Тошко Йорданов: Слави не е човек, който иска персонално власт

Той също не иска да става министър
4 юли 2021 20:55, Нели Христова
437
Тошко Йорданов: Слави не е човек, който иска персонално власт
Снимка: БГНЕС

"Слави не е човек, който иска персонално власт, той е човек, който иска резултати. Министерски съвет ще бъдат внимателно подбрани изпълнители на политики." Това каза по bTV заместник-председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов и отбеляза, че Слави Трифонов няма желание да влиза в правителството.

Самият Йорданов също нямал желание да става министър.

Евентуални партньори за съставяне на правителство на ИТН са т. нар. партии на протеста - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри, вън!", с които "има препокриване на приоритети, това са нещата, които хората искат, заяви Йорданов.

Същевременно в отговор на въпрос дали в името на сформирането на кабинет партията му ще отстъпи от искането си за въвеждане на мажоритарна избирателна система, беше категоричен, че "дебатът за мажоритарния вот трябваше да се проведе преди референдума през 2016 г., народът реши и трябва да се изпълни желанието на хората".

"Има много варианти (за съставяне на правителство), трябва да минат изборите, всичко в момента е говорене напред и наизуст", изтъкна политикът от ИТН.

В отговор на въпроса дали ИТН иска да управлява, Йорданов заяви: "Не е до искане, в случая има проблеми за решаване".

"Ако се стигне дотам, ИТН ще представи своите кандидати за министри и премиер, но все още е рано за това и сега се говори наизуст", коментира Йорданов.

Според него "хората не гласуват за министър-председател и министри, те са служители, хора на работа, парламентът ги назначава. Това е сбъркано, те гласуват за парламент. Важен е парламентът, а не премиерът. Министрите са слуги на народа.

Харесват ли им служебните министри и могат ли да останат в редовен кабинет. Рано е да се каже, но Йорданов изтъкна добрата работа на министрите на икономиката и финансите.

"Това, което наблюдавахме като министърпредседателска република, е някаква извратена форма и нарушение на Конституцията, която беше наложена през последните години. Хората гласуват за програма, за промяна, а министерски съвет са изпълнители на политики."

Слави Трифонов няма да участва в дебати с Бойко Борисов, който Йорданов отново нарече политически терорист.

Какви са приоритетите на ИТН

Имаме план, имаме предложения, срокове за реализация, заяви Йорданов.

"Ще реализираме тези неща, на които хората казаха "да" на референдума през 2016 г. Отделно има други проблеми пред държавата, които трябва да бъдат решавани", каза Йорданов и отсече: трябва просто да се извърши волята на хората, 3.5 млн. души.

"Има такъв народ" е за засилване на пряката демокрация. Законът за референдумите такъв, какъвто е, е отвратителен", заяви Йорданов.

Неговата партия иска пряк избор на главния прокурор от хората, а също така избор на директорите на ОДМВР.

Охраната на Слави Трифонов

Защо Слави Трифонов има охрана. В отговор на този въпрос Тошко Йорданов сравни Слави Трифонов със световните звезди - няма световна звезда, която е без охрана, а Слави е звезда, каза дясната му ръка. "Той не може да седне в кафене, без да го заобиколят 100 човека."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха тримата трола на гроб с по няколкото акаунта ви манипулират...клюкарстват безпомощни...ау часовник...той изградил империя,плащащ заплати,хранещ семейства...те ау...а за кюлчетата и еврата в шкафчето на борисов...тишина...возеше чалгаджиики със правителественият самолет...и ние плащахме,позволи лиляна да ви ограбва с милиарди...за ***,на менда да лъже Народното ни Събрание...да обслужва божков за лотариите..крадците викат..дръжте крадеца..никога повече гроб-дпс...ако обичате децата си!
363
1
 
