Нинова: Имаме мащабна програма за увеличаване на доходите

Приоритет на левицата е борбата с бедността
145
Нинова: Имаме мащабна програма за увеличаване на доходите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В това време на разделения и агресия успяхме да създадем голямата лява коалиция от 16 партии и граждански организации. Очаквам другата седмица да подпишем споразумения за подкрепа с още четири формации. Смятаме аргументирано, че ще постигнем повече на тези избори. Има и обективни обстоятелства за това, има и субективни." Това заяви лидерът на "БСП за България" Koрнелия Нинова пред БНТ.

По думите й обективните са отминаването на ковид кризата и възможността по-възрастните хора спокойно да излязат и да гласуват. Нинова отбеляза още, че машинното гласуване би елиминирало подправени протоколи и злоупотреби с протоколи, купен вот, натиск върху хората. "И най-вече пряката ни кампания - на нас, като партия, много ни липсваше кампанията очи в очи. Това е нашата сила. Сега сме постоянно, всеки ден, във всеки град. Обсъждаме проблеми и предлагаме решения", подчерта лидерът на левицата.

Нинова бе категорична, че от срещите по места личи, че хората очакват промяна: "Виждам промяната в поне три стъпки - първата беше на 4 април. Ясно е, че моделът ГЕРБ повече не може да управлява страната. Втората стъпка е тази на служебния кабинет - да направи промените, които му дава Конституцията и законите. Третата и най-важната е да променим същността на модела - това може да стане в работещ парламент, с ясна програма и закони, които да внесем ние, които ще бъдем в парламента. Ако всички си спазим ангажиментите и обещанията, че искаме да променим модела, то без БСП не би могло да се състави правителство".

Председателят на БСП открои като основен приоритет на левицата борбата с бедността, повишаването на доходите, борба с неравенствата и демографската катастрофа: "Имаме много ясно разписана мащабна програма за решаване на тези въпроси. Две групи са засегнати най-вече - възрастните и млади с деца. По отношение на възрастните е нужно преизчисляване на всички пенсии; с внасяне на Закона за възрастните хора, даващ възможност за социален живот и за това да не се чувстват те изолирани; намаляване на ДДС за лекарствата. Що се отнася до младите - безплатни детски градини, които ще струват 60 милиона и засягат 219 хиляди деца. От 1 до 12 клас учебниците да бъдат безплатни - 50 милиона за 581 300 деца. До навършване на 14 години - безплатни лекарства - 130 милиона за 1 004 845 деца. Еднократна помощ от 6500 лева за раждане на второ и трето дете от родители, които са се осигурявали в последните две години. Това са 60 милиона за работещи родители на 9 230 деца. За работещите родители - необлагаем минимум от 500 лева за всяко дете, което касае 755 946 семейства и струва 290 милиона".

"Напоследък доста се засили популистката вълна - всеки обещава преди избори. Ние с популизъм никога не си служим. Всичко това ще сме изчислили до стотинка - ще струва на бюджета на България 2 950 250 550 лв. Откъде, ще попитате? Моделът ГЕРБ през последните години краде 10 милиарда лева годишно. БВП на България за 2021 година е 117 милиарда. При такъв БВП, ако приоритет са доходите на хората, техните сигурност и спокойствие, както и борбата с престъпността, 3 милиарда са възможна цел. Всички тези мерки ще помогнат и засягат 4 756 348 души. Заслужава си усилието. Готови сме с всяка стъпка буквално от 12 юли, защото тези наши мерки изискват промяна в 18 закона. Тях също сме разписали конкретно. Всичко това подчиняваме на големия въпрос за демографската катастрофа. Само за 1 година сме намалели с 37 хиляди души. Каквото и да правим в политиката, няма ли народ, за който да го направим, просто няма смисъл", категорична бе Нинова.

Тя коментира, че е нужно и останалите политически партии ясно да кажат визията си в различните сектори, за да има дебат по политики, който към момента изцяло липсва.

