ЦИК прекрати поръчката със "Сиела" за доставка на машини

Предстои комисията да реши как ще осигури гласуването на 11 юли
120
ЦИК прекрати поръчката със "Сиела" за доставка на машини
Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия прекрати поръчката за доставка на нови 1500 машини за парламентарните избори на 11 юли. Комисията заседава, за да реши как да осигури машинното гласуване, предаде БНР.

Още по темата
Поръчката в преговорите с фирмата „Сиела Норма“, осигурила машините за миналия редовен парламентарен вот, включваше модификация на софтуера на устройствата за частичните местни избори в края на този месец, и на всички и машини за предстоящия предсрочен парламентарен вот, както и логистиката на машините без тази в чужбина.

От "Сиела Норма" са заявили, че не биха могли да изпълнят поръчката на цена по-ниска от 14 милиона лева.

По-рано от фирмата предупредиха в писмо до медиите, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката на каквато и да е цена.

Предстои ЦИК да вземе решение как ще осигури машинното гласуване на предстоящия вот.
 


120
Още по темата: машиниЦИКСиела Норма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е да има достатъчно машини в изборните секции в турция.Там ще е големият напън.А *** в България - кучета ги яли.Както каза тр0лът АнонимеН, който има зор - ще чака на опашка до полунощ и ще гласува.Това е и целта де.
53
5
 
25
 
! Отговори
Ха ! преди 1 месец
За какво са им избори ? Та Фигуранта вече взе властта ! Да ни е честита военната хунта! Мадуро казал, че нямаме нужда от други машини, защото Фигуранта е гарант на диктатурата!
52
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Големите наглеци от Сиела останаха с пръст в уста. Смятаха че е много хитро да извиваш ръцете на държавата, когато е затруднена, ама вместо двойна печалба, останаха без никаква печалба.
51
5
 
30
 
! Отговори
Дам преди 1 месец
Върви се към пълно фиаско. То се и очакваше. И коя фирма ще се навие за без пари да осигури машините и то за няма месец? Или поръчката е по-удобна за едни наши хора? Наивниците и чалга феновете сметнаха, че куцият шут в много загрижен за тях и идва да ги оправи. Е, оправи и всички нас, които знаехме, че всичко ще е цирк с лош край. Ще бъде ли поне така добър да плати от джоба си за машините по анадолските дюкяни, които всеки БЪЛГАРИН, плащащ данъци ще спонсорира, заради простотията му селска?!
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Java програмистИ ти що не направи собствена компания и сега да доставиш машини?Едни 6.5 милиона приход излишни ли щяха да ти бъдат?
49
18
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БОРИСОВ ОБЯВИ , ЧЕ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ НЕ ТРЯБВА ДА ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ НА 11 ЮЛИ 2021 , ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ ЛЕГИТИМИРАТ ТЕЗИ НЕЗАКОННИ ИЗБОРИ И , ЧЕ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ГЕРБ МАШИНАТА ГИ ПИШЕ ЗА БСП ! КОЙТО ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ РЕАЛНО ЩЕ ГЛАСУВА ЗА БСП!
48
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми как да има конкуренция като никъде по света не се търсят машини за гласуване. Само простите българи се натискат. И след като Ива Слафчува преди 2 дни рева с кървави сълзи, - ко ши прайм сига без машини, изведнъж се оказа, че машини не трябват. Радев да каже колко процента да пишат на Слави, ДПС вече знаем, че ще вземат 50 000 гласа повече, подарени от Радев, останалите да фърлят чоп.
47
8
 
11
 
! Отговори
Java програмист преди 1 месец
Преди 10 години ми предлагаха работа в Сиела Норма. Отказах им, защото ги знаех как печелят държавните поръчки и знаех как се работи в такива фирми. Тъкмо си бях тръгнал от една такава, източваща парите на българите с безумни проекти, които така и не довършваха.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да има качество, трябва да има конкуренция. Докато Сиела е единствения доставчик, не може да има адекватна и достъпна услуга и българския данъкоплатец винаги ще е ощетен.
45
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тепърва предстои"екшън". "Бръмбарите" на Радефф и "промяната" яко ще ни пострижат. Той за една дата на избори се издъни и то два пъти. Само правосъдния министър е адекватен. Здравния. финансовия и вътрешния пълна щета. Служебния премиер нищо не можел да каже за подслушванията. Можело само пред парламентарна комисия!!! Т.е. след изборите ще лъсне лъжата. Ама потвърждава, че имало??!! Смешно му било, че Митов потвърждавал за корупцията. Ами тя не е от вчера и модела "Кой" не създаден от ГЕРБ!!!
44
18
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
В ГОЛЕМИТЕ СЕКЦИИ ИЗБОРИ С ХАРТИЕНИ БЮЛЕТИНИ НЯМА ДА ИМА!! АКО ТРЯБВА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ И ЩЕ СЕ УДЪЛЖИ СРОКА С 2 ЧАСА ОЩЕ В КРАЯ НА ИЗБОРНИЯ ДЕН! ДО ТУКА БЕШЕ С МЕГА ЛЪГАНЕТО С ПРОТОКОЛИТЕ И ХАРТИЕНИТЕ БЮЛЕТИНИ! АКО ИМА ВЕЧЕ ЛЪГАНЕ ТО ЩЕ Е САМО С МАШИНИТЕ ОСНОВНО НО НЯМА ДА Е В ПОЛЗА НА ГЕРБ :D
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не позволявайте на пиявици да ви извиват ръцете! Има кадърни хора в България, които ще ви сглобят машини и софтуер за 1/10 от цената на Сиела.
42
8
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Никакво преговаряне с терористи !
41
4
 
16
 
! Отговори
Хаахх преди 1 месец
До АнонимеНВсички фалите на България са ги правили комунистите.Цели 5 пъти за 70 години.
40
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"фирмичките от кръга на Лойко една по една се показват кои са."Тези не са на Лойко. Те са по-големи от него. Лапаха още по време на БСП и после при царя. И Лойко не можа да ги бутне.
39
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинете, но БКП не може да нарежда на частна фирма какво да прави, долу узурпаторите на властта.
38
18
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До гражданин/ ГЕРБ СА И ЩЕ СА ВИНОВНИ СЕГА И В БЪДЕЩИТЕ ГОДИНИ ЗА ВСИЧКИ БЕДИ В БЪЛГАРИЯ! ГЕРБ РАЗОРИ И СЪСИПА БЪЛГАРИЯ!
37
4
 
19
 
! Отговори
Хаахх преди 1 месец
Е то се знаеше че избори само с машини не може,ама нали комунистите винаги откриват топлата вода.Толкова е просто да видиш как се правят почти навсякъде по света.Сега се чудат кой да изкарат виновен.
36
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно умно решение. Тия от Сиела са ненаяли се лешояди, свикнали да смучат от държавата. Сумати милиони разграбиха от държавни поръчки.
35
2
 
13
 
! Отговори
гербер преди 1 месец
До 33 анонимник. Ма.ка ти да евва плювач мръсен. И собствените ви гафове не признавате, м.м.цата ви бокклуци. Все другите виновни, а вие чисти като сълзи. Некадърници гнусни.