Валерия Велева: Слави Трифонов играе задкулисни игри

Трети избори биха били пагубни
13 юли 2021 22:50, Нели Христова
135

"Начинът, по който Слави Трифонов обяви проектокабинета си, беше атомна бомба за политическата система". Коментара направи журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея лидерът на "Има такъв народ" не разбира каква е същността на политиката и я възприема като диктат.

"Ние критикувахме Борисов, че раздава правосъдие и ръководи от джипката. Костов наричахме Командира. Слави в момента е Костов и Борисов взети заедно по авторитаризъм, диктаторство и поставянето на ултиматуми", заяви Велева.

Според политолога доц. Стойчо Стойчев, Слави Трифонов дори се радва на взривяващия ефект, който постигна от студиото си.

"Това, което Трифонов направи, е в типично негов стил - италианският модел на популистки политик. Каза: "Аз съм поел ангажимент и го спазвам". Той показа хората - професионалисти, експерти, които не са били в политиката. Но политика така никъде не се прави", уточни Стойчев.

Социологът е убеден, че увереността на Слави Трифонов идва от солиден гръб, на който разчита.

Валерия Велева обаче не счита, че лидерът на ИТН играе задкулисни игри.

"Просто това е Слави Трифонов. Ние днес имаме изявление на целия политически елит, той не е разговарял с никого", каза Велева.

"Идва една голяма лъжа, тя вече е факт - балонът Слави Трифонов е това - той не е политик, той е добър мениджър на успешна фирма, която управлява с его. От позицията на върха на иглата той хвърля този кабинет и казва: Ако искате ме следвайте, ако не - отиваме на следващи избори", коментира още журналистът.

Според Велева обаче, Слави Трифонов пропуска момента, че може да бъде връчен трети мандат.

"Без значение дали при БСП или ДБ ще отиде третият мандат, тяхна ще бъде отговорността за истинското управление на страната, за надпартиен кабинет", заяви Велева. Тя предвещава мандат за БСП, но ако Нинова покаже, че може да бъде медиатор между враждуващите политически сили.

Доц. Стойчев е убеден, че третият мандат трябва да отиде в ДБ, защото след краха на изборите БСП не може да управлява.

И двамата са категорични, че трети избори биха били пагубни.

"Ако се отиде на трети избори, много хора ще се ядосат", каза доц. Стойчев.

"Ще бъде самоубийствено трето отиване на изборите, политиците трябва да надмогнат личното си его", категорично заяви Валерия Велева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички държавни служители трябва да имат психотест като шофьорите и то не придобит от черния пазар на медиц.услуги, а от Държ.некорумпирана комисия. Чел съм за прокурори издаващи присъди и същевременно страдащи от изключително тежки психични разстройств, в смисъл от най-тежките. Дори и гл.ни прокурори бяха такива...А това е безобразие, как психически неуравновесени хора, без самоконтрол ще определят живота на стотици и хиляди други хора?!...
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трети избори изобщо няма да са пагубни но че има не само нечестност но абсолютно много висока доза некомпетентност и трябва някаква инстанция да се произнесе не знам медицинска експертиза може би за кандидатите не ни трябват такива депутати да се разпускат и повече да не се кандидатират. Много се излагат вече.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма смислена връзка между заглавие и съдържание.
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОДокателствата *** Гешев са много, по скоро вие нямате никакви доказателства срещу ГЕРБ, а само пропаганда на която както виждаш се връзват много малко хора.
93
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За всички е ясно, че правителството на Слави е съставено на Козяк,_________________ Нищо подобно! Къде им е тогава истинската съдебна реформа? А Н. Василев, министър на царя (продукт на КГБ!), БСП и ДПС... все производни на КГБ ?
92
3
 
14
 
! Отговори
a преди 2 години
Лош матрял, квото и да си говорим. Разбирам на 1-те избори да си гласувал за Светослав Трифонов, подвел си се, имал си очаквания за нещо по-добро и т.н. Но след като видя какво се случи тогава как можеш да гласуваш 2-ри път за него? Надявам се сега да са доволни от изборът, който са направили и това до което е довел той. На третите избори, ако има дори и 5 % ще се докаже твърдението ми от началото на поста.
91
5
 
