Каракачанов: Защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини?

За националните интереси на България нямам партньори
20 юни 2021 10:32, Ния Христова
130
Каракачанов: Защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини?
Снимка: БГНЕС
"На Запад показваме колко сме активни, българите - как не отстъпват. Такава е тактиката на Северна Македония, но ние не трябва и няма да отстъпим". Това каза бившият вицепремиер в правителството на ГЕРБ Красимир Каракачанов в ефира на bTV.
 
Лидерът на ВМРО допълни, че "когато става въпрос за националните интереси на България, нямам партньори. Няма мое, няма твое, трябва да имаме единна позиция".
 
"Не ми хареса, че Борисов се опитва да прехвърли проблема с политиката към Северна Македония в служебното правителство – довчера бяхме заедно в правителството и имахме твърда позиция, а сега се опитва да прехвърли топката с думите „Правителството може, ама не иска“. Не трябва така!", допълни  Каракачанов.
Още по темата
 
"Българската външна политика в последните 20 години не си направи никакво усилие да обясни на европейците какъв е генезисът на българо-македонския спор. Ако за Соломон Паси е безсмислено, че в Македония фалшифицират историята ни, унищожават паметниците ни, и учат децата на странни неща, изобщо не трябва да мълчим по този въпрос! Ето, едни хора се опитват да ни убедят, че не е важно да отстояваме нашия интерес – а ние имаме интерес от това да имаме евроориентирана страна, която спазва всички закони и се отнася с уважение към нас", каза още Каракачанов.
 
Според лидера на ВМРО "едно от безобразията, които служебното правителство и неговият архитект – президента Радев са допуснали, е че в Турция се разкриват секции за гласуването у нас, а Указът за това беше обнародван още същия ден". 
 
Основният ангажимент на служебното правителство е да проведе честни и обективни избори, но то не го прави. От първия ден започна с едни внушения за подслушвани. Внушение има и за нещо друго – Борисов е лош, онзи министър е такъв, онзи - онакъв. Господа, вашата работа не е да правите политика. Вашата работа е да правите избори. Един от проблемите на служебното правителство и на президента е, че допусна това безобразие да се откриват секции в Турция безвъзмездно. Призовах президента да наложи вето на Изборния кодекс в частта за Турция, но той не го направи и още същия ден обнародва Указа“, посочи Каракачанов.

„В профила на Ангел Джамбазки, който беше наблюдател на миналите избори в Турция, има информация кой ги организира там. Това са и. нар. Изселнически организации, които се водят на бюджет към тяхното външно министерство, но всъщност се ръководят от техните служби за сигурност. Това е тайна, която и децата в детските градини я знаят. Имахме около 50 наблюдатели в секциите в Турция, когато бяха само 35. Идваха автобуси, на входа на секцията им се казваше на турски с кой номер да гласуват. Честни ли ще бъдат изборите в Турция, когато те няма да се организират от ЦИК, а от турската държавна администрация. Има 121 секции там. Даваме възможност на една съседна държава, към която от ЕС има критики по отношение на демокрацията, да организира избори за българския парламент. Това изкривява вота в България. В Англия, САЩ и Канада няма да се бъркат в нашата работа. В Турция това е стара практика. В деня за избори, в часа за избори имаме пропаганда на турски език, не се спазва законът“, заяви той.

„Задавам въпроса защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини, като една баба в българско село ще гласува с машина. Не е ли по-лесно така да се реши проблема как да се насочат избирателите там? Защо не се пратят машини в Турция, нека там да гласуват машинно. Това честни избори ли ще бъдат? Според мен не“, попита Каракачанов.

