ГЕРБ иска да се броят всички хартиени разписки от машинното гласуване

От партията призоваха секционните комисии да изпълняват закона
30 юни 2021 20:04, Красимир Ангелов
151

ГЕРБ с ново изискване в навечерието на парламентарните избори. От партията настояват в края на изборния ден протоколът от машината и пуснатите в урната разписки да се сравняват. А секционните комисии да броят ръчно хартиените отрязъци, които машините принтират.

От ГЕРБ заявиха, че ако ЦИК не изпрати указания до секционните комисии да броят разписките, ще бъдат в нарушение на закона.

Още по темата
Освен съмненията за това кой управлява машините, от ГЕРБ подозират и изборни манипулации, ако секционните комисии не броят на ръка хартиените отрязъци, които машините принтират след всеки гласоподавател. Такава процедура е вписана и в Изборния кодекс, но секционните комисии не са предупредени за нея.

"В методическите указания на ЦИК това липсва", каза Радомир Чолаков от ГЕРБ.

От партията настояват в края на изборния ден протоколът от машината и пуснатите в урната разписки да се сравняват.

"Разписките, които ще се броят като бройка по силата по изискването на закона, да се броят и като съдържание и да се засичат с протокола", допълни Чолаков.

ГЕРБ призовава секционните комисии да изпълняват закона, а не указанията на ЦИК. А в ръцете на тези хора са ключовете за програмата, която управлява машините за гласуване, според партията.

В този списък бил и Атанас Шарков, съветник на служебния министър-председател Стефан Янев. И попитаха дали и кога Атанасов е влизал в сградата на централната избирателна комисия.

"Дайте да се насочим към истинските хора, които трябва да отговорят. Но кой го е направил трябва да кажат Борисов, Нанков и още няколко", категоричен бе говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да глассувам и да не гласувам пак ще си гладувам !
121
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен _132 __ ЗАЩОТО ТАКА СА РЕШИЛИ ДЕПУТАТИТЕ ОТ ГЕРБ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА, КОТАТО СА ПРИЕЛИ ИЗМЕНЕНИЯТА НА ИЗБОРНИЯТ КОДЕКС И ТЕЗИ ПОЛОЖЕНИЯ БЯХА ИЗПЪЛНЯВАНИ НА ИЗБОРИТЕ НА 04.04.2021. КАКВО СЕ ИЗМЕНИ ОТ ТОГАВА ДО СЕГА, КАТО ПОПРАВКИТЕ ОТ 45 НС НЕ КАСАЯТ ТЕЗИ ЧЛЕНОВЕ НА ИЗБ.КОДЕКС. ИЗМЕНИ СЕ ЕДИНСТВАНО ИНТРИГАНТСКИЯТ ПОДХОД НА ГЕРБ, КОИТО ГИ ТРЕСЕ ТРЕСКА, ЧЕ СЛИЗАТ ОТ СЦЕНАТА!!!
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо изобщо машината ще ми пуска разписка, а аз да я пускам в урна, ако е забранено тези разписки да се броят и сверяват с крайния резултат изплют от машината!? Кого лъжем? Защо са изобщо всичките тези безсмислени движения -машината ми пуска листче, пък аз го пускам някъде, ама то после се изхвърля и е забранено да се брои! Не бе, няма да се фалшифицират изборите! Вервайте ми! Ама не можете да ме хванете, защото няма как! Доказателствата се унищожават!
119
4
 
1
 
! Отговори
СЪДНИКЪТ преди 2 години
И ДА не забравяме ГЕРБ е демократична партия, която защитава ченгетата и агентит на държавна сигурност, но в това няма нищо демократично - те просто са част от статуквото 30 години паразитирало на гърбът на народа и държавата! Това, че ГЕРБ са некадърници не значи, че БСП, ДПС, НФСБ, ВМРО, ВОЛЯ, ИМВ, НДСВ, СДС, АТАКА -Те също не стават и са били част от *** в управлението на държавата!
118
4
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
И да настоява и да не настояват - Кум Гейт, Суджук Гет, Апартамент Гейт, Назначенията постове без образование в Министерство на Земеделито като Калина Илиева или Шеф на Борда на Директорите на АЕЦ-Мелина Нинова на 21 години все със спомоща на ГЕРБ И ПО ВРЕМЕ НА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ са се случвали такива нагласени назначения със заплата 3000лв. Скандали, корупция, шуробадженащина - уреждаът синчетата си на ръководни постове в партия без да имат необходимият опит, но със СЪГЛАСИЕТО НА ТИКВАТА. ГЕРБ
117
4
 
0
 
! Отговори
смешно преди 2 години
Брей,много съвестни тези от Герб!Искали,ами и ние искахме да няма фалшифициране,купуване,влачене на чувал с протоколи,което всички виждахме пред НДК ,мисля на избори 2013,заснето от репортаж.Защо тогава не пискахте,а сега като се орави всичко възможно да са законни нещата станахте по праведни от папата
116
0
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Внимавай какви камъни си трупаш в двора,да не би да играят в един момент и по твоята глава!Стара китайска поговорка!?
115
6
 
