Таскова, БП: Това, че сме против БСП, не значи, че подкрепяме ГЕРБ

Несериозно е да се мисли за следващи избори, коментира кандидат-депутатът
8 юли 2021 21:50, Елка Василева
35

Ще родят ли новите политически съюзи действащо правителство след изборите?

"Безотговорно е твърдението на някои политически фигури, че ще вървим от избори към избори. Няма да е добре, ако няма кой да поеме отговорност след вота на 11 юли", заяви Кръстина Таскова от "Българските патриоти" (БП) в студиото на "Денят ON AIR".

Тя призова българските патриоти да отидат и да гласуват, за да имат свой представител в парламента. Не уточни обаче какво правителство биха подкрепили, ако минат 4% бариера.

"Ние наблюдаваме задкулисие и едно редене на кабинет, преди да са ясни изборите. Как можем да редим постове при положение, че най-важните, българските граждани, още не са се произнесли. Ще работим с хора, които няма да избягат от нашите принципи - ще следват интереса на българите, ще отстояват християнските ценности, семейството, доходите, бизнеса", подчерта Таскова.

Още по темата

"Това, че сме против БСП, не означава, че подкрепяме ГЕРБ", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

"Когато трябваше да се въведе извънредно положение, ние подкрепихме това, увеличение на пенсиите. Те са свързани с нашите приоритети и можем да подкрепяме такива предложения в следващото НС", лаконична беше Таскова за подкрепата, която биха дали, ако "Българските патриоти" имат представители в парламента.

Тя подчерта, че при срещите си с избиратели са установили, че хората са притеснени, защото администрацията е блокирала.

"Никой не знае кой на кого е човек и какво ще се случи след изборите. Наложен е моделът, че всеки следващ ще приложи реваншизъм в администрацията. Политическата криза се отразява в живота на всяка едно домакинство, след като бизнесът е засегнат", коментира Таскова.

Според нея партиите на протеста не са истинска опозиция.

"Партиите на промяната протестираха, доколкото да уредят депутатските си места. Сега се покачват цените в потребителските кошници и когато ги извикахме да ни подкрепят в протестите, тях ги нямаше. Те протестират срещу своя бивш приятел и работодател Борисов", заяви кандидатът за депутат Кръстина Таскова.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари