Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?

Те били шансът за увеличаване на пенсиите
96
Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа. За такива региони трябва целенасочена политика и специални мерки“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на конференция в Монтана – „Северозападен регион – проблеми и предизвикателства, проекти и решения“.

Форумът е организиран от БСП и лектори са от кандидатдепутатите на партията от листите в петте области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, Ловеч , Плевен. В експертния панел на конференцията се засегнаха конкретни проекти свързани със Северозапада - стратегическите трансгранични проекти, Инвестиционния фонд за Северозапада, газификацията на региона, социалният проект „Вярвам в теб“.

Нинова припомни, че БСП е подготвила Закон за северозапада.

„Ще внесем закона в първите дни на парламента. Най-големият проблем тук е бедността. Средните доходи в Северозападна България са най-ниски в цялата страна. Над 55 % живеят в материални лишения. Младите напускат. Остават възрастните с ниски пенсии. Наш първи приоритет е борбата с бедността и неравенствата. Преизчисляване на пенсиите е единственият начин те да бъдат чувствително повишени“, заяви Корнелия Нинова.

„Имаме искане към служебното правителство и въпрос към другите партии. Искаме служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд и колко са те? По официални данни трябва да са 3 млрд. и 200 млн. Сребърният фонд беше създаден от БСП. В него влизат по закон приходите от концесии и приватизация. Тези пари могат да се използват само за едно единствено нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предназначение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличаване на доходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите?“, коментира още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ ЩЕ И ДАДЕ ПАРИИИ!?
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИЛНО ПРОЗРЯ ДРУГАРКАТА НИНОВА,ПАРИ СА НУЖНИ ,НЕ ПРИКАЗАКИ!АМА ТЕ РОМИТЕ ОТДАВНА ВИ ГО КАЗВАТ:ВСИЧКИ СТЕ КРАДЦИ,МОШЕНИЦИ И ЛЪЖЦИ И СПРИ ДА МЕ ЗАЛЪГВАШ ТУКА С РАЗНИ ГЛУПОСТИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ,ПЛУРАЛИЗЪМ,РЕФОРМИ И Т.Н.БЛА-БЛА АМИ ОСТАВИ ЧУВАЛА СЪС СТОЛЕВКИТЕ И МИ СЕ МАХАЙ ОТ ГЛАВАТА!
16
2
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Колко са добре, ........но има нещо струва ми се по-важно....а то е кой и как управлява този капитал на държавата ?Ащом са от приватизация, това значи че не 3, а 30 млрд лв трябваше да са, но тез дето не ги внесоха във фонда откраднаха ги от родителите ни, не ги е срам....?!!
15
5
 
7
 
! Отговори
Ами , пита Корни... преди 2 години
ЗА ДА ВИДИ ДАЛИ ТАМ НЕМА НЕЩО ЗА "ЕСКПРОПРИАЦИЯ"-----ТАКА , КАКТО НАВРЕМЕТО ПРИ ТАТО...ВКАРАХА ПАРИТЕ ОТ "ПЕНСИОННИЯ ФОНД" В БЮДЖЕТА НА НРБ, ЗА ДА НЕ ФАЛИРА СОЦИАЛИЗъМА...ХА,ХА,ХААААААА
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха, ха,ха,хаааааааааНай-крадиливото управление в най-новата ни история е Бойковото, в това няма никакво съмнение, крадяха като разпрани от еврофондове ,рекет и други далавери , чак и банката КТБ изядоха и парите от АЕЦ над милиард изядоха, като ято африкански скакалци, няма да се учудя ако и сребърния фонд са опоскали, както опоскаха пенсионния стълб и парите за пенсии на хората!
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охаааа. Започват!
12
4
 
15
 
! Отговори
да ги излапа и тях, преди 2 години
таз ненаситна
11
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех на БСП , това е социална партия , която мисли за народа, за разлика от някои други, които мислят само за *** си!
10
4
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
КАКВО СЕ ЧУДИТЕ , БЕ...."ЕКСПРОПРИАЦИЯТА" ПРИ КОМУНИСТИТЕ И СОЦИАЛИСТИТЕ Е ВИД "СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ"....Като ти откраднат палтото или чантата с заплатата, ....това е винаги -- "ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА"----АМА НЕ СЕ ЗНАЕ НИКОГА -- "НА КОГО ТОЧНО ОТ НАРОДА" .......ЗА ДА НЕМА НАМЕСА НА СЪДА../или тупаник/
9
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП , най-пробългарската и толерантна партия, партия в която се решава чрез гласуване,а не чрез дикакторска воля, надявам се на втори или първи резултат на изборите за БСП и да управляват заедно с нововлезлите партии в парламента!
8
5
 
22
 
! Отговори
555 преди 2 години
Само пари са и в главата на тая алчна женица
7
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, че БСП като бяха на влат този регион цъфна та върза. Малко ли фабрики затвориха там...
6
5
 
23
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Корнелия, правилно е първо да осигуриш парите и после да обещаваш на пенсионерите. Първо кажи колко има в Импексовия фонд и след това ще ти кажа колко има в Сребърния фонд.Тези които окрадоха народа,сега ще го подпомагат.Вярвате ли???
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй,няма отърване от това женище.Крадлата се прави зорлем на "социална",та да гласуват за нея и да *** още пари.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, отдавна не беше питала. Преди питаше секи божи ден. Ниновааа, гола вода сте.
3
15
 
8
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 2 години
Но мъни !!! Тиквата изял всичко !
2
4
 
17
 
! Отговори
Ужассс преди 2 години
Тази толкова е изкукала че се хвали че Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В сребърния фонд остана един пукнат обезценен от инфлация лев