3
 
! Отговори
Ямболски преди 2 години
***,липсват ти първите 7 години.Обръщението ти "ПИЧ"в студио на БНТ красноречиво показва показва капацитета ти на политик.Бягай си в ямболско.
362
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко, кмета на Благоевград уж бил от ИТН, а се оказа, че е стар кадър на ГЕРБ заместник кмет на Петрич. Кво излиза? Уж ГЕРБ са мутри, а вие им приватизирате мутрите. Вярно е, Няма Такова Некадърници сте. Станахте за смях в цирка.
361
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо имал охрана, само часовника му струва минимун 150х. еврака, който не вярва да потърси Richard Mille, жестоки комплекси избива този продажник. Обаче истинската причината е друга - доста бой е ял Слави, не само от мутрите и има защо.
360
1
 
8
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
Ам, тоше как славчо да стане минисър, бре човек?!Ами то трябва да имаш нещо да тежи между ушите иначе се водиш по акъла на други както е в неговия случай! Айде хубава вечер и наздраве се пак е ракиено време!
359
0
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Да ви съеша в чалгарите не интелигентни!
358
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех другарю ех червен популист Тошко ех налет за власт , мъка мъка .......
357
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко ,вземи бързо се върни на село .Свърши някаква полезна работа ,бе ***....
356
1
 
15
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Хората били гласували за програми. ОК, хубаво. Къде е програмата на итн в такъв случай. Никой нищо не говори за нея. Говори се само за претоплени манджи от 2016, които вече не са актуални.
355
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
371 Схемите са нови и на ангигерб сбирщината.
354
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави го видяхме, що за политик е, а този да вземе, да се скрие някъде, разваля политическия пейзаж. С парите на Божков, лъжи и чалга, няма да стане.
353
3
 
25
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Показателно за това, че българина е най-про.стия човек е колко много хора гласуваха за чалгата....нищо донро не я чака клетницата, няма да я има на картата макс до 20 години ! ЗАКРИВАЙ !
352
2
 
19
 
! Отговори
Цирк България преди 2 години
Борбата на тия избори е кой да се намести на вече отработените и действащи схеми за грабеж. Няма алтернативна партия или политическо лице, което да иска да промени нещо, всички са стари и известни разбойници, тарикати и мошеници. Политическият елит в България е стигнал дъното на упадък и вече е не се различава по нищо от една криминална организация.
351
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно затова сте се залепили за него щот е мека китка и искате да се докопате до власт чрез него да се издигнете защото няма друг начин.казвам мека китка защото вярва на хората които каквото му каже това прави няма собствено мнение характер и воля.
350
0
 
18
 
! Отговори
байселУ преди 2 години
слави е червена мумия !
349
0
 
24
 
! Отговори
1 преди 2 години
тошко,този ваш нов човек,кмета на благоевград ,е стара пушка от герб-комунисти,бивш зам.кмет по финансии,на Петрич,нали славчо не искаше да ,правлява с герб-комунисти,какво стана,че обърна резбата.
348
1
 
19
 
! Отговори
bo преди 2 години
Ташко африкански не му е лесно така да дава обяснения пред журналисти. Все едно е на изпит. Едно че няма капацитет, второ виждат ,че резултатите на изборите няма да са така приятно изненадващи както предните. Но интересно няма ли да излязат малко скрити камери и записи на това какво толкова кроят тези Троянски коне от ИТН. А също за Дай,България, Мая, Импексова, Жан,...Как за толкова години слушахме записите на ББ, а никога на пръцкащата Мая Костинбродска или акащата Нинова. Или те не правят так
347
7
 
4
 
! Отговори
Цунаха се преди 2 години
Както се очакваше ИТН и ГЕРП се цунаха в Благоевград... сега очакваме голямата републиканска целувка между старите авери Славча и байв борба срещу БСП!!!Явно нема да чегъртаме ШАЙКАТА... за сега!!!! И единственият борец си остана БСП!!!!
346
2
 
17
 
! Отговори
Виц за Славчо преди 2 години
Влизат Слави Трифонов и Тошко Африкански в една аптека и Слави казва на аптекаря - два каапута. Да виждам - отговаря аптекарят. А нещо ще желаете ли ?Аз някак не мога да приема, че каапути ще правят смислено гражданско движение - партия ? А Вие как мислите ?
345
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така,е! мистър пропър не иска персонално власт, а иска да е златния"пръст"!