Политолог: Трети избори биха били катастрофа

Най-големият потърпевш би била партията на Трифонов
14 юли 2021 13:25, Петя Славова
95
Политолог: Трети избори биха били катастрофа
Снимка: БГНЕС

Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата. Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов относно предложения от "Има такъв народ" проект за кабинет.

Трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш ще бъде партията на г-н Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена, заяви Любомир Стефанов.

Политологът оспори оценката на лидера на ИТН за "изумителна победа" на партията на отминалите избори.

"Бих го нарекъл по-скоро пирова победа."

Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш държавата накъде да отива, подчерта Стефанов.

Ще падне "една гъста мъгла" в пленарната зала, а след нея - още по-гъста мъгла, прогнозира  пред БНР политологът.

Още по темата

"За мен е изумително, че не се е получил от подобни нему популистки партии и движения, щъкащи и бъкащи и Европа", отбеляза още Стефанов. По думите му ИТН произвежда потресаващ ефект за българската демокрация.

Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш държавата не е като да изнасяш поредното вечерно шоу, коментира Любомир Стефанов.

"Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума."

Преподавателят смята, че предложенията на лидера на ИТН не са приоритети, а по-скоро „дъвки за широкото обществено мнение“. Политиката не е само фойерверки, коледни пожелания и гръмки изказвания, допълни Стефанов.

Стефанов смята, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на парламента, а президентът ще трупа рейтинг за изборите наесен.

Лесното решение е твърде спекулативно – президентът изчаква за пореден път нещата в парламента да се провалят, за да бута отново към служебен кабинет и президентска република, но това е твърде ексцентрична хипотеза, отбеляза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
5
 
! Отговори
@k.81 преди 2 години
До АнонименКашата я надробиха гъдупарите и сценаристите от 7/8, а невежите и неуките на възраст 25-45 г., "закърмени" с техните песни на ниско културно ниво и без политическа и социална ориентация на два пъти гласуваха за тях. Сега да искат от тях пари за държавния бюджет и за своите работни заплати. Искахме да се отървем от Боце от банкя и благодарение на посочените избиратели попаднахме на Славуцата и Т.Африкански.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Стефанов, както винаги, виновен за провала на старите политически мasтии и простичките по културно ниво и поведение в обществото лидери на ИТН, е президентът ген.Радев, а ако той не "стига' - президентът на Русия Путин и този на Китай. Военните с премиер ген. Янев показаха, че с ред, дисциплина, желание за работа и хъс всичко се постига. "Крекалата" от 45-то и 46-то НС пък демонстрират, че когато липсват акъл и желание да бъдеш на ползу народу, прекрасно ставаш за ...
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
слави трябваше да предложи за министър председател сергей станишев
74
2
 
9
 
! Отговори
Абе преди 2 години
С избори или без,най-стабилен е Сидеров движи се между 0,47_0,49 проценти...Не мърда!!!! И пак остана без субсидии.Язък за напъването...Цитат на Сидеров:Сами избрахте да сте бедни'
73
5
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Анонимен 78: Да, трябва парламент. Но идеята на ИМВ да се избере служебното правителство като редовно с работещ парламент не е толкова лоша.
72
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Anon---- На есен май и фигуранта ще си ходи. Голяма каша надроби.
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори ИТН ще бъде изчегъртано.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са в потрес, защото всички изгубиха гласове. БСП и ГЕРБ повтарят едни и същи мантри, защото следващия път ще са още надолу.
69
1
 
5
 
! Отговори
Слави Vs ХУНТАТА преди 2 години
е може да свърши нещо полезно и СПАСИТЕЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ, не само да се държи за гръдната кост, да премахне хунтата и да даде възможност на парламентаризма
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките, които мяукат как е супер и няма проблем и със служебно правителство, защото еди къде си е така, да вземат да си проверят опорките, че там редовно правителство може и да няма, но има парламент. А при нас го няма.
67
12
 
10
 
! Отговори
Anon преди 2 години
Аз нямам проблем със служебното правителство. Най смисленото от едно 30 години насам. Нека да продължава така поне още няколко години
66
0
 
9
 
! Отговори
Марко преди 2 години
Абе кой го е еня бе,важното е да има шоу!
65
2
 
2
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 2 години
До Анонимен: Не се кахърете, парламентът ще приеме електронното гласуване...и всичко ще е точно! Няма нужда сега от напъни за редовно правителство...ако някой не го е разбрал още! Не се хабете тук да коментирате, нека там има хляб сега за анализатори, медии...
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То парламентаризма е счупен отдавна.От 30 те процента избирателна активност, какъв по-ясен знак.
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблем и с трети избори. Норвегия беше 4 години без правителство.*** е че на изборите у нас са едни и същи муцуни, само сменили партията
62
2
 
16
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Тази година вече всеки избор става катастрофа, но всяка следваща каттастрофа ни струва все по-скъпо. Явно някой иска да управлява служебно. Поне до президентските избори.
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59. "Слави дори и в момента губи 92 000 избиратели спрямо 4 април." Това е лъжа! ИТН качва 92 000, ДБ 42 000. И така ясно се вижда по стандартното отклонение, че изборите са нагласени. При рекордно ниска активност ИТН и ДБ едвам си повтарят резултата от чужбина от 4.04 и то при махнат лимит на секции в чужбина.
60
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нека има трети и да стане и катастрофата, тя вече надвисна. нека овчите чалга кратуни си понесат на техния гъс каквото надробиха, щото те ще пострадат. а тия от чужбина сигурно сега се смеят - живота им на миячи не беше напразен- ето сринаха България
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ало тошко каде си? И трети път да го избереш ,такава заплата няма да видиш!
58
1
 
13
 
! Отговори
ало тошко каде си? преди 2 години
Втори път избирам слави. Чакам си заплатата от 2500 лева която обеща!