9
 
! Отговори
тя преди 2 години
ИТН е проект на САЩ !
90
8
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
ИНТЕРЕСНО КАКВО ЛОШО Е НАПРАВИЛ ГЕШЕВ,ЗАЩО НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗВА, КАКВО ЧЕ РЕШИ ДА АРЕСТУВА БОЖКОВ,БОБОКОВИ,--КАКВО ЗЛО Е СТОРИЛ НА НАРОДА ------/////------- Според тебе това, че гради държава в държавата и арестува просто за удоволствие, без никакви доказателства, е нещо хубаво за народа, така ли? Мечтаеш си да има някой, който просто да изтезава "лошите"? Кой народ представляваш ти?
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
журналистът Валерия Велева ходи прав(а) по малка нужда! Пишете на български псевдожурналисти!
88
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите и тяхните поддръжници от два дни изпитват много силна болка и странно запълване в дъното на гърба.Колкото и да се въртят то дъното все си е там и даже болката се усеща все по дълбоко.Ще свикнат к'во да правят завалиите.С болката се свиква,но със срамът НЕ!
87
23
 
5
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Оставете да започнат да вършат работа.. Ще видим как ще се справят. Не одобрявам и аз Василев за премиер, но това няма значение. На нас все нещо не ни харесва. Слави знае какво прави. И ако не беше той, вече щяхме да имаме Борисов 4.
86
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕЛИНахлуха въоръжени военни прокурори и спецпрокурори в Президентството да търсят Михаля и това предизвика почти едногодишни протести на столичани. На 02 септември през нощта спецполицаи и жандармеристи пребиха протестиращите млади хора.Преди 2 месеци спецпрокурори нахлуха в сградата на 6-и септември и се хвърлиха да разпитват и заплашват назначените нови шефове на спецслужби.Каквото повикало, това се обадило. Каскета се оплака навсякъде заради опита да се закрие СпП. А се води инструмент на
85
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, # 106 Боцето не е учил за милиционер, защото на приемния изпит в милиционерската школа-Симеоново е показал много нисък успех и баща му - шеф на ПС-София го записал за пожарникар. Така че ББ да не го дава учен човек. Каскета е завършил във ВМШ някакво ерзац-Право и се гордее с него, но от милиционер юриЗД не става. Сега на стари години - 51 г. е решил да запише свободна доктурантура Право, ама не в ЮФ на СУ, а в ЮЗУ, хитрецът му с хитрец. Асистентите ще му напишат доктората и хоп
84
11
 
15
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
ИНТЕРЕСНО КАКВО ЛОШО Е НАПРАВИЛ ГЕШЕВ,ЗАЩО НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗВА, КАКВО ЧЕ РЕШИ ДА АРЕСТУВА БОЖКОВ,БОБОКОВИ,--КАКВО ЗЛО Е СТОРИЛ НА НАРОДА
83
3
 
6
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Знаел бил какво е ДС. Очевидно не знаеш. МВР и сега и преди има и имаше две основни структури полиция или милиция и ДС, която обхващаше почти всичко останало. Сега извадиха някои дейности в отделни структури, но това не променя същността.
82
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трети ден вой заради попарените амбиции на дб за директно участие във властта.
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Седесар, който се възторгва от Бойко Борисов, е вид полезен идйод и *** раз по душа - това е вкратце обетивната реалност.
80
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам много добре какво е ДС, но то е различно от МВР. Да правиш внушения с МВР-ДС, е някакъв евтин трик.
79
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е бил шеф на шуменска групировка бе, т.пак? Този, който е предложен за министър или този, на когото е бил адвокат? Вие сте пълни кре тени от ГЕРБ, осъзнайте се!
78
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов е бил портиер и шофьор на Румен Пашата.