Борисов за кабинета "Янев": Пускат манипулации и внушения срещу ГЕРБ!

Кое наложи чистките в администрацията, пита той
Обновена: 22 юни 2021 13:16 | 22 юни 2021 13:16, Камелия Цветанова
387
Борисов за кабинета "Янев": Пускат манипулации и внушения срещу ГЕРБ!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ с поредни обвинения към служебния кабинет.

"Държат се като предизборен щаб на президента Радев и открито заемат страна в течащата кампания. Всеки ден пускат нови и нови внушения и фалшификати, насочени единствено към ГЕРБ", каза той по време на среща с Мисията за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Още по темата

В разговора, който се проведе в централата на ГЕРБ, участва ръководителят на Мисията Тана де Зулуета, както и двамата зам.-председатели на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на партията.

Пред делегацията от ОССЕ Бойко Борисов изрази опасенията на ГЕРБ от неяснотата с доставката на допълнителните машини за гласуване, които според всички експерти са ключово условие за нормалното протичане на изборния ден.

Председателят на ГЕРБ припомни, че вследствие на измененията в Изборния кодекс, които мнозинството в 45-ото Народно събрание направи, вотът е 100% машинен и едно евентуално нарушаване на тази законова разпоредба би дало основание за оспорване на резултата от изборите.

Беше отбелязано, че ЦИК е разкрила рекорден брой секции в чужбина – 791, но все още не казва дали ще бъдат подсигурени достатъчно машини за гласуване извън страната.

От ГЕРБ алармираха, че през последния месец от служебното правителство, назначено от кандидата за президент Румен Радев, са абдикирали от своя основен и конституционно заложен ангажимент за организацията на изборите.
Непосредствено преди вота бяха

подменени и началниците на всички областни дирекции на МВР, както и областните управители, като голяма част от назначените принадлежат към една конкретна политическа формация. „Научаваме от медиите, че на места областни управители и МВР директори заплашвали с уволнение редови служители, които не оказват натиск върху гражданите да не гласуват за ГЕРБ“, посочи Борисов.

В заключение той изтъкна успешната организация на изборите за 45-ото Народно събрание, което бе отчетено в доклада на мисията от международни наблюдатели на ОССЕ. В документа пише още, че вотът е бил ръководен ефикасно, а основните свободи по време на изборния процес са били спазени. „Затова питам – кое наложи всички тези революции в изборния закон и чистките в администрацията след безпристрастната оценка на международните експерти“, каза още председателят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още по темата: избориОССЕборисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
0
 
! Отговори
вилита преди 2 години
Този *** по-скоро в затвора !!!!!
259
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вицепремиерът и вътрешен министър на България Бойко Рашков е натрупал баснословно богатство, въпреки че цял живот е карал само на държавна заплата.19 имота, цяла резиденция в полите на Витоша, апартаменти на морето, окрупнени в цяло имение, къщи в Стара планина, фитнеси, басейни, сауни, гаражи колкото мезонети, ниви, складове, луксозни автомобили...Как става това? Има ли по-богат политик в държавата от г-н Рашков?
258
3
 
6
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
БРАВО на фотографа! Тази снимка казва всичко без думи.Опаааа, май се оаках :)
257
9
 
5
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Само кьоравия не може да види или не иска да разбере мечтата на президенчето рр за диктатура,съобразена и подчинена на Русия.Само кьоравия не може да види или не иска да разбере мечтата на чалгаря ст за правителство при управлението на което той да стои встрани и като диктатор(в ролята на Бог) да командва неговите действия в услуга на рр и Русия. Питам:нима все още е нужна демокрация за България,когато задкулисието изглежда непоклатимо и какво значи демократична власт и чия ще е тя?На рр,ст или?
256
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гази ги Бойко , те не заслужават даже да са кал под ноктите ти . На 11 ще ги мачкаме като луда крава телето.
255
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купените цоциолози в действие. Трябва да има закон за престъпления срещу демокрацията по който да вкарват в затвора ***, цоциолози, активисти на НПО-та и всякаква "кометентна" пaплaч когато ги хванат в опит за заблуда на обществото и прогнозите им не се сбъднат.
254
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да, всички в ГЕРБ са честни и почтенни хора. Никой от тях не е взел и една стотинка. Само ние, които не сме на държавната софра не можем да ги оценим и не ги искаме. Пък те, като светци.
253
4
 
