Филип Станев: Категорично няма да работим с ГЕРБ, БСП и ДПС

Той не изключи възможността ИТН да бъде първа политическа сила след изборите
10 юни 2021 11:38, Красимир Ангелов
355

На прага на новите избори: Ще има ли компромиси в името на редовен кабинет? Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов няма да присъства в листите на партията на предстоящите парламентарни избори. Това съобщи самият той от официалната си страница във Facebook.

"Новината за оттеглянето на Слави е от няколко дни. Никъде в правовия свят по света, в устройството на една демокрация, обвързването с една институция и това да бъдеш депутат, не е задължително. Имаме много примери в световната история, при които политическият лидер не е бил действащ депутат. Г-н Трифонов винаги е носел отговорността за това, с което се захваща като проекти. Говоря за обществената ангажираност и каузите, които той и екипът сме реализирали през годините", заяви Филип Станев от "Има такъв народ" в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той е категоричен, че доверието към един човек не се гради от това какъв пост заема, както и че ИТН няма да промени решението си да не работи с партиите на статуквото, а именно ГЕРБ, БСП и ДПС.

Относно това на какво се дължи успехът на комуникацията в социалната мрежа Станев подчерта, че политическото говорене се е изпразнило от съдържание.

"Политическото говорене се изпразни от съдържание и не заради участниците в него, не за начина, по който се изразяват. Изпразни се от съдържание в смисъла на българските институции - те спряха да функционират така, както изискват българските граждани. Това включва прокуратурата, съда, парламента, изпълнителната власт. Тази загуба на доверие у избирателите е огромната причина ИТН да постигне подобен резултат. Противното е видно. Тези неработещи институции, тази нефункционираша държава доведоха до подобни резултати, до подобно отношение на обществото към  политиката", коментира още Станев.

Той добави, че първите му впечатления от Народното събрание, са били шокиращи, както и че на една огромна част от депутатите им липсва възпитание.

"Много ниско ниво на общуване между депутатите от отделните групи и основно тези от ГЕРБ.  Изключително невъзпитани са някои от тях. Моралът в политиката и живота е свързан с възпитанието на хората", уточни още Станев за Bulgaria ON AIR.

Относно намеците на Слави Трифонов, че може да поеме евентуално друга политическа длъжност, доскорошният депутат избра да запази мълчание.

"Нека да си припомним обстоятелствата около 45-ия парламент. Там конфигурацията, която можеше да състави кабинет, извън партиите на статуквото, беше в невъзможност да го направи, защото броят на депутатите не достигаше за едно стабилно управление. България няма нужда от нестабилност", каза още Станев.

"Нашата партия, Слави, екипът ни, категорично продължаваме да твърдим, и няма да се откажем от това, че ние с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да работим. Състоянието, в което се намира сега държавата ни, е в резултат на тези партии", заяви той.

Той добави, че когато става въпрос за интересите на българските политици - най-често финансови, те се обединяват. Станев не изключи възможността ИТН да бъде първа политическа сила на изборите.

"Борисов вече е демитологизиран, той не е този бащица на народа, който съзираха голяма част от българските граждани в него. Той се страхуваше да дойде в парламента на Парламентарен контрол - нещо, което Конституцията го задължава да направи", коментира Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е отец Нафърфорий?С него работите ли?
263
0
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Е, как няма да работите с ДПС като благодарение на вас сега в Турция ще има безброй много секции. По официални данни има над 350 000 гласуващи в Турция. Да смятаме ли колко гласа ще дойдат от там. А където толкова ревяхте за Великобритания - нещо заявленията за гласуване са малко. Обаче Мика Зайкова вещо обясняваше, че няма нищо против гласовете от Турция. А сега кажете дали няма да управлявате с ДПС. Или в следващия 46 парламент ще направите България - федерация, с турска автономия.
262
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ИТН МАСОВО ЛИ СЕ ДРОГИРАТ ИЛИ ДА- ГЛЕДАХ ГО ПО ТВ- КРЕЩЕШЕ И ПОДСКАЧАШЕ- ТОТАЛНО НЕАДЕКВАТЕН- ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТИЯ...
261
0
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Ето ти още една сериозна основателна причина всички да гласуваме за ГЕРБ - не може да допуснем историята на предишния парламент да се повтори! Тези са решили да се правят избори докато ги изберат тях с абсолютно мнозинство за да управляват само те - е, това ако е демократично отношение към нещата изобщо, да стана трамвай, значи! Това е толкова безотговорно и остаряло самодържавническо отношение, че нямам думи..Слави само иска да остави служебното правителство да вилнее още докато съсипе всичко
260
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно проста математика. Ако Славуца гея не се коалира с някоя от партиите, както те си ги нарочиха за статукво, нищо че БСП/БКП/ е на 120 години и не знам какво статукво е това, то тогава излиза, че работи Славуца гея точно за БСП/ДПС. Той няма да може със сестра Галева и човека на Маджо да има мнозинство и тогава пак ще се връщат мандати и няма да има Правителство. И какво става? Фигуранта със служебното продължава да е на власт, а служебното е 100% БСП/ДПС
259
0
 
