Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?

Те били шансът за увеличаване на пенсиите
96
Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа. За такива региони трябва целенасочена политика и специални мерки“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на конференция в Монтана – „Северозападен регион – проблеми и предизвикателства, проекти и решения“.

Форумът е организиран от БСП и лектори са от кандидатдепутатите на партията от листите в петте области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, Ловеч , Плевен. В експертния панел на конференцията се засегнаха конкретни проекти свързани със Северозапада - стратегическите трансгранични проекти, Инвестиционния фонд за Северозапада, газификацията на региона, социалният проект „Вярвам в теб“.

Нинова припомни, че БСП е подготвила Закон за северозапада.

„Ще внесем закона в първите дни на парламента. Най-големият проблем тук е бедността. Средните доходи в Северозападна България са най-ниски в цялата страна. Над 55 % живеят в материални лишения. Младите напускат. Остават възрастните с ниски пенсии. Наш първи приоритет е борбата с бедността и неравенствата. Преизчисляване на пенсиите е единственият начин те да бъдат чувствително повишени“, заяви Корнелия Нинова.

„Имаме искане към служебното правителство и въпрос към другите партии. Искаме служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд и колко са те? По официални данни трябва да са 3 млрд. и 200 млн. Сребърният фонд беше създаден от БСП. В него влизат по закон приходите от концесии и приватизация. Тези пари могат да се използват само за едно единствено нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предназначение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличаване на доходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите?“, коментира още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 34.Знаем ги неговите ПР кампании, обикаля "наши" фирми, среща се с партийни членове и им раздава сака които са им точно по мярка. Уж *** бачкатор, а то било областния координатор на ГЕРБ. Тия циркове не на нас. Как ще отиде в нормална фирма да прекъсва работния процес. Ходи във фирми на негови ортаци които и без това нищо не правят освен да точат държавата през държавни поръчки! Това неговото не е обиколка сред данъкоплатци, а среща с местния башибозук.
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарко Импексова вземи се прибери у село крушовица че онова катърче е загорело горкото. Не си му се качвала от години. Не мъчи животинчето ходи да го освободиш от нагона. И вземи отиди у драгалевци че и ония синявеца нещо го е надръвил да му олабиш жилата. Нали той те напраи милионерка па и мъжо ти го уреди да стане гражданин с висока заплатка. Айде бегай.
36
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АМИ КАК ДА ИМА ПАРИ БЕ ДРУГАРКО НИНОВА...ЕТО ВИ Я ПРОСТАТА АРИТМЕТИКА:ОКОЛО 6 МЛН. НАСЕЛЕНИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС,2 МЛН. И ПОЛОВИНА ПЕНСИОНЕРИ,2 МЛН. И ПОЛОВИНА РОМИ(ХОРА,КОИТО ИМАТ 0 ЛВ. ПРИНОС КЪМ БЮДЖЕТА),БЛИЗО 900 000 АДМИНИСТРАЦИЯ И ТО НЕ ОСТАНАХА ДАНЪКОПЛАТЦИ.СПОРЕД ТЕБ ИМА ЛИ ПАРИ?
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импексова иска да посегне и на Сребърнеия фонд затова са облизва - не ти ли стигнаха предприятоята които заграби навремето *** ламя, виждаш че сега пак едва на власт червената шайка и пак точиш лиги
34
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 31.Защото работещите хора са достатъчно наясно колко им го слагат партиите и ще имат доста неудобни въпроси. Затова всички партии си правят обиколките от 9 до 16, от понеделник до петък. Да няма опасност неудобни хора да дойдат да задават неудобни въпроси. Пенсионерите са лесни, ромите два пъти от към залагалки. Хвърлиш им 50 лева и са готови, а работещия първо ще пита колко по 50 ще му съберат с нови данъци, за да им се откъсне от сърцето тия да му ги върнат. Затова колега.
33
6
 
5
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Бойко като обикаля баири,села и градове с кой се среща бе *** ?Не са ли работещите ,строители,земеделци,селяни,бачкатори?
32
3
 
8
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 2 години
Аз питам селянката-милионерка:Колко пари 💸 докопа чрез "Тенхоимпекс"-а ?
31
3
 