"Вярвайте, че може да бъде по-добре. Ние сме готови с конкретен и ясен план, с програма, разписана стъпка по стъпка, ден по ден - какво трябва се направи, за да имате сигурност и спокойствие. Да имате сигурност в промяната с грижа за всеки един от вас", завърши Нинова.
 


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжите на Бойко Рашков при Сашо Диков. "Цял живот работих и спестявах..." Дали връстниците му с по една гарсониера вярват?
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Курнелия и другарите демокрацията много им отне,горките.Червените талибани много са изгладнели,обещават като за последно.Ама техният електорат си е ***,да си гласуват за БСП-то.
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
българите сме над държавата,даже над бог, щото сме атеисти повечето, а сме и глупави, та е смешно.хитреците на балканите, най-здраво ще се оакаме.
126
7
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
вместо да се реализират някакви доходи. Държавата се напълни с такива с,р у,т,и,щ,а за 11 години г,р,о,б,а,в,о управление.
125
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахахаааа, БСП повече никога няма да управляват. На изборите ако минат 10% да викат ура :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
124
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Доходите, ама на кого?? Ще дадете ли с закон всеки да продава дела от собствеността, защото роднините се мразят, не си говорят, а сегашния закон ги задължава да продават собствеността си заедно. Един внася 40лв данъци за дела си от имот, друг внася 2лв. И когато се продава имотът, трябвало съгласието на този, който плаща 2лв. Същият нито дава съгласие, нито ремонтира имота, само съсипва имота, на този който плаща големият данък в държавата. Така се събарят имоти, вместо да се реализират някакви
123
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
До Да допълня... Виденов си беше шматка и кукла на конци. Румен Гечев направи мизерията
122
2
 
11
 
! Отговори
Бай Танас преди 1 месец
Тая ходи насам-натам и току изцепи някой бисер (виц). Почва да ми се струва, че наистина се взема на сериозно
121
3
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До Анонимен 119 То и Виденов е имал план " стъпка по стъпка " ама я гледай кво стана. Най мразения човек в държавата.
120
0
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
На вашите. Че Боко ви беше спрял кранчето :)
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбира се с мащабно печатане на пари, както направи вашия кадър Жан, преди време. Направи ни всички милионери.
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а комунизма в държавата продължава да се възпроизвежда.
117
1
 
7
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Само трябва да върнете Жан Виденов и Румен Гечев и ....готово!
116
2
 
6
 
! Отговори
Преди време преди 1 месец
КН,на среща с президента и Борисов,обвини ГЕРБ,че краде 10 млрд годишно. ББ и отговори,че иска в президентството да се съберат финансистите на БСП и ГЕРБ и да се разгледа въпросът,защото няма как от пера,за които се говори,на обща стойност 5 млрд,да бъдат откраднати 10 млрд.Нищо не стана разбира се, едно е да лаеш,друго е да докажеш лая си.КН пак вади от гардероба скелети, тя знае,веща е в манипулациите,идат избори,третото място(ако успее да го спечели,а не падне и на 4-то) ще я закопае.
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хааааа,хааа стига бе др.Импексова,вие сте специалисти по приватизирането и кражбите
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герб вдигнаха доходите, бсп само имат програми как става това.
113
3
 
1
 
! Отговори
Stamen преди 1 месец
ГЕРБ краде, а БСП не знае що е кражба!?
112
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди мутрите през 2005-2098 години при управлението на тройната коалиция ДПС+НДСВ+БСП, доходите се увеличаваха с два пъти по-висок процент средно на година в сравнение с увеличението при мутрите през 2009-2021 години. Тогава през 2005-2009 се натрупаха резерви, които мутрите опоскаха още през 2009 и 2010 години. Мутрите са на власт от юли 2009 година
111
2
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 1 месец
На тези избори БСП ще има по-добри резултати. Не е толкова важно дали ще бъде на второ или трето място, по-важно е че без подкрепа на БСП т.н. партии на протеста няма да могат да съставят правителство.
110
2
 
4
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 1 месец
Нагло,безочливо,безскрупулно,алчно,продажно и жалко същество, моделирано от Драгалевския гърбат @й дук, докарало Столетницата до дъното на помийната яма.