По думите му ще подадат жалба към Върховния административен съм за това решение на ЦИК, ако трябва и ще организират протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
16
 
13
 
! Отговори
real преди 2 години
стига с тази турция патриотите и дпс печелят чрез етническо напрежение а до вчера се целуваха никой не трябва да им вярва на номерцата
53
14
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
А защо Каракачанов се целува с Ердоган? Защото без ДПС и Турция няма да види парламент.
52
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хартиени, за да могат автобусите да пътуват в обратна посока - гласуват у нас, после айде по райсовете и гласуват в Едирне с декларации, че са на пазар, на почивка, на гости - колкото пъти смогнат, колкото секции успеят да изпонаобиколят. С любезната подкрепа и промяната на изборния закон от *** Дългия. При очакваната ниска избирателна активност ДПС спокойно ще могат да докарат кабинет на мнозинството.
51
19
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
След всички разследвания на Служебното Правителство и част от Медиите , не мога да си предствавя че ГЕРБ ,ДПС, БСП , ВМРО и Сидеров ще влязат в Парламента ?
50
8
 
2
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 2 години
ДПС е свито в медиите , ГЕРБ са в ограничаване на щети , БСП е в зимен сън , ВМРО се опитва да се защити за Престъпленията срещу България в темата СМР . Другите си траят и чакат Изборите - които са невинни , няма да бъдат Съдени и ще се приберат при децата си и семействата си .
49
17
 
9
 
! Отговори
Поздрави от Истанбул преди 2 години
Джанбазки лъже!Никой не се меси, точно пред урните и не подтиква хората да гласуважение за определена партия!!!
48
8
 
10
 
! Отговори
ПО 1956 преди 2 години
Въпросче и към останалите българи в държавата.Колко още джамии ще се построят след изборите в България?
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, добро утро Пено.
46
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм против гласовете от Турция. Те не знаят български език, почти не живеят тук, не изразяват собствено мнение, а са послушни мишчици и правят каквото им се каже. Безволеви хора. Раби. И питайте ги какво прави тяхната партия за тях - абсолютно нищо, но който не може да мисли, се подчинява.
45
7
 
6
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
ВМРО бяха вносителите за Закон за Новини на Турски Език в БНТ .Точка - тези са политически трупове .ВМРО наложиха в Парламента на България За РСМ - България е част от СМР .Тази точка за СМР ги изправя на стената на СРАМА и ПОЗОРА .
44
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това кифте се опитва да сее омраза. Патриот бил....
43
18
 
10
 
! Отговори
Bay Turko преди 2 години
Ти се радвай че не искаме автономия,или малцинство .В Албания има 20 000 Булгари и са признати ъа малцинство ,а ние сме 1 милион
42
8
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ще поясня защо в коментарът си по номер 30 само двама човеа се съгкасяват с удостоверимата истина кято съм посочил,а именно, че ВМРО са яхнати от евреи,поmаци,турци. Тези 20тина несъгласни с мнението ми принадлежат към същите посочени от мен антибългарски етноси. Те са същите,които в коментарното пространство наплякват до безумие проsташките си коментари, целящи разединение на героичният и царствен български народ. Създаването на контаминирана семитска реалност ще бъде наказана със СМЪРТЪ !
41
10
 
6
 
! Отговори
ДО ПРИТЕСНЕНИТЕ преди 2 години
До всички притеснени Българи - ВМРО ни убежадава че ще ядем к--те на турците .Няма такова нещо - Чужбина се приема като 1 многомандатен район - тоест - емигрантите в Англия , Германия и Гърция ще бият ДПС , ВМРО и ГЕРБ - продажниците на България .
40
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнимите патриоти винаги преди избори дъвчат дъвката ДПС, но това не им пречеше 4г.да обират трохите от порцията на ГЕРБ и Шиши и да крепят управлението докрай
39
4
 
4
 
! Отговори
А преди 2 години
До Анонимен 45Тези новини на турски, не са ли взаимосвързани с броя на местата в парламента на една определена партия, която има подкрепа с гласове от Турция?
38
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
а вие защо продавахте паспортите защо 4 години не спряхте издаването на документитена турски граждани кои са тези българи в турция дето дедите им са дошли от турцияв българия изобщо не се показваите и не приказваите
37
3
 
10
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
казва се германистан а не немско немско е било преди 150 години
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 43 -Ние от чужбина ще гласуваме по масово от преди месец - --> Много важно! Такива, като теб не оказват съществен принос в изборите.
35
16
 
9
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Споко бе. Ние от чужбина ще гласуваме по масово от преди месец. Патриотите нетрябва да помирисват парламент даже. Между другото се чувствам супер в немско и ще гласувам за Божков. Мразя ви.