Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа

За Борисов кабинетът се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини
Обновена: 23 юни 2021 10:33 | 23 юни 2021 10:33, Камелия Цветанова
667
Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това не е битка за изборна победа, а битка за демокрацията. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер във видео разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на партията.

Още по темата

По думите на Борисов, за един месец управление на служебното правителство на кандидат президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България.

„Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини седят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини. „България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж“, заяви Борисов.

От своя страна Манфред Вебер изрази категоричната си подкрепа към ГЕРБ и подчерта, че ще следят под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли. „Аз следя какво се случва в България и Бойко, имаш много работа. ЕНП те подкрепя, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас!“, подчерта Вебер.

По време на разговора председателят на ГЕРБ изрази своите сериозни опасения, че се готви мащабна фалшификация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините. „Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?!? Нали те затова са на власт – за да организират честни избори.
Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен“, заяви Бойко Борисов.

Двамата изразиха категоричния си ангажимент към продължаване на работата на ЕНП по преодоляване на здравните и икономическите щети от COVID-кризата в Европа и света. „Трудните моменти не бива да отслабват нашата общност и нашата вяра. Само придържането към ценностите ни ще ни преведе през тъмнината“, обединиха се двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
5
 
16
 
! Отговори
ВЕБЕРЧО преди 2 години
ТИ ОТ ДЕ Я ВИДЯ ТАЗ ДЕМОКРАЦИЯПРИ БИБИТКО?!??. КОРУПЦИЯ КРАЖБИ ДАЛАВЕРКИ НА ГРУПА ХОРА ПОКРАЙ ТУЛУПА. И ВИЕ ГЕРМАНЦИТЕ СТЕ БИЛЕ ГОЛЕМИДЕМОКРАТИ. МЪРМАРИЦИ. ЗА ВЛАСТТА СТЕ ГОТОВИ ДА УБИЕТЕДЕМОКРАЦИЯТА. ТУЛУПА И НА ТЕБ ТИ Е НАПЪЛНИЛ ГУШКАТА.
402
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вебер е едно недоразумение в ЕвроПарламента .. Ще му бъде ли направен тест за "невнятност" ... Или ще го оставим да си ходи към Карлуково поради "предизвикателства към личността" ...
401
6
 
8
 
! Отговори
мишо бирочето преди 2 години
о вебер секна ли парата брат. ще пръдите на гладно без крадените пари на порко сега. да видим онзи кърлеж льотчика на кого ще се отчита.
400
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от фердинанд сме видели тодор живков, незаконен негов син който беше добре. за всичко друго си прав. подрисоф е от тяхното котило и той незаконен син на тодор живков.
399
2
 
14
 
! Отговори
k.k преди 2 години
Голям вой , голямо шубе , най големите крадци , викат дръжте крадеца.
398
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха, дават отбой
397
17
 
13
 
! Отговори
всяко зло ... преди 2 години
То даже стана по-добре. Хората видяха мутрите на резидента. Сега са по-информирани за падението му. Вече няма да се колебая дали да гласувам срещу Радеф.
396
12
 
19
 
! Отговори
Дими Митушев преди 2 години
Този напудрен мазен германски е един от инжинерите на герберското мутравление. Вебер и комсомолският деятел Меркел-те са поддържниците на корупцията в БГ. Те дават паричките от ЕС!!! Спомням си как лятото на 2020 бяха зарили Фейсбука на -.а Вебер с протестни писма на хора от цяла България, а този мазен орангутан защитаваше Боко! Родината ни никога не е видяла добро от Немско - от Фердинад и Борис до Боко Селянина - само катастрофи. Корумпирани немски
395
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Боже...как мечтая за...за Форд Раптър ...символ на Свободата ми...за Бога кой от Вас няма мечти?защо позволявате на ементарни крадци да се разпореждат с животите и парите ви?Свободни Човешки Същества сме...уважавайте се моля
394
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Вебер...откровен престъпник сте...ЕС се превръща в жертва на зависими от русия...хора елате на себе си...или ЕС Народите идваме за вас..съучастници сте в престъпления
393
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долни гадове са от ЕНП ако го поддържат Борисов и ГЕРБ, изобщо не ни трябват тези *** !!!
392
3
 
5
 
! Отговори
до обективния преди 2 години
А къде се натискате щом казвате, че крал? Приказката за крадеца важи с пълна сила за вас.
391
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички партии досега са крали................но гербаджиите подминаха всички рекорди по крадене.............има един габровски тарикат Томислава Дончев...............и той много краде от еврофондовете.............но прокуратурата спи!!!!Защо плащаме заплати на некадърните и корумпирани прокурори???
390
1
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
ДОКАТО МРЗ НЕ СТАНЕ ПОНЕ 2000 ЕВРО, МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ В БЪЛГАРИЯ НЕ СТАНЕ ПОНЕ 2000 ЕВРО, СОЦИАЛНАТА ПОНЕ 1000 ЕВРО ЗАБРАВЕТЕ НЯКОЙ ДА ГЛАСУВА НА ИЗБОРИ ПРОЦЕСА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОКАТО НЕ СТАНЕМ НАЙ-РАЗВИТАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА КАТО СТАНДАРТ
389
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадците от всички партии...................в затворите............къде спи прокуратурата и каскета???Защо няма един мафиот в затвора????
388
0
 
5
 
! Отговори
BGexit преди 2 години
До ДианаВсяко евро било описано. Да, така е, но това не променя факта, че е източено. Служебното правителство не разследва фондовете, защото както всички парламентарно представени партии и БСП са крали здраво от фондовете.Откъде знам, че са източвани милиарди? Ами погледни поне една обществена поръчка или иновация. Всичко е публично достъпно.
387
3
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
ДА СЕ ЗНАЕ БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНА В СВЕТА ВЕЧЕ 2 ГОДИНИ НЕ ПОЛУЧАВА ШКАФ, БЕЗУСЛОВЕН БАЗОВ ДОХОД,ЧЕТИРИДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА, ТАКА,ЧЕ ПОЛИТИЦИТЕ ДА ЗАБРАВЯТ ЗА ГЛАСОВЕ НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ГЛАСУВА ВСЕ ОЩЕ НЕ СЕ Е СЪЗДАЛА ПАРТИЯТА НА БЕЗПАРРИЙНИТЕ ВЕЧЕ ВСЕКИ ИЗПАДНАЛ В МИЗСРИЯ ЩЕ ЖИВЕЕ КАТО ББ И ВЕЧЕ ВСЕКИ ПОЛИТИК ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО КАРА НА ПОРЦИОН И ТРОШЕНЕ НА КАМЪНИ ЗА ДА ВЗЕМЕ ПОРЦИОНА ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЯМО ТРОШЕНЕ НА КАМЪНИ
386
4
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 452 Откъде ви намират такива не, такива селски "внушения"можеш да ги пробутваш само на руския мужик! В Евразия Кремълското Жуже им е изгладил мозъците като войнишки каски! Ние имаме два милиона българи на Запад, та чудесно знаеме разликите!
385
5
 
18
 
! Отговори
LZ2031 преди 2 години
Германия подкрепя корупцията в България. Германия застава зад РСМ.Германия е съучастник за престъпленията у нас.ЕС увеличи миграцията и влоши качеството на живота у нас. нямаме никаква полза от членството.
384
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фактите!Най вече фактиМосква не вярва на сълзиДокато не опадизят Тиквата и Шиши, за мен са силно зависими и корумпирани.Няма осъден за корупция 15 гИма факти, че корупцията е най голяма в присъствиетоТова е фактЕ уважаеми прокурори имат фактиНаучете се да работите с тях