Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа

За Борисов кабинетът се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини
Обновена: 23 юни 2021 10:33 | 23 юни 2021 10:33, Камелия Цветанова
667
Вебер към Борисов: Битката е за демокрацията, не за изборната победа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това не е битка за изборна победа, а битка за демокрацията. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Манфред Вебер във видео разговор с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра на партията.

Още по темата

По думите на Борисов, за един месец управление на служебното правителство на кандидат президента Радев, е налице провал във ваксинациите, спиране на жизнено важни за икономиката инфраструктурни проекти и блокиране на Плана за възстановяване и развитие за България.

„Благодарение и на Вашата подкрепа, получихме извънредно 2 700 000 ваксини, за да имунизираме българския народ и да тръгнем бързо напред. Сега голяма част от тези ваксини седят по фризерите и не се ползват. А срокът им на годност тече. Това е чудовищен провал не само за България, но и за европейската солидарност. Защото се оказва, че сте ни помогнали напразно“, посочи Борисов.

Той бе категоричен, че служебният кабинет се държи като жълт сайт за сензационни, но неверни новини. „България е в хаос, защото отново управляват старите комунисти. Всеки ден се хвърля нещо в медиите, като целта не е да се доказва, а да се разказва. Обвиниха ни в подслушване. Обвинения от най-високо ниво – от президент и вътрешен министър. Не са дали нито едно доказателство. Следващият парламент щял да разследва. Това е откровен циничен саботаж“, заяви Борисов.

От своя страна Манфред Вебер изрази категоричната си подкрепа към ГЕРБ и подчерта, че ще следят под лупа провеждането на парламентарните избори в България на 11 юли. „Аз следя какво се случва в България и Бойко, имаш много работа. ЕНП те подкрепя, стоим твърдо зад теб. Разчитай на нас!“, подчерта Вебер.

По време на разговора председателят на ГЕРБ изрази своите сериозни опасения, че се готви мащабна фалшификация на изборните резултати през манипулиране на софтуера на машините. „Реваншизмът на Радев и подчинените му министри е толкова брутален, че смениха дори хора, занимаващи се с управлението на горите или храните. Какво общо има храненето с изборите?!? Нали те затова са на власт – за да организират честни избори.
Очевидно целта им е друга. Да смажат ГЕРБ и да осигурят служебна победа на кандидата за президент Радев наесен“, заяви Бойко Борисов.

Двамата изразиха категоричния си ангажимент към продължаване на работата на ЕНП по преодоляване на здравните и икономическите щети от COVID-кризата в Европа и света. „Трудните моменти не бива да отслабват нашата общност и нашата вяра. Само придържането към ценностите ни ще ни преведе през тъмнината“, обединиха се двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
0
 
6
 
! Отговори
цу дер дойчшпрахигер преди 2 години
И ко си мислиш, ве мой, че не знаят къде отиват парите???
382
8
 
12
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
Герб са номер 1
381
14
 
17
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Вебер дължи голямо извинение на България заради подкрепата си за мафията ГЕРБ!
380
3
 
6
 
! Отговори
Един преди 2 години
До ДианаГЕРБ са ОПГ. Така че, не ги хвали. Много пари на заем, една част от тях в икономиката, а другата в офшорки. Редно е прокуратурата да ги провери.
379
9
 
6
 
! Отговори
герб преди 2 години
Бойко и Стъки - заедно до победа!
378
13
 
5
 
! Отговори
o/o преди 2 години
до 439 . и като женен пак можеш да му направиш фелацио или една федерка бе гробарски ***.
377
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битката е ГЕРБ срещу всички MиHeTчии и П'едерасти.
376
16
 
15
 
! Отговори
Стъки Президент преди 2 години
Току що прочетох обръщението на Стъки към народа. Това момче ме запали. Жалко че е женен. Ще гласувам за Стъки с цялото си сърце.
375
2
 
