Борислав Великов: Смел ход на Трифонов, но не става само с дипломи

Основната тежест ще падне върху Василев и Дацов, смята председателят на 39-ото НС
13 юли 2021 12:12, Красимир Ангелов
136

Слави Трифонов предложи експертен проектокабинет и се надява на подкрепа от другите парламентарно представени парии. Нови и стари лица се преплитат сред избраниците на лидера на "Има такъв народ".

"Много смел ход на Слави. Ако не го подкрепят групите на протеста, вината ще е в тях. С радост установих, че има хора от НДСВ навремето, които се доказаха през годините - Ники Василев, Любо Дацов, Ради Найденов. Не са спрели да се занимават с това, с което евентуално ще се занимават в това правителство. Те са положителната страна. Василев излезе от активната политика като министъра с най-дълъг стаж от НДСВ", коментира председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов пред Bulgaria ON AIR.

Без коалиции шансът на един такъв кабинет е 50:50, смята той.

Още по темата
"Симпатични млади жени с много езици и познания. Те просто нямат опит, не познават системата - примерно на здравеопазването. Виждам тежка задача на Василев и Дацов да ги учат как се управлява. Не е достатъчно да имаш добро образование и да знаеш езици", подчерта доц. Великов в студиото на "България сутрин".

Той призна, че е изненадан от факта, че липсва проектопредложение за Министерство на околната среда и водите.

"Може би временно няма и съставянето на този проект за кабинет е станало малко по-бързо. Може би са избързали, защото е трябвало в 11:00 часа Трифонов да тропне по масата и да каже: Аз съм капитан, строявайте се в 5 редици, вървим напред", посочи доц. Великов.

"Времето на НДСВ и на Царя беше успешно за България. Целият ни мандат беше успешен, допринесохме най-много за влизането ни в НАТО и ЕС. Бизнесът се чувстваше освободен от всякакви окови, развиваше се добре страната. Ники Василев имаше принос даже и в управлението на Тройната коалиция. Единствен успя да намали администрацията", каза още доц. Великов

Той очаква предложеният от ИТН кабинет да получи подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Но отбеляза, че ще липсват десетина депутати за мнозинство.

"Може би БСП. Те отдавна се възприемат като партия на протеста и опозицията. Те биха желали да водят преговори за политики. Едва ли някой би се противопоставил на това да има повече детски градини или дори да се излети в Космоса, макар да е леко екстравагантна идея", допусна председателят на 39-ото НС.

По думите му повечето идеи на Слави Трифонов са реализируеми, но въпросите са на каква цена и това ли е нещото, от което страната ни се нуждае.

"Съдебната реформа очевидно в много малка степен беше засегната. Да не поставиш сред приоритетите повишаване на доходите и пенсиите на хората, струва ми се, че е пропуск. Сигурно ще се подобри, ще изчакаме", коментира още доц. Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със западни дипломи са, учени са от баш крадците как да крадът.
47
17
 
15
 
! Отговори
Да, България преди 2 години
Не съм съгласен с Трифонов, но каквото и да реши е хиляди пъти по добре отколкото дебилната Тиква. Периодът в който "управлява" тиквата ще влезе в историята като най отблъскващият период в новата ни история. Дори и Жан Виденов не разпродаде газопреносната ни мрежа,а този я направи ,с нашите пари в услуга изцяло и само на други държави. Срам и корупция
46
0
 
5
 
! Отговори
Божее преди 2 години
ДДС далавери, лекарства с изтекъл срок за пенсионерите........
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия със западни дипломи гледат само какво може да краднат както Василев, Габриел, Майдел, Заимов, Милев Велчев и много други.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Трифонов е космически пасионар, но вие сте *** и не можете да го разберете това нещо.
43
5
 
8
 
! Отговори
ОТ ЛОЖАТА преди 2 години
Плебеи, готови ли сте за чипиране?
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали се сещате че тук една шепа дежурни зяпачи и лаячи не сте фактор, кучето демек вие си лае, кервана си върви.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тоз парламент 46 и бъдещ мандат неизвестно избързаха,като не изчакаха обявяването му и връчването на мандат за съставянето на правителството за което им е назначено време след което представен и възприето от бройките по групи депутати с тяхното мнение и решение общо съпбщено от избрания председател на НС,а сега всичко туй сякаш не се планира според тях с обявяването на правителството за разлика от предишния парламент 45,като нормално за допитвания кои ще приемат мандата без да бързат за море.
40
2
 
20
 
! Отговори
800 дни преди 2 години
"Ще ви оправя за 800 дни" и "Ще летите в космоса" са като две капки боза!
39
5
 
8
 
! Отговори
555 преди 2 години
Трябва да си абсолютен *** та да си мислиш , че това е бъдещото правителство. Евала на Н. Василев и още 2-3 министри - абсолютни професионалисти , но политика без диалог не се прави , то е все едно да вържеш тенекия на 5 котки, да им биеш по един камшик и да очакваш да си седят кротко и да те гледат в очите с нескрита благодарност . Не знам какви съветници има Слави , но ако целта е правителство-камикадзе , то добре са си свършили работата.
38
2
 
4
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 2 години
Защо този не е в затвора осъден за убийство!?
37
1
 
11
 
! Отговори
Дим преди 2 години
Факта, че вчера и днес изпълзяха толкова много змии на НДСВ да се радват,че техни другари пак може да са във властта, говори повече от достатъчно! А колко добро е направило НДСВ за България, говори бързата им кончина! Направиха добро основно за себе си!Единия си върна имотите, Велчев и Василев дойдоха с по една диплома, а си тръгнаха с тлъсти банкови сметки и хотели по морето!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам вече да чувам за марионетката на Бил Гейтс!
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така яко ще ви бръкне в диференциалите Дългия че и на интересни ще забравите да се правите
34
2
 
24
 
! Отговори
Гагарин преди 2 години
А, кой ще бъде министър на космическите полети?
33
2
 
12
 
! Отговори
Боже, боже преди 2 години
Български астронавти? Таблетки за всички ученици и учители? Това ли са ни проблемите? Че нямаме астронавти? Та в момента всеки учител или ученик имат смартфони и лаптопи. Нещо за съдебната реформа? За инвестиции и увеличаване на доходи?
32
3
 
16
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Славчо не е добре с главата,но как може над 600 000 хиляди да му уйдисат?
31
3
 
9
 
! Отговори
auuu преди 2 години
аууу какъв красив пенсионер ръсещ глупости в ефир. Ст ая бела брадичка като козел. Изперкал е тотаолно
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕЧЕ Е ЯСНО ЧИЙ ПРОЕКТ Е ИТН - НА КРЪГА ОТ НДСВ ОТГОВОРЕН ЗА СЪСИПВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ.
29
1
 
15
 
! Отговори
Защо са ви преди 2 години
Доходи..... В Космоса ще летите, ейййй!