Социалисти в Търново не искат Явор Божанков за водач на листата

"Няма да бъдем гумения печат, който ще подпише вредни решения"
39
Социалисти в Търново не искат Явор Божанков за водач на листата
Снимка: БГНЕС

Кметове и председатели на общински съвети от БСП в област Велико Търново бойкотират Областния съвет на партията за вота на 11 юли.

Те отказват да участват в подреждането на кандидат-депутатската листа с водач юриста Явор Божанков, представител на гражданската квота, съобщи БНР.

Членовете на Областния съвет на БСП от Свищов, Полски Тръмбеш, Златарица, Елена, Сухиндол, Павликени и част от Велико Търново не приемат решението на ръководството на партията водачът на листата в региона, където е основано социалистическото движение у нас, да е от гражданската квота. Те излязоха с позиция, в която се посочва, че няма да участват в подреждането на листата.

Позицията излиза след отказа на световната шампионка по стрелба Весела Лечева да участва в изборите, след като за втори път тази година беше пренебрегната пред Явор Божанков да е водач на листата във Велико Търново.  

В позицията представителите на областното ръководство на БСП от 7 от 10-те общини в региона заявяват:

"Областният съвет на БСП Велико Търново няма да бъде гуменият печат, който ще подпише вредните за партията ни решения на националното ръководство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно ПаЧата Весела Лечева прави всичките интриги срещу младежа!
23
2
 
4
 
! Отговори
Оня с коня преди 2 години
Какво му пилите на Божанков бре другари? Момчето е образовано, нахъсано, напористо,... сложете Тони Македонеца или някой сходен на него ретроганг. Може и някой мандраджия, колбасар или барман да сложите по примера на герберите.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ НЯМА НЕ ИСКАМ НЯМА НЕДЕЙ. ПЕСЕН ОТ НАШЕТО МИНАЛО ДАНО ДА СИ ОСТАНЕ ТАМ.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кина"И що за малоумие: спортисти, артисти и др. некомпетентни в каквото и да е уравление да бъдат избирани на властови позиции, че и със законотворчески фюнкции."А трябва да се избират пожарникари!
20
1
 
4
 
! Отговори
АБЕ , КОРУПЦИЯ НЕМА. преди 2 години
ТАТЕ ПЛАЩА ПОД МАСАТА , ЗА ДА СТАНЕ СИНЧЕТО ДУПЕТАТ....БЕЗ ИЗОБЩО ДА ИМА ТРУДОВ СТАЖ!....НАЛИ , ПОД МАСАТА --НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА ,БЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААА
19
0
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Познават си стоката хората !!!!!
18
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 2 години
Горнооряховски истърсак. Тази партия /БКП~БСП/ съвсем изпуши.
17
3
 
5
 
! Отговори
добрев преди 2 години
Е, аз като избирател не желая лечевица!
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пък кой ги пита? Другарката Нинова и без тях ще мине. Аман от люспари!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парата прави фукарата.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Божанков с дървената папийонка е деен участник като народен представител ! Взема думата спорадично и е голям критик на властта
13
0
 
2
 
! Отговори
Кина преди 2 години
До Кина "Функции" исках да напиша естествено и визирам далечните последствия, когато в парламента законотворците хабер си нямат от каквото и да е лично управление, икономически, юридически, социални, политически науки. Не коментирам конкретнияжалък пример.
12
3
 
8
 
! Отговори
Кина преди 2 години
Най-добре се самозакрийте. И що за малоумие: спортисти, артисти и др. некомпетентни в каквото и да е уравление да бъдат избирани на властови позиции, че и със законотворчески фюнкции.
11
3
 
4
 
! Отговори
Маца преди 2 години
Като е толкова велика другарката Лечева защо загуби на кметските избори?Решението и е правилно да не участва в листите.То бива натегачество,но чак пък толкова....На конференцията социалистите си казаха думата,а тя не беше в подкрепа на др.Лечева.Сега не разбирам,кои социалисти негодуват!?Като е неизбираема кандидатура защо продължавате да я тикате бе другари?!Залагайте на печелившия !Успех!
10
1
 
7
 
! Отговори
уауууу преди 2 години
страхотен проблем!Ами гласувайте преференциално,подредете си когото искате начело.Още ли не сте разбрали как става?
9
1
 
10
 
! Отговори
457 преди 2 години
Има ли му нещо на тоя Божанов? Сякаш нещо не е наред. На всичко отгоре дипломата му за юрист е купена, тате е състоятелен. Момчето няма стаж, но за депутат става,, а щото тате плаща за това място. Докато плаща Лечева няма да бъде на избираем място.
8
4
 
7
 
! Отговори
Шенол преди 2 години
Модерното БСП - децата на *** - Р. Овч. И Р. Гечев и Н Добрев ще продължат професията на бащите си. Социалистите са в средновековието, властта з атях е потомствена. Баста за БСП. Ще гласувам за ДАбг или ИТН.
7
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз лично.харесвам Явор защотото е кадърен като човек и като личност Аз ще гласувам за него защотото е интелигентен и умен човек
6
10
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Аз пък го харесвам Божанков и ще гласувам за него.Лечева,като е световна...шампионка,какво от това,слаб политик е.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се дърпат. Каквото реши Нинова ще стане.