4
 
! Отговори
ssss преди 2 години
До дреме миНе, че нещо но няма нужда да събарят каквото и да е било... само ще падне, отделно е построено на 2-на цена с български заплати! В Бургас залата гони 35 млн евро.. потърси за 35 млн евро както правят хората на запад с европейски заплати.
374
7
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До BGexitЗащо говориш лъжи? Дори това вълче правителство на БСП не успя да открие нещо такова, ти си седнал да тръбиш техните измишльотини от преди фактите да им запушат устата - всяко едно евро е описано достатъчно ясно къде е отишло за твое сведение, а това за кражбите на ГЕРБ е поредната БСПарска мръсотия срещу него - как ще вървим напред с такива хора, които само слагат пръти в колелата на държавата! Няма как! Трябва да ги махаме от политиката! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
373
4
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ЧефоАбе ти нормален ли си?! Къде виждаш всички тези определения? Вебер говори най-коректно с Борисов, колкото и да се иска на изкривените мозъци от БСП пропагандата да не е така! Вие сте ненормални бе! Ти сигурно пригласяш на мухл.салите развр.атници и пия.ндета от ИТН - те нямат свой мозък - накъдето ги духне вятърът, натам бягат...Не виждаш ли, че всичко в БСП е илюзия и манипулация? А искате да управлявате?! - та вие сте по-лоши и от БСПто, мам.ка му! ***!
372
4
 
7
 
! Отговори
Граовец преди 2 години
Корни е откраднала достатъчно и може да си купи едно-две Бентлита. Обаче така не е сладк. Тя иска да си ги открадне от фондовете на социално слабите. Няма само другарката Мазнева да се надува ... Пък после, ако искат, от ГЕРБ да заповядат. Все някой трябва после да плати сметката.
371
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
нов опитмръсници - не може смеш.ко да е "***" дума, а *** не - някак си е много нелогично, но явно редакцията е БСПарска, защото те никога не са имали логика..
370
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен23Интересно как на теб не ти трият думата мръ.с.ници, БСП?! Ето сега ще я напиша и аз да видя какво ще стане: ***! Платен БСПарски "информатор", т.е. лъжец и манипулатор, значи...Не може България да не е на последно място в Европа, което обаче не значи, че не вървим напред извън дупката, в която ни натика БСП прехода! Много е лесно да искаш! И аз искам да ходя на Луната, ама няма, значи! По-добре гласувай за Герб, че да изгоним тези БСПари най-после от политиката! БСП ВЪН!
369
6
 
10
 
! Отговори
Чефо преди 2 години
Вебер , ти ли си Мата Хари бе пасивняк?То не е четки, то не е любовни обяснения към Ганьото.
368
6
 
9
 
! Отговори
BGexit преди 2 години
Брюкселските зелки си затварят очите за източването на милиарди евро финансиране под носа им. В същото време тръбят някакви мантри за "върховенство на закона".По тяхната логика има върховенство на закона, когато се краде от фондовете, и няма - когато не приемаме някоя джендърска конвенция.
367
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Да...Така се получи с тези избори - не борба за власт, а борба за демокрация! И това само на безмозъчните ни "политици" от БСП, приемащи лично всичко и нямащи идея за самокритичност, вина и адекватна реакция...Реваншизмът им е категоричен знак за неразбиране на политическата ситуация, неразбиране на политическите проблеми у нас и неумение да се справят с политиката изобщо-как може някой, който съсипва домът ти, живота ти да очаква нещо по-различно от това да го погнеш и размажеш, че искат реванш
366
5
 
4
 
! Отговори
БТР преди 2 години
България вън от ЕС и НАТО!!
365
7
 
13
 
! Отговори
Червени вампири преди 2 години
Комунистите, които за 32 год. фалираха България 2 пъти, обезцениха лева 1000 пъти и направиха заплатите 5 долара, сега имат наглостта да питат, защо сме били с най-ниски доходи в ЕС. Ами заради вас бе другарю Рашков! Когато ние сваляхме комунистите, вие ги крепяхте на власт, за да могат да продължат да крадат и вредят! Ей такива като вяс искаха "танковете да дойдат"!
364
6
 
8
 
! Отговори
дреме ми преди 2 години
Не се връзвайте толкова. Построеното ще остане. Ако решат да събарят метрото, зала Армеец или нещо друго иска усилие, а комунистите ги мързи да спят. Дори Чалгаря има нужда от пътища за джипките си. И министър председател да стане и градинката пред японския да вземе, пак няма да му става.Просто като огладнеят, *** ще се сетят за Бойко и сами ще го поканят.