ, нейните интереси са по-различни. Тя си има европейски интереси и ценности, които сащ не признават.
19
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия редом с Левски, Ботев, Бенковски ли ги слагате? Не осквернявайте героите!
18
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опазил ни Бог от такива "патриоти".