Митов: Борисов и Ердоган се срещнаха неформално

"Имаме опасения за организацията на изборите в момента"
Обновена: 4 юли 2021 11:17 | 4 юли 2021 11:17, Ния Христова
85
Митов: Борисов и Ердоган се срещнаха неформално
Снимка: БГНЕС
"Откакто в последния парламент партията на Слави Трифонов с "Демократична България" и с помощта на останалите политически партии отвориха безброй много секции в Турция, на нас ни е ясно, че тези хора не могат да бъдат монополизирани от една политическа партия", коментира в ефира на bTV Даниел Митов от ГЕРБ.
 
"Не можем да твръдим, че това е електорат на ДПС. Не можем да оставим в ръцете на една политическа партия, именно ДПС, да владее вота на изселниците. Ние работим с изселническите организации. Бойко Борисов имаше намерение да отиде и отиде на среща с изселническите организации. Той обаче до вчера е бил министър-председател, с президента Ердоган се познават от години, това е неформална среща", обясни още Митов.
 
Той смята, че тези отношения са ценни и трябва да се ползват и за в бъдеще. "България по време на миграционната криза през 2015-2016 г., ако не бяха тези отношения, можеше да има огромен проблем по границите", даде пример той.
 
"С президента Ердоган не е много лесно човек да се срещне и това е показателно за отношенията, които съществуват между тях", посочи Митов.
 
"На избори хората подреждат политическите партии и коалиции, дават легитимност на определени политически субекти, които след това са длъжни да влязат в диалог така, че да формират приоритети. Не мисля, че ГЕРБ и БСП могат да формират заедно политически приоритети", категорично каза Даниел Митов.
 
"Когато минат тези избори трябва да се опитаме да възсатновим културата на разговор и на диалог, трябва да прекратим с това озверяло говорене, оголена злоба и реваншизъм, защото това винаги се плаща скъпо", посочи той.
 
"Виждаме едно воинстващо невежество от страна на служебния кабинет, опитват се да спекулират с неща, които се оказват неверни", смята Митов.
 
"Ако изборите са честни и прозрачни, ще ги признаем" каза още той.
 
"Имаме опасения за начина, по който се организират в момента изборите, особено машинния вот. Ще осигурим възможности за наблюдение на организацията на изборите, ГЕРБ - СДС настоява да се броят отрязъците от машините, които се пускат в урните", допълни Митов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
5
 
! Отговори
Заинтерсован преди 2 години
Ако герб спечели тези избори - вьвежда ли се исляма като офицялна религия
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Добре , че борисов отиде да покаже отново своята любов кьм - доган та на изборите - бьлгарите да не гласуват за - герб - _____________ - Добре, че има много хора, които не споделят такива мaлoyмни разбирания, като твоите и ще направят каквото трябва!
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са си приятели !
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре , че борисов отиде да покаже отново своята любов кьм - доган та на изборите - бьлгарите да не гласуват за - герб
52
6
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Ше видите как и ЧАЛГАРО ШЕ врътне дупето към ЕРДОГАН....след изборите защото ЕРДО РАЗДАВА картите на БАЛКАНИТЕ.
51
12
 
4
 
! Отговори
Слава на Доган преди 2 години
ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ МИНАВА ПРЕЗ БОСФОРА!
50
11
 
4
 
! Отговори
Слава на Ердоган преди 2 години
ГЛАСУВАМЕ ЗА ДПС....ЕРДОГАН И НАТО , СА АБСОЛЮТНАТА ГАРАНЦИЯ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛТАРИЯ ОТ РУСКИЯ БОТУШ.
49
4
 
17
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Само това ли успяхте да измислите? Неубедително, Митов! Неформално казваш. Ми, хубаво. Ей тъй просто, да пият по едно турско кафе и да си побъбрят кой какво го боли, как му минава деня.... Глупости на търкалета! От страх и паника, хубаво се видя кой какъв е и накъде гледа!
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес не ме блокирайте демонстрирате политическа привързаност към ОФ-то
47
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митов...не ти се разбира какво говориш.Много дълбоко ти е заврян езика в бойковия г...
46
7
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Бойко Ханъм отива да пита може ли след изборите да влезе в Харема на Султан Ердо :) Колко ли трябва да си пропаднал, за да гласуваш за ГЕРБ??????
45
9
 
19
 
! Отговори
ГЕРБ = ДПС(бг) преди 2 години
Боко отишъл при Шефа да го пита:1. Може ли да му уреди малко гласове от робите му с БГ паспорти. 2. Ако загуби изборите и трябва да бяга, може ли да се скрие в Турското посолство като Местан едно време.
44
8
 
20
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
Явно ГЕРБ се опитват да напазарят избиратели от Турция, след като тук им прецакаха схемите - много грозно, но типично за тази банда разбойници.
43
1
 
3
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Нещо за преводача викаш, А , първа гордост на делиормански потури, викаш, А, наш човек викаш, А, аз съм го учил викаш, А, живооот но и половина викаш, А!!!
42
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойче термина кога е ? След 11 ли ще съобщиш ? Ай честито, живи и здрави да сте с младоженеца
41
11
 
6
 
! Отговори
Слава на Ердоган преди 2 години
ГЛАСУВАМЕ ЗА ДПС....ЕРДОГАН Е ГАРАНТА ЗА БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ---ПЪТЯ МИНАВА ПРЕЗ БОСФОРА.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боце като стар радетел на ИК (приемаме я, няма мърдане), се е определил като мома и сега след срещата с Ердо чака радостната новина. Така ще е още по-любим на мама Меркел. Първият европейски премиер транс, даже и бременен. Евала Баце, машала Ердо
39
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов ходи да се моли на Ердоганя за турските глесове, няма кво да се лъжем. Тези нямат предел на отврата, който излъчват
38
5
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Неформално и абсолютно формално.!. Баце подут от газове, с перманентен запек в следствие стрес и ам-гъл с хронично разстройство, мъчен от хемороиди, току - що излизащ от тоалетната!
37
3
 
14
 
! Отговори
Научен преди 2 години
Господина поне се е научил да говори дипломатично, но зад всяка дипломатична работа се крие грозна истина.И много добре се знае каква е истината за разходките на ГЕРБ до Турция!Неформално се знае господа от ГЕРБ!