Румен Петков за Слави: Неприлична е заявката, че ще прави кабинет сам

Така не се прави, заяви лидерът на АБВ
12 юли 2021 15:50, Красимир Ангелов
52
Румен Петков за Слави: Неприлична е заявката, че ще прави кабинет сам
Снимка: АБВ

Председателят на АБВ Румен Петков определи като неприлична заявката на Слави Трифонов, че ще прави правителство сам. Пред медиите той подчерта необходимостта от политически диалог.

"Не мисля, че уважаваща себе си формация би тръгнала по този начин. В крайна сметка, казвам го с цялото ми уважение към г-н Трифонов, с когото се познаваме от немалко години, така не се прави. Не можеш да гледаш на околните като на антураж и слугинаж и едни, които нямат избор, и трябва да те подкрепят. Не е редно. Трябва да се говори с партньорите и обществото", заяви Петков.

Още по темата
В коментара си за проектокабинета на Трифонов, лидерът на АБВ припомни, че немалка част от обявените министерски имена имат богато политическо минало, независимо от широко прокламираната заявка за чисто нови лица в предложения състав за новото управление.

"Министър-председателят го познавам. Лично съм бил член на правителството на Сергей Станишев с него. Той е човек с опит. Беше 4 години министър при г-н Сакскобургготски и 4 години при г-н Станишев, което е гаранция за много солиден опит като управленец в различни политически конфигурации. Познавам го от 2001 г.", отсече Петков и продължи:

"Другият ключов фактор – вицепремиерът и министър на вътрешните работи, г-н Ради Найденов, освен че коренът му е от Плевенския край, неговият дядо е един от големите антифашисти на България и един от първите правосъдни министри след 1944 г. Ради Найденов е безспорен авторитет като морал и персонална подготовка. Познавам го в качеството му в шеф на кабинета на г-н Сакскобургготски. Г-н Николай Радулов познавам от 1997 г. Беше секретар на МВР при министър Богомил Бонев и при премиера Иван Костов. Това са хора с много богат опит и добре познати в различни среди", посочи още лидерът на АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха тоя селски тарикат си повярва че е царя. А ха ха ха ха ха. Славчо постоянно се родиш из нета и гледаш коментари от всякакви сайтове не само файса. Комунистите те държат с едни .... снимки от началото на 90 ДС ги има а май ти си забравил както и хората. Знай си мястото ш.лю.ха .бля.д
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия червени,,, са всеки километър,бе
42
1
 
12
 
! Отговори
Историята се повтаря преди 2 години
Историята започва да се повтаря. Бойко също започна без коалиция. На втори мандат ГЕРБ в коалиция с пишман реформаторите и АБВ (Слави с ДБ и ИМВ). На трети мандат Бойко с пишман патриотите и ДПС- скрита патерица (Слави засега неизвестно и ДПС- скрита патерица). Разликата тепърва ще я търсим.
41
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дедо от Мадрид направи един бивш старши лейтенант от пожарната направо генерал.Помниш ли? Та после "дедо" си отиде, ама остана "дедовия "охранител и как се охрани за тия години, как се охрани!!!
40
2
 
9
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Искането е безплатно. Няма как да гласуваш за тях и си избрал изобщо да не гласуваш, ти вече не можеш да участваш в никакви дискусии за политика, така че не изтърквай копчетата
39
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не гласувах защото исках да гласувам за сегашното служебно правителство. Много добре се справят. Първо изкарай корупцията изкорени я а после оправяй държавата.
38
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След изригването на Боко, другата положителна новина е пълния крах на неговите патерици - т. нар патриоти и Воля. Даже този път те си вкараха и сами автогол, направиха коалиция и пак не събраха 4%, което означава, че като коалиция сега нямат право на субсидия, ако си бяха по отделно вероятно щяха да си вземат по 1-2% и да намажат някой лев.. Политическото инженерство понякога води и до такива комични резултати..
37
4
 
18
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Как е, Румба, много ли те е яд? Останаха ли нео.пи.кани фонтани около тебе?
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой е действащият партиен лидер, който е корумпиран в особено големи размери
35
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късият се ос..ра на метеното. Как може да сложи за министри такива които ни докараха до просешка тояга. Нали затова пъдаро и останалите ги изметохме и никога повече няма да видят власт. Късия да си хваща торбата с мартениците и да се прибира в Учиндол и да не се прави на Плевенчанин щото си е жив сеяндурин. Оня от банкя си отиде да си брои пачките и кюлчетата и повече няма да се разхожда с ръце в жобовете и да вика. Глейте кви магистрале ви праим на дунавски вАлни.Утепа се да се вози на жипо.
34
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пикаещият във фонтани много добър разбор е направил, показал е че избраните от славуна са комунисти от сой. Стискайте палци никой да не прави правителство, служебното е в пъти по-добре от тези измисленяци, гаранте.
33
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдаа, това са хора с огромен опит.... в далаверката.
32
6
 
14
 
! Отговори
Illiana преди 2 години
Румен Петков да си трае, защото преди 20, и малко повече годините го хванаха да пикае, вечер, пиян, в градски фонтан в Плевен. Да, той беше. Извини се и всичко приключи. И понеже му се размина, решава, че ще си го кара докрай така. Той, който предлага станишев- тази малка буболечка, който толкова е окрал.... Затова, Борисов, Биков, Костов, Божков, Желязков и още много други са за зандана. Доган и Октай - още повече. Ако искате България да прогресира, трябва да има осъдени -те си го заслужават!!
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35Корумпиран и компрометиран?! Сигурен ли си? Папата се срещна лично с Румен Петков миналия месец,значи не е компрометиран.
30
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо медиите публикувате този компрометиран, корумпиран човек ????Партията му няма и 1%,а всеки ден се появява някъде и плещи глупости .Глупасът умора няма ....
29
7
 
12
 
! Отговори
На колене! преди 2 години
Е, какво му е неприличното? Тебе ли да пита или твойта съпартийка от тихата спалня. Кой ви пита вас, тука решава Херо! Изчегъртахте се, че и помен от вас няма да има и от вси българе. Алчни и жестоки, безкрупулни и отмъстителни, ето докъде ни докарахте с вашия ботуш! Подкукуросвахте го, да стърже и успяхте да заличите българското. Сега с тези, никому неизвестни пионки ден след ден българщината ще гасне. Джен'дъри, мендъри, макета, всичко на тезгяха,барабар с душите ни! Да коленичим пред Америка!
28
4
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Е сигурно е опикал румен фонтаните.И какво толкова - в плевен фонтани много, пийнал човека и се изпикал във фонтан.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво са ни всички тези? Чакайте промяна! Познатите стари муцуни....
26
2
 
18
 
! Отговори
Случаен преди 2 години
Доста просташко и неработещо, но кой ли е изненадан от Славчо селски
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само се чудят как да се наврат. Познаваме ви добре и вас. За нищо не ставате.