Филип Попов: Закриването на районните съдилища е неадекватно

Има затруднен достъп до здравеопазване, образование, а сега и до правосъдие, смята той
Обновена: 9 юни 2021 22:13 | 9 юни 2021 22:11, Красимир Ангелов
32

БСП възрази остро срещу намерението за закриване на съдилища в страната, като лидерът на социалистите Корнелия Нинова заяви: "Наши хора се включват в протестите в цялата страна, така не се прави". Защо се прави тази промяна?

"Това трябва да отговорят членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС). За нас тази промяна е абсолютно неадекватна. Ние подкрепяме изцяло протестиращите, защото това означава на практика отказ от достъп до правосъдие", заяви Филип Попов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Становището на ВСС по темата е, че малките съдилища остават, но под друга шапка. Попов обаче разбира това становище под друг начин:

"Това на практика означава закриване според мен, отказ на достъп до правосъдие. Имаме затруднен достъп до здравеопазване, до образование, а сега и до правосъдие", коментира социалистът.

От БСП вярват, че реформи в съдебната система са наложителни, но не по този начин и не без действащ парламент, стана ясно от думите му.

"Санкциите дойдоха в интересен момент, на прага на следващите избори. Тук проблемът е защо трябваше отвън, от САЩ да обгърнат завесата на задкулисието. Това, което говорехме в продължение от години в предния парламент за паралелната държава, за обръчите от фирми, които източват ресурсите на държавата, трябваше да ни се покаже отвън", изтъкна гостът на Bulgaria ON AIR.

БСП е с бюлетина №4, а повечето социологически проучвания отреждат на левицата 3-то място.

"Да, проучванията така показват, но за мен не е важен номерът. Важно е нашите послания на "БСП за България" да достигнат до българските граждани. Важно е да разберат, че "БСП за България" в този (45-и, бел. ред.) парламент, макар и много кратък, беше единствената партия, която действително защитаваше всички свои предизборни послания, политики и платформи", завърши Попов, визирайки настояването на лявата коалиция да бъдат преизчислени всички пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Скруч преди 2 години
До УжасТ. Поне да беше мъничко запознат с проблена.... Ясно е, че ще си гласуваш за ония, дето ни закопаха!
6
1
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
В България освен за полицаи прокурори съдии и лекари друго не се коментира.Като изключим политиците.Колкото до БСП като " партия на народа" да погледнат малко и обикновения човек.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не виждам защо да е неадекватно закриването на районните съдилища и районните прокуратури в общини, чието централно селище е било с 3500-4000 души, а сега е с 1500- 2000 човека. Навремето, през 50-те години на миналия век , учех гимназия в с.Габаре . Веднаж на 2 седмици, а в извънредни случаи веднаж на седмица, идваха 1-2 състави на районния съд, стояха 2 дни, разглеждаха дела и произнасяха присъди. Не зная в Габаре да е имало 6-9, а в Бяла Слатина - 20-ина адвокати.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори - БСП под бариерата. Те си знаят защо
3
2
 
4
 
! Отговори
Bai Asen преди 2 години
То не само районните имат нужда от закриване, а като гледам как върви делото с убиеца на Милен Цветков, което е ясно като бял ден и останалите искат закриване!
2
9
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Много простотии надробиха новите.Зорлем ме карат да гласувам за предните.
1
1
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Като изхождаме от презумпцията, че БСП лъже, нека видим какво точно лъже тук. Значи, тук заявяват, че не били съгласни с действията на ВСС и щели да участват в демонстрациите против това решение. Лъжа! ВСС действа по техни инструкции - ако не направят това сега, няма да могат да го направят после защото не е правилно, но за тях е удобно някои дела да се гледат под "друга шапка". Всички знаем, че ВСС е БСП в сянка. Колкото до санкциите от САЩ, много шифровано се говори за "обгръщане" на завесата.