Борислав Великов: Смел ход на Трифонов, но не става само с дипломи

Основната тежест ще падне върху Василев и Дацов, смята председателят на 39-ото НС
13 юли 2021 12:12, Красимир Ангелов
136

Слави Трифонов предложи експертен проектокабинет и се надява на подкрепа от другите парламентарно представени парии. Нови и стари лица се преплитат сред избраниците на лидера на "Има такъв народ".

"Много смел ход на Слави. Ако не го подкрепят групите на протеста, вината ще е в тях. С радост установих, че има хора от НДСВ навремето, които се доказаха през годините - Ники Василев, Любо Дацов, Ради Найденов. Не са спрели да се занимават с това, с което евентуално ще се занимават в това правителство. Те са положителната страна. Василев излезе от активната политика като министъра с най-дълъг стаж от НДСВ", коментира председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов пред Bulgaria ON AIR.

Без коалиции шансът на един такъв кабинет е 50:50, смята той.

Още по темата
"Симпатични млади жени с много езици и познания. Те просто нямат опит, не познават системата - примерно на здравеопазването. Виждам тежка задача на Василев и Дацов да ги учат как се управлява. Не е достатъчно да имаш добро образование и да знаеш езици", подчерта доц. Великов в студиото на "България сутрин".

Той призна, че е изненадан от факта, че липсва проектопредложение за Министерство на околната среда и водите.

"Може би временно няма и съставянето на този проект за кабинет е станало малко по-бързо. Може би са избързали, защото е трябвало в 11:00 часа Трифонов да тропне по масата и да каже: Аз съм капитан, строявайте се в 5 редици, вървим напред", посочи доц. Великов.

"Времето на НДСВ и на Царя беше успешно за България. Целият ни мандат беше успешен, допринесохме най-много за влизането ни в НАТО и ЕС. Бизнесът се чувстваше освободен от всякакви окови, развиваше се добре страната. Ники Василев имаше принос даже и в управлението на Тройната коалиция. Единствен успя да намали администрацията", каза още доц. Великов

Той очаква предложеният от ИТН кабинет да получи подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Но отбеляза, че ще липсват десетина депутати за мнозинство.

"Може би БСП. Те отдавна се възприемат като партия на протеста и опозицията. Те биха желали да водят преговори за политики. Едва ли някой би се противопоставил на това да има повече детски градини или дори да се излети в Космоса, макар да е леко екстравагантна идея", допусна председателят на 39-ото НС.

По думите му повечето идеи на Слави Трифонов са реализируеми, но въпросите са на каква цена и това ли е нещото, от което страната ни се нуждае.

"Съдебната реформа очевидно в много малка степен беше засегната. Да не поставиш сред приоритетите повишаване на доходите и пенсиите на хората, струва ми се, че е пропуск. Сигурно ще се подобри, ще изчакаме", коментира още доц. Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 30Ем той е бил винаги с добри намерения, не? Нали това е българската риторика напоследък?
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армутлиева е пълна с пари, сега и министърка ли ще я правят...
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даа - не Слафчо, вече се казва г-н Трифонов.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но не става и без дипломи.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На Армутлиева Не се казва амуртлиева, казва се Абортлиева...
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бе, опазил етническия мир, след като разпали първо етническа война и влезе в затвора за тероризъм доган. мирът го опази тогавашната ни дружба с разпадащия се съветски съюз, но армията им все още беше брутална. както и че гърция тъкмо беше изсипала 80.000 армия в тракия на границата и там вреше и кипеше; те след конфликта за кипър, имаха още един, който почти доведе до война. то и хитлер първо е оправил немската икономика, ама после какви ги е забъркал. всички почват с някакви добри намерения
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умни и красиви до един, направо избрани с фотоконкурс, половинат сигурно са бивши любовници на дългия, няма такава държава наистина.
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, помним как се доказаха тия от НДСВ и Тройната коалиция: Ники Василив, бъдещ мин. председател, продаде българската енергетика за 30 сребърника, Сакса открадна и изсече хиляди декари български гори, Шулева "купи" десетки почивни станции и ги унищожи, прехвърлиха външния дълг и т.н.; при Тройната нещата още се развихриха, милиарди се отклониха от гьола Белене, вкл. договор за реактори, смениха всички стари обори със земи и хотели по черноморието; строиха огледалото на Доган...Да, спецове са.
20
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Много хора вече са завършили в чужбина. Но да си лидер в България понякога е по-добре да си завършил тук. Защото ние сме българи. Имаме си наши традиции и наш манталитет (хубав или лош). Трябва да бъдем себе си преди всичко.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Може би БСП. Те отдавна се възприемат като партия на протеста и опозицията..." ___________________________ Ха! Точно това ни трябва.....БСП и ДПС ....
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не съм турчин, не съм и фен на ДПС, но тази партия или по скоро Доган и няколко около него запазиха етническия мир и относителното спокойствие на държавата. Можеше и македонски вариант да има в Бг. Да не говорим за сепаратистки около Разград и Родопите. Не го обичайте Доган но го уважавайте той е фактор.
17
1
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Слави, завалията, понеже късно си взе дипломата от консерваторията и то с връзки, сега много се впечатлява от хора с дипломи от престижни училища. Само че за тези постове е нужен и опит, какъвто повечето от тези с дипломите нямат.Ето, кандидат-министърът на здравеопазването например не е лекар и не познава здравната ни система. Лекар е андидат-министърът по ромските въпроси, само защото е ромка, но пък тя не е отраснала в гето и не познава проблемите на ромите.
16
3
 
9
 
! Отговори
БОРУНА ЛОМ преди 2 години
И ТАЗИ МУМИЯ ДЪЛГОДЕЛСКА ИЗПЪЛЗЯ!А ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СТЕ В ПАНДЕЛАТА! СЪСИПВАЩИ БЪЛГАРИЯ!
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си научи простия народ уроците с царя и ГЕРБ и за трети път настъпват една и съща мотика,сега със шоуменски пуделчо..
14
3
 
6
 
! Отговори
Проф. Вучков преди 2 години
Този още ли е доцент нема акъл за професор:)))
13
3
 
3
 
! Отговори
доЛейтенант от Запас преди 2 години
ти ако си бил в казармата при другарю аз съм бил при господин. Айде кръгом и после у леву.
12
0
 
4
 
! Отговори
до езикова гимназия преди 2 години
конгратулейшънс
11
0
 
24
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Специалиста по гьобеци,кечеци и всякакви ромски"танци" вече ще ви оправи!Хаха!С тюрлюгювеч правителството си начело с оня дето го вее вятъра Мики Маус!Хах
10
2
 
22
 
! Отговори
езикова гимназия преди 2 години
Дипломи платени от чуждо нпо,и ще могат да продават БГ на по 3-4-5-7 езици.
9
4
 
4
 
! Отговори
до Лейтенант от Запа преди 2 години
ходи си строявай фатмацитее от запаса и не се прави на остроумен