6
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Давай душо.Много е лесно да говориш когато не носиш отговорност.Нали имахте възможност защо не направихте,а потрошихте толкова милиони за нови избори.Луди хора та ви вярват.
258
0
 
4
 
! Отговори
ИмаТакиваНаивници, преди 2 години
които се връзват на "сценаристи",непрекъснато доказващи, че са гола вОда. Управлението на държавата не е преписване на стари вицове от интернет и скечове на ниво квартално кръчме.Влязохте в парламента и к*во?За вас с пълна сила важи китайската поговорка:Колкото по-високо се качва майМ Уната,толкова по-добре се вижда голия й заД Ник.БелоСлавчо нямало да е дУ петат, ама щял да носи отговорност? Дрън-дрън, колкото Доган носи отговорност. Ще му се и на дългия "да разпределя порции",но няма акъла му
257
0
 
5
 
! Отговори
ИСТИНА преди 2 години
ЗАКАНА НА ЧАЛГАР ............. ТИЯ ЧАЛГАРИ КАКТО СА ГЛАДНИ ЩЕ ФАЛИРАТ ДЪРЖАВАТА....ПУ ПУ ПУ ПУ
256
0
 
6
 
! Отговори
петроф преди 2 години
Който може да ми посочи нека го направи, поради какви обстоятелства ИТН е причислена към протестърски партии? Аз бих я нарекъл партия на пасивността. За сега от тях съм видял само претенции.
255
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям го вадиш ама мек или както се казва на "унгарски" - хептем мекечек.
254
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7 осми да не е една от свързаните фирми аа ей
253
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГЕРБ ЩЕ СПАСИ СВЕТА - За света няма да се хаби, но спасява и ще спаси България, това е истината!
252
2
 
18
 
! Отговори
Точно така преди 2 години
Знаем много добре какво НЯМА да направите. Но никой не знае какво ЩЕ направите.
251
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кажете накрая какво ще направите бе !!!Пууууу ! Нямало това,нямало онова ! Нямало с тези,нямало с онези !Разбрахме вече ! Стига !Бетер детска градина !Повтарят едно и също месеци наред- суверен,нов модел,промяна...Нещо конкретно и аналитично ще благоволите ли да кажете ? Икономика,математика,юридически казуси ,стандарт и т.н. КОГА ?!Общество и държава имат нужда от действия и ефект,не от сърдити опозиционери !
250
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отвори секциите в турция май виси с нещо на шиши
249
5
 
26
 
! Отговори
К. Ш. преди 2 години
Слави е страхливец. Пък и няма капацитет и кадри за управление. Взе, че много си повярва, ама управлението не е шоу, не е чалга, няма аутокю, трябва акъл, който Слави няма.
248
1
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Тоя голям го извади ама мен !
247
2
 
16
 
! Отговори
ХАХАХАХХА преди 2 години
ТОЗИ И ТОЙ ГОЛЯМ ПОЛИТИК СТАНА - СТИГА СТЕ ПИСАЛИ КОМУНИСТИТЕ А ЗНАЕТЕЛИ ТЕЗИ КОИТО КАЗВАТЕ ТАЗИ ДУМА КАКВО ЗНАЧИ КОМУНИСТ ТАКИВА НЯМА ОТ 40 ГОДИНИ ВСИЧКИ СА БИЛИ ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ КОИТО ПОСЛЕ СА СТАНАЛИ ЧЛЕНОВЕ В ДРУГА ПАРТИЯ ТОЧНО КАТО ХОРА ОТ ИТН,ПАРТИЯТА НА ХР.ИВАНОВ И НАЙ МНОГО КАТО ПАРТИЯТА ЛИ СДРУЖЕНИ Е ЛИ Е НА МАЯ МАНОЛОВА Е ПИТАМ ТЕ ГОСПОДИНЕ ЗАЩО НИТО ВЕДНЪЖ НЕ СИ БИЛ НА ПРОТЕСТИТЕ??ВИДЯХМЕ ВИ ВИЕ НАПРАВИХТЕ ПАРЛАМЕНТА НА ЛУДНИЦА В 45 НС ЗА ВАС ГЛАСУВАХА РОМИ И НИСКО ОБРАЗОВАНИ
246
10
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ ЩЕ СПАСИ СВЕТА преди 2 години
ГЕРБ пази планетата от астероиди и ни дава "Усещането". Корупцията е Усещане и Буци не е взел една стотинка. Пеевски е благородник а Гешев е борец за правдата 🙃 Доган не съществува сигорно 🤔
245
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са като комунистите ,еднолични като Герге Димитров Вожда!Карат по негов почин насилствено!Власт на всяка цена,неуважение към хората и работят за мафията!Че какво предлагате?Абсолютно нищо,гола вода сте,че и с нелегални депутати докарвани и връщани с автобус.Щели да се коалират с Маята Общата на Божков,тя изобщо не статуктова или коалиция с злочестните ДБ вечни интриганти на Прокопиев и Костов,опропастили БГ. Че кой не е от т.н.статукво?Обаче напират срещу гл.прокурор който настъпи спонсорите