16
 
! Отговори
черен хумор ... преди 2 години
Гърневски , Спас , е надеждата на ГЕРБ , той въобще не е бил комунист , като всички от ГЕРБ !
252
3
 
11
 
! Отговори
Да Бойко ,... преди 2 години
,..... доказаное че истината много боли , ама се свиква , така че СВИКВАЙ !
251
14
 
8
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Кремълската марионетка има една цел - да разруши България, да ни отдалечи от цивилизавания свят, да докара комунистическите олигарси на власт.
250
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият крадец и лъжец в историята на България.
249
11
 
11
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
цялата преса в БЪЛГАРИЯ е на бившото бкпНА ТАЗИ СНИМКА БОЙКО Е КАТО МНДЕЛА ОТ ЮАРА РУМЕН ВИНАГИ Е ОСВЕТЕН КАТО МАНЕКЕН
248
8
 
19
 
! Отговори
До Таня преди 2 години
А феновете на еднокнижната мутра дали имат в спалните си чекмеджета пълни с пачки евра? Е, за теб специално Танче, то е от ясно по-ясно ,че ги заработваш в нечия спалня, но аз питам за другите, за заблудените дето си мислят, че ББ е най, най от всички и че е просто незаменим, че без него слънцето няма да изгрее и земята няма да се върти!
247
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб ще изчегърта смрадев и сие, търпение, малко остана!
246
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 265 Ако беше малко по-интелигентен щеше да знаеш,че гл.прокурор няма как да бъде уволнен освен ако не извършил углавно престъпление.В България,слава богу!,има разделение на властите и колкото и да му се иска на Радев да узурпира цялата власт в държавата чрез марионетното си правителство няма да му се получи.Иска му се да е Путин на Балканите,ама няма капацитет,а и народът не е чак толкова заблуден тука.
245
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърбавите *** от сабахлем са налазили форумите, няма значение кой е червен, кой син и кой зелен когато си вършат добре работата а е осезаемо че служебният кабинет си я върши при това доста добре.
244
31
 
12
 
! Отговори
Лапчев преди 2 години
Тов Борисов много *** излезе и доверчив. Румен извърши държавен преврат и смени де що можа целия управленски апарат, гаче ли сме президенска република. И Бойко си мисли, че ще има демокрация. А ние ще позволим ли да се върнат комунистическите мутри криеши се зад Румен, които ще го катурнат и него при първа възможност. Бойко, що не ги запря. То не може все со кротце и со благо, треба и малко кютек.
243
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой пише, че румбата се покрил да не говорил. Че той досега само сричаше, кога е говорил. Или имаш предвид като даваше ценни указания по телефона на някой си Митко.
242
15
 
5
 
! Отговори
все ми е едно преди 2 години
България вече не е такава каквато беше преди. Медиите могат да се позиционират извън цензурата на мутренското правителство. Хората могат да се движат свободно далеч от ноктите на ДС. Могат да работят и издържат семействата си без страх от Рашков. Икономическите безумия и ненаситната алчност на мутрите ще се стовари върху техните почитатели. Например аз 1996-1997 г държах парите си в долари, аредовите почитатели на БСП в лева. Така че не аз, а социалистите си платиха за безумията.
241
24
 
10
 
! Отговори
няма мърдане преди 2 години
Мутренското правителство ще си го получи. Забелязвате ли че Радев се покри? Има право да мълчи. Всичко което каже може да се използва срещу него.