3
 
! Отговори
Плосък Гербер преди 2 години
герб за ЧАО
114
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите,още не проумяват,че се сриват с всеки ден.Борисов,българите не искат повече да ги крадете.На следващите избори,ти ще се хапеш за празните мъ.и,защото просто ще бъдеш изхвърлен от "пистата"!Оскубахте държавата ни като на кокошка перата.Никога,българите не са били толкова ограбвани,дори и през турско...
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че няма да се сверява резултата на машината с този от издадените разписки е чудна възможност за манипулация. Въпрос на време е кога ще се случи. Според мен Радев ще си запази тази възможност изцяло за президентските избори, като ще използва парламентарните само като "доказателство" че всичко е "честно".
112
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКТО ОБИКНОВЕННО, ГЕРБ СТРАДАТ ОТ АМНЕЗИЯ СЛЕД КАТО НЕ ПОМНЯТ, ЧЕ САМИТЕ ТЕ СА ПРИЕЛИ ПРЕЗ 2017г ЧЛ 273 (1) и ВЪВ ВРЪЗКА С ч л . 5 7 , а л . 1 , т . 2 9 Ч л . 5 7 . ( 1 ) Ц е н т р а л н а т а и з б и р а т е л н а к о м и с и я : 2 9 . о п р е д е л я у с л о в и я т а и р е д а з а м а ши н н о т о г л а с у в а н е ;СА УПЪЛНОМОЩИЛИ ЦИК ДА ОПРЕДЕЛЯ - БРОЕНЕ или НЕБРОЕНЕ НА БЮЛЕТИНИТЕ ОТ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ.
111
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ПРЕСТАНЕТЕ С АНТИДЪРЖАВНАТА СИ ДЕЙНОСТ ЗАЩОТО ЩЕ ДОЙДЕ КОНВЕНТА И ЩЕ ПРИЛОЖИ ПРИЕТИТЕ ОТ ВАС ЗАКОНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ВИ СРЕЩУ КОНСТИТУЦИЯТА И РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ДА ВИ ГИ ЦИТИРАМ ЛИ?!!
110
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
продължение от 121 А В НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ СЕ ОПИТВАТ ДА ВМЕНЯВАТ НЯКОМУ ДРУГИМО ВИНА, ЗАЩОТО ПОПРАВКИТЕ НА ИЗБОРНИЯТ КОДЕКС ПРИЕТИ ОТ 45 НС НЕ КАСАЯТ ПОСОЧЕНИТЕ ЧЛЕНОВЕ ПРИЕТИ ПРЕЗ 2017 ОТ ГЕРБ. НИКАКВИ ИЗИСКВАНИЯ НА ГЕРБ НЕ СА КОНСТИТУЦИОННИ И СЪОТВЕТСТВАЩИ НА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. Е,СБОГОМ НА ИНТРИГАНТСКАТА ШАЙКА ОТ ГЕРБ!!!
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКТО ОБИКНОВЕННО, ГЕРБ СТРАДАТ ОТ АМНЕЗИЯ СЛЕД КАТО НЕ ПОМНЯТ, ЧЕ САМИТЕ ТЕ СА ПРИЕЛИ ПРЕЗ 2017г ЧЛ 273 (1) и ВЪВ ВРЪЗКА С ч л . 5 7 , а л . 1 , т . 2 9 Ч л . 5 7 . ( 1 ) Ц е н т р а л н а т а и з б и р а т е л н а к о м и с и я : 2 9 . о п р е д е л я у с л о в и я т а и р е д а з а м а ши н н о т о г л а с у в а н е ;КАКТО ОБИКНОВЕННО, ГЕРБ СТРАДАТ ОТ АМНЕЗИЯ СЛЕД КАТО НЕ ПОМНЯТ, ЧЕ САМИТЕ ТЕ СА ПРИЕЛИ ПРЕЗ 2017г ЧЛ 273 (1) и ВЪВ ВРЪЗКА С ч л . 5 7 , а л . 1 , т . 2 9 Ч л . 5 7 . ( 1 ) Ц е н т р а л н а т а и з б и р а т е л н а
108
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ГЕРП може да искат много неща но данните от гласуването ще се изпрати в Русия за по сигурно. И тогава боко и герберистите ще ***. А когато *** значи е на правилна посока комунисти Радев, Божков и Трифонов. Напред другари.
107
4
 
1
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Да им го туря в задните части. ИТН и ГЕРБ няма да управляват. Народът не ги иска. Чупката!
106
3
 
9
 
! Отговори
РЕЗИЛЪТ Е ПЪЛЕН преди 2 години
118- цитирай ги и АКО СА ТАКИВА ЗАЩО НЕ СА ПРЕМАХНАТИ...СЕГА СРЕЩУ ИЗБОРИТЕ СЕ ИЗГОВОРИХА ОГРОМНИ ЛЪЖИ И СЕ ВИДЯХА НАПЪНИТЕ НА ЧЕРЕП РАДЕВ ДА ВЪРНЕ МУТРИТЕ.
105
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А шутове в *** алчни тикви искат ли гербавите престъпници?
104
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво беше това ГЕРб? Некъв месокомбинат за кремвиши? Сетих се за главния готвач в мазето.
103
4
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Разбирам, че ДС и другаря Гарелов, активира ха БЕЛОслав Смъркаджиев, разбирам и цялата пропаганда с компромати, вандалски набези и ***, само не разбирам кой нормален човек ше гласува за коалиция :куцо, кьраво и сакато на Славуцата, Гнома и Бабичкян и Маямата(общата).