Ще гласуваме на 11 юли и от екзотични острови

Командироват служители в секциите до подобни дестинации
Обновена: 21 юни 2021 14:15 | 21 юни 2021 14:15, Красимир Ангелов
35
Ще гласуваме на 11 юли и от екзотични острови
Снимка: БГНЕС

Заради рекордно големия брой секции, които ще бъдат разкрити за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли в чужбина, изборни секции ще бъдат разкрити и на екзотични дестинации. Това стана ясно по време на брифинг на Иван Кондов, постоянен секретар и председател на работна група "Избори", и Калин Анастасов - заместник-председател на групата в МВнР.

Изборни секции ще бъдат отворени на гръцки острови, както и в Доминиканската република, откъдето вече има подадени 40 заявления за гласуване.

Иван Коднов обясни, че допълнителна трудност в организацията на изборите в чужбина създава фактът, че там, където няма български общности, членове на избирателните комисии ще трябва да се командироват от България.

Проблем ще се създаде и с транспортирането на бюлетините, което трябва да се извършва с дипломатическа поща, посочва БГНЕС.

Възниква още въпрос свързан с многото секции и той засяга предстоящите президентски избори през есента. Тогава също ще трябва да се открият много на брой секции в чужбина, а в много от държавите по света сезонът ще е приключил и не е ясно дали изобщо ще има кой да гласува там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
То ако теб те слушаха, трябваше гласуващите да са на 1/4 от сегашните. А за да е в съвсем в резон с предложиението ти, броя на гласовете трябва да се умножават по МРЗ. Който се осигурява на МРЗ - 1 глас. за 1500лв осигуровка - 3 гласа и т.н. муахахаххааа
8
0
 
9
 
! Отговори
хавайци преди 2 години
А на сейшелите ше има ли секция ? И по яхтите требе да има . Много поздрави.
7
3
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
И ние ще гласуваме от факултето столипеново и максуда
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди правото да гласуваш имаш и задължения.Плащането на данъци,колко от тези в чужбина плащат данъци ,само те да гласуват.Да не мислите ,че ако се наложи да се да се защитава България или да се случи природно бедствие ще дойдат.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Занзибар е на мода тая година, ще има ли секция там?
4
1
 
9
 
! Отговори
Асенов преди 2 години
Страхотно!И това в държава, в която няма пари за... какво ли не! И на Малдивите да отворят секция, и на още няколко дестинации. Да може да има повече командировани...
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турци, общаци и дупемийци ще ни определят бъдещето. Честито на всички.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фелтфебела не е ли забранил почивките по време на изборите, нали си фантазира, че държавата ни е казарма! Хората са по почивки, ще гледат финала на Европейското, хич не им дреме за изборите ви! Мен 11 юли ми е ден за финала на европейското, пазарувам бири и сядам с приятели, изобщо няма да гласувам!
1
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злите езици говорят, че на лапачите на държавна хранилка, им били спрели ДМС-тата, заради неправилното гласуване на 04-ти. Сега ги заплашвали с уволнения, ако не фъргат листя за сожука. Треперят като трепетлики, по канцеларии, одаи и катакомби.