7
 
! Отговори
Стар до 27 преди 2 години
Тошето ще ни оправи както онова Тоше!Явно си малък Да не дава господ той да ни ,,оправя" и пак да настъпваме мотиката момко!!!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО НИКОЙ КАНДИДАТ УПРАВЛЯВАЩ НЕ СЕ СРЕЩА С ИСТИНСКИТЕ РАБОТЕЩИ И ВНАСЯЩИ ДАНЪЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА,С ИСТНСКИЯ БИЗНЕС,СЪС ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ А ВСИЧКИ СЕ ФОКУСИРАТ ВЪРХУ ПЕНСИОНЕРИТЕ,РОМИТЕ И Т.Н.БОЙКО ОБИКАЛЯ БАИРИТЕ С ГРУПА МЛАДОЦИ ГЕРБЕРАСТИ,КАРАДАЙЪ ГОВОРИ САМО ПРЕД РОМИ И ТУРЦИ В СМЕСЕНИТЕ РЕГИОНИ,НИНОВА ОСВЕН ЗА ПЕНСИИ ЗА ДРУГО НЕ ГОВОРИ,СЛАВИ ПЪК СЕ ПРАВИ НА ГОСПОД-СПАСИТЕЛ В РАЗНИ СТУДЕНТСКИ АУДИТОРИИ,МАЯ И ОТРОВНОТО ТРИО ГОНЯТ МУТРИТЕ,ДА БЪЛГАРИЯ НИ ЗАНИМАВА САМО С АХМЕД ДОГАН...
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банките не откриват нови депозити и глобяват за сметки с над триста хиляди в тях, а Другарката Нинова вижда нищета и глад. Хайде уточнете се кой лъже, защото ставате вече не смешни, ами отивате на пер вер зия.
28
2
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Вместо да мислите за програми за подпомагане на работещите родители, за програми за финансиране на деца от данъкоплатци, те се загрижили за пенсионерите на думи, а реално за родата от маалите в които държавата излива милиони левове, а насреща няма и стотинка. След 20-30 години ще има 2 милиона в работоспособна възраст от които 70% ще са от трайно безработните, тогава кои ще внася данъци за пенсии? Първо трябва да се помисли за сега работещите, а пенсиите ще дойдат от самосебе си!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошето ще ви оправи и вас, като е видя тази "другарка" ми се драйфа :)) Полуръстовия е женен за богаташка, не ме обвинявайте в скапания капитализъм :)) Иначе съм зад Нинчето, дано е разглоби до основи партийката :))
26
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Милата. Няма данни, а й трябват, да знае колко има за гепене.
25
2
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Какво всички партии сте се загрижили за пенсионерите, а никои не мисли за тези които сега работят и издържат държавата, да не говорим за бъдещите данъкоплатци. Ако оправите проблемите в НОИ и сред работещите, няма да бягат хората и ще има достатъчно данъкоплатци за по високи пенсии. Тръгнали те от края на веригата да оправят проблеми. Не се лекуват симптоми, драга защото ниските пенсии са симптом, а не основата на проблема. Скоро няма да има достатъчно работещи и за сегашни пенсии да се дават!
24
6
 
14
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 2 години
Айде, и тези пари искат да прилапат червените изедници.
23
5
 
15
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Нинова да попита Гечев и Виденов колко оставиха в хазната! А също и тройната коалиция?Срамота! Да фалираш държавата ,а после депутат да станеш,че и сметка да дириш!?Безсрамници!
22
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДРУГАРКАТА НИНОВА СЛОЖИ КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ КАКТО СЕ КАЗВА.ПЪРВО ОБЕЩА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ И ПОСЛЕ ТРЪГНА ДА ПРОВЕРЯВА ДАЛИ ИМА ПАРИ ЗА ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ.ГАРАНЦИЯ,ЧЕ БОКО Е ПРОФУКАЛ И НЕГО(СРЕБЪРНИЯ ФОНД ДЕ,ДОКОЛКОТО ГО Е ИМАЛО)
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖ СЕГА НИНОВА ПЪРВО ТРЯБВАШЕ ДА ПРОВЕРИШ ДАЛИ ИМА ПАРИ В СРЕБЪРНИЯ ФОНД И ТОГАВА ОБЕЩАВАЙ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПАРИТЕ...АМИ АКО СЕ ОКАЖЕ,ЧЕ НЯМА ПУКНАТ ГРОШ ТАМ?КАКВО ПРАЙМЕ?
20
4
 
10
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ВИКАШ...." ГЕРБ БИЛИ КРАЛИ И ПОДСЛУШВАЛИ И ЯЛИ ЧОВЕШКО МЕСО ".......АМА , ПАТКАТА ТИ Е ЦЕЛА , НАЛИ.......А , И ДОКУМЕНТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА , ЗА ДРУГОТО НЕМАШ...ХА,ХА,ХААА??!...ЯЖ МИ ПАТКАТА ТИ--ТОГАВА!
19
5
 
13
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Корнелке какво толкова си се загрижила?Ако искаш да помогнеш внеси твоите пари от проватизацията, парите изнесени от теоята партия в чужбина, парите на мутри и олигарси , които създадохте и тогава говорете! С една дума станете пролетарии!