Предаването на протоколите: Бързо и без напрежение

Основната причина - машинното гласуване и липсата на тежките чували с книжа
12 юли 2021 09:06, Ния Христова
6
Бързо и без особени затруднения премина предаването на изборните книжа в страната. Обработката на протоколите в "Арена Армеец" премина много по-гладко, за разлика от изборите през април, както и предходните избори.
 
Според представителите на СИК, основната причина за това е машинното гласуване и липсата на тежките чували с книжа и сгрешени протоколи, предаде Bulgaria ON AIR.
 
В района полицейското присъствие по традиция беше засилено часове преди края на изборния ден. По трибуните на залите този път умората и чакането бяха пренебрегнати заради емоциите от финала на Евро 2020.
 
Финалът на изборния ден съвпадна с финала на Европейското първенство по футбол.
 
Сред част от комисиите все пак имаше и недоволни заради забавянето на транспорта от секциите до залата.
 
Заради промените в закона медиите за първи път от години имаха право да влязат в залата и да излъчват процеса.
 
"Предаването на протоколи в 25-а районна избирателна комисия премина спокойно и емоционално с оглед футболната вечер. Процесът премина много бързо. Мисля, че с колегите се справихме доста добре предвид обема на секциите, които има в нашия район", посочи председателят на 25-а районна избирателна комисия Виолета Петрова.
 
"Бързото обработване се дължеше на по-лесния протокол с оглед машинното гласуване и поради това - по-малката възможност за допускане на грешки от страна на секционните комисии", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200-хиляди души не успяха свободно да продадат гласа си на ГЕРБ. Какви честни избори? Измамиха партия ГЕРБ.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-честните избори за 32 години Преход към капитализъм.
3
0
 
2
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Борисов не мисли така. Според него българите, които не знаят български и българите, които са неграмотни не могат да упражнят правото си на глас. Беше гневен. Гласове ли загуби? Ами през годините на управление да беше наблегнал на образованието, а не на собствените си облаги. Така е. Света върви напред и който не може да чете и пише, си е негов проблем. България в миналото беше страна, която не толерираше неграмотност, липса на спорт и др. Затова хората доживяваха до дълбока старост.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избори по венецуелски а?Бойко Борисов пак се оказа на първо място, но въпреки това е недоволен!Недоволен е защото в тая жега няма припаднали, жадни и гладни хора, арестувани в Арена Армеец с огромни тежки чували!Може би Бойко Борисов ще бъде доволен ако неговата партия спечели с 99%, както беше БКП при Тодор Живков?
1
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - фалшивите избори