Каракачанов: Защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини?

За националните интереси на България нямам партньори
20 юни 2021 10:32, Ния Христова
130
Каракачанов: Защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини?
Снимка: БГНЕС
"На Запад показваме колко сме активни, българите - как не отстъпват. Такава е тактиката на Северна Македония, но ние не трябва и няма да отстъпим". Това каза бившият вицепремиер в правителството на ГЕРБ Красимир Каракачанов в ефира на bTV.
 
Лидерът на ВМРО допълни, че "когато става въпрос за националните интереси на България, нямам партньори. Няма мое, няма твое, трябва да имаме единна позиция".
 
"Не ми хареса, че Борисов се опитва да прехвърли проблема с политиката към Северна Македония в служебното правителство – довчера бяхме заедно в правителството и имахме твърда позиция, а сега се опитва да прехвърли топката с думите „Правителството може, ама не иска“. Не трябва така!", допълни  Каракачанов.
Още по темата
 
"Българската външна политика в последните 20 години не си направи никакво усилие да обясни на европейците какъв е генезисът на българо-македонския спор. Ако за Соломон Паси е безсмислено, че в Македония фалшифицират историята ни, унищожават паметниците ни, и учат децата на странни неща, изобщо не трябва да мълчим по този въпрос! Ето, едни хора се опитват да ни убедят, че не е важно да отстояваме нашия интерес – а ние имаме интерес от това да имаме евроориентирана страна, която спазва всички закони и се отнася с уважение към нас", каза още Каракачанов.
 
Според лидера на ВМРО "едно от безобразията, които служебното правителство и неговият архитект – президента Радев са допуснали, е че в Турция се разкриват секции за гласуването у нас, а Указът за това беше обнародван още същия ден". 
 
Основният ангажимент на служебното правителство е да проведе честни и обективни избори, но то не го прави. От първия ден започна с едни внушения за подслушвани. Внушение има и за нещо друго – Борисов е лош, онзи министър е такъв, онзи - онакъв. Господа, вашата работа не е да правите политика. Вашата работа е да правите избори. Един от проблемите на служебното правителство и на президента е, че допусна това безобразие да се откриват секции в Турция безвъзмездно. Призовах президента да наложи вето на Изборния кодекс в частта за Турция, но той не го направи и още същия ден обнародва Указа“, посочи Каракачанов.

„В профила на Ангел Джамбазки, който беше наблюдател на миналите избори в Турция, има информация кой ги организира там. Това са и. нар. Изселнически организации, които се водят на бюджет към тяхното външно министерство, но всъщност се ръководят от техните служби за сигурност. Това е тайна, която и децата в детските градини я знаят. Имахме около 50 наблюдатели в секциите в Турция, когато бяха само 35. Идваха автобуси, на входа на секцията им се казваше на турски с кой номер да гласуват. Честни ли ще бъдат изборите в Турция, когато те няма да се организират от ЦИК, а от турската държавна администрация. Има 121 секции там. Даваме възможност на една съседна държава, към която от ЕС има критики по отношение на демокрацията, да организира избори за българския парламент. Това изкривява вота в България. В Англия, САЩ и Канада няма да се бъркат в нашата работа. В Турция това е стара практика. В деня за избори, в часа за избори имаме пропаганда на турски език, не се спазва законът“, заяви той.

„Задавам въпроса защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини, като една баба в българско село ще гласува с машина. Не е ли по-лесно така да се реши проблема как да се насочат избирателите там? Защо не се пратят машини в Турция, нека там да гласуват машинно. Това честни избори ли ще бъдат? Според мен не“, попита Каракачанов.

По думите му ще подадат жалба към Върховния административен съм за това решение на ЦИК, ако трябва и ще организират протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каракачанов,там с хартиени бюлетини от уважение към тебе бе. Нали и ти убичаш и даже купи за милиарди хартиени самолети
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОШЛУКОВ ПУСКА ВСЕКИ ДЕН НОВИНИ НА ТУРСКИ ЕЗИК,А ВИЕ ЗА ЕДНО ГЛАСУВАНЕ СТЕ РЕВНАЛИ.НЕЩАТА СА ПО-ДЪЛБОКИ И ТРЯБВА ДА СЕ РАЗНИЩЯТ.
32
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже си голям патриот,затова под натиска на САЩ и Боко-твоят ментор и гуру,хвърли 3 милиарда за изтребители на хартия и им обеща още три милиарда за още от същото,а пенсионерите ровят по кофите за б..к.Иначе предизборно се тупаш по шкембето колко си велик.
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми сънародници,гласувайте масово,за да минимизирате външния вот.Друго спасени няма.
30
9
 
6
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
ешкембето с лисицата са "големи националисти" българските турци какви турци са не ми е ясно по скоро турчещи се пумаци но всеки има право на избор турците от турция и българските турци по външен вид разлката е няколко десетки светлинни години
29
12
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен38/ ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ ГЕРБ В УПРАВЛЕНИЕТО НЯМА!
28
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шкембе войвода,ГЕРБ бяха на власт 12 години,а вие тяхна патерица.Защо не премахнахте двойното гражданство,за да не плачеш сега като вдовица за ....Ама не ви стискаше нали?Щото приятеля Ердо може да ви се разсърди.Затова сега си трай и не обвинявай другите заради вашите простотии.
27
4
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Без право на/ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ Е ЕДНО ЦЯЛО А НЕ ОТДЕЛНИ ДЪРЖАВИ! И АНГЛИЧАНИТЕ И ГЕРМАНЦИТЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ И ДА ЖИВЕЯТ! МОЖЕ ДА СЕ ОБСЪДИ БЕЗ ПРАВО ЗА ГЛАСУВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ГРУПИ ХОРА ИЗВЪН ЕС!
26
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЕ ПОВЕЧЕ ИСКАТЕ ТУРЦИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ, ОТКОЛКОТО ГЕРБ! ОТКОГА ОБЛЯКОХТЕ ПОТУРИ?
25
8
 
15
 
! Отговори
Без право на преди 2 години
гласуване живеещите в чужбина. Това трябва да е водещото при едни избори.
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборния процес се изкривява освен от купуването на гласове,фалшификации и манипулации,също и от гласувалите в чужбина,основно в Турция.Затова трябва да се приложи закона за уседналост и за хора,живеещи в чужбина.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бюлетини*
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава държава промениха закона по тъмни доби, навсякъде да се гласува с машини, само в Турция където не знаят дори български, ще гласуват с бюло! Защо? Явно турците са по-равни от нас!
21
24
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВМРО СА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ!
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е работа на "Няма такава държава" - правят всичко турците да вземат в България властта и да ни потурчат!!
19
25
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Господин Каракачанов, Вие сте лъжец. Вие не сте етнически българин,а поmак! Джамбазки също не е етнипески българин. Не е етнически българин и евреинът,който сте поставили на пиедестал до Вас. Вие се окупатори на едно българско пространство, за да възпрепятствувате българската национална идея. Вие добре знаете,че от позицията на Република българите не можем да имаме правна и културна претенция към Македония. Без Царство България Македония е мъртва претенция. Македония е част от Царство България!
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласувалите в чужбина българи са пренебрежимо нисък процент.Защо трябва да се харчи огромен финансов ресурс,който не оправдава очакванията за силен външен вот.
17
4
 
29
 
! Отговори
Пацu преди 2 години
Махнете двойното гражданство и си решете проблемите веднъж за винаги!Какво е това - живееш на мaйнaтa си - гласуваш за правителство на България!Както Аз не гласувам за правителство на Турция, президент на САЩ, канцлер на Германия - така и те няма да гласуват за правителство на България!Ама били изселници, ама били емигранти...Ок така е и какво от това?!?
16
2
 
15
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Двойното гражданство може да се премахне от парламента,а не от Радев,"умнико"".
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми, берачите на ягоди и миячите на чинии си тананикаха "Облаче ле бяло", гласуваха за "Има такъв компот" и хоп... в Турция и секции, и хартия, и вазелин...Кое не е ясно