Ще избяга ли Слави от отговорност, ако се стигне до нови избори?

Основният въпрос е заради кого ще се разпадне 46-ото НС, убедени са Татяна Буруджиева и Юлий Павлов
Обновена: 14 юли 2021 12:16 | 14 юли 2021 12:16, Ния Христова
56
"Програма на проектоправителството на Слави Трифонов звучи като за няколко месеца. Може да има допълнени или развити приоритети - списъкът им е кратък, има достатъчно възможности за развитие. Предпочитам българското правителство да бъде по-дълготрайно". Така политологът Татяна Буруджиева коментира в ефира на Bulgaria ON AIR бомбата, която Слави Трифонов хвърли с екипа си за евентуално правителство. 
 
Тя смята, че е по-малко възможна хипотезата вторият или третият в изборите да направят кабинет. 
 
Според Буруджиева е най-вероятен варианта в края на септември отново да има избори.
 
Социологът Юлий Павлов прогнозира, че целта може да е била партиите да имат повече време за размисъл и предложените хора да бъдат опознати.
 
"Слави Трифонов е успешен бизнесмен, неговата партия се управлява като ЕООД. Той използва един ход, който може да се окаже много успешен - цугцванг. Той поставя другите в ситуацията - ако не подкрепят кабинета ще се стигне до нови избори и той няма да е виновен", коментира социологът пред Bulgaria ON AIR. Павлов предполага, че Слави Трифонов е готов да преговаря за приоритети, но не и за фигурите в кабинета си.
 
Според него рискът от нови избори за останалите партии е по-голям.
 
"При едни нови избори на "Изправи се! Мутри, вън!" нищо не им гарантира, че ще влязат в парламента, а БСП са в състояние на ново падение. И би било безотговорно да не подкрепят кабинета, като се опитат да вкарат свои приоритети", заяви Юлий Павлов.
 
И двамата са на мнение, че основният въпрос е заради кого ще се разпадне 46-ото НС.
 
"Имам чувството, че съзнателно е обявен състав на бъдещо правителството, което да не бъде подкрепено. ИТН първи казаха, че нямат проблем да се явяват на избори, но сами нямам как обявят, че искат нов вот", заяви Татяна Буруджиева.
 
"Ако се стигне до нови избори, партиите, които настояват за промяна, трябва да си направят сметката, че може ГЕРБ да се върне на бял кон. Те за втори път ще покажат не само, че не могат да управляват, но и невъзможност да започнат такъв процес", предупреди Юлий Павлов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юлий Павлов се изцепи: "При едни нови избори на "Изправи се! Мутри, вън!" нищо не им гарантира, че ще влязат в парламента, а БСП са в състояние на ново падение. И би било безотговорно да не подкрепят кабинета." Политологът много добре знае, че при нови избори доверието в ИТН ще падне с поне 10%, а този на двете партии от протеста, вероятно и на БКП, ше се вдигне. Слави със заплахата за предателство плаши врабчетата на улицата. Не е необходимо да казваш на черното "бяло".
44
4
 
7
 
! Отговори
дядо Йоцо, преди 2 години
СЛАВЧО Е ДОТУК,...А БОРИСОВ Е МИНАЛО ! НО БОРБАТА ЩЕ Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА!/цитат/
43
6
 
9
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
И при трети избори ГЕРБ пак няма да се върнат. Но ИТН ще загубят най-много. Слави има време да се коригира и да започне преговори за съставяне на правителство, което може да бъде подкрепено.
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пpocт народ = слаба държава... Катарзис е нужен на България за да се опресни паметта на много хора от пpocтолюдието...
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Do 33 Това , че имаш жена и си направил деца - не ВИНАГИ означава , че си "мъж " .Не разделяйте хората на ЖЕНЕНИ и НЕЖЕНЕНИ . Може да си семеен и пак да си *** . А липсата на потомство , не винаги означава , че НЕ ИСКАШ , и че си егоист . Но слабоинтелигентни хора няма как да го разберат .
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Слави бяга" - това е виц.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави не може да бяга. Той ще куца от отговорност. Или четирима бодигардове ще го изнесат от отговорността.
38
10
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Виновни са всички заблудени патки /които гласуваха за Чалгаря/, за който хората още преди време предупреждаваха че е "патерица" на Банкяра !Който пък от своя страна му услужи преди години, с 2 000 000 евро за създаването на "чалгаджийската" си телевизия . . .Този глупав народ сега ще понесе последствията за това че гласуваха за този Кукловод, а не за достоен човек /ограбен от Мафията/, като - Божков !
37
0
 
17
 
! Отговори
11 преди 2 години
Аве не знам дали ще избяга, ама ако не избяга знам, че Тошко Африкански ще е първата маймyна у Космоса.
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избирателите на *** Трифонов : КАМЕРИЕРКИ, сервитьори ,общи работници ,ДЪРВОСЕКАЧИ, гледачки на стари хора ,готвачи ,ОХРАНИТЕЛИ, БЕЗРАБОТНИ МЛАДЕЖИ, които денонощно слушат ЧАЛГА и СРЪБСКА музика и псуват Борисов ......Това са наши сънародници ,но те ли ще определят бъдещето на България ?????Трифонов, докато е време ,взимай си *** Тошко Африкански и се Скрий се на село....
35
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно много ефективно решение : всички бъдещи депутати да гласуват правителството анонимно, така както гласува електоратът за тях.И да си припомнят какво пише в конституцията за разделението на властите.
34
2
 
5
 
! Отговори
емигрант преди 2 години
До Румен Радев ....Горкият.Ти не знаеш какво става в България.И не обиждай.Доста ти е слабо възпитанието.Крадци....по цяла Европа ,колкото искаш.
33
5
 
3
 
! Отговори
Румен Радев преди 2 години
До # 31!! За какво " обединение дрънкаш бе тикво?? Как ще обединиш властимащите крадци,престъпници и техните ортаци с мизерстващия народ?? Личи си,че като емигрант гледаш от друга камбанария и не си в час какво става в България!!!
32
2
 
5
 
! Отговори
Тошко Тъпото преди 2 години
До # 27- шимпанзе-ИТН!; Вай вай! Сакън!! Не искаме подкрепа от Чекмеджето,щото още на другия ден народът ще ни измете!! Няма да имаме достатъчно време да крадем и да си напълним шкафчетата!! Вай вай!!
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то ако беше мъж щеше да има жена и деца, а то си то, естествено, че ще избяга от отговорност.
30
1
 
6
 
! Отговори
Кака Корни преди 2 години
До #23- " Карадайъта"!! И БСП ще подкрепи Цигулката и Тошко *** така,както въжето подкрепя обесения!! Ясно??
29
5
 
16
 
! Отговори
емигрант от 23 г преди 2 години
Не съм за Слави, нито за БСП.Но....да не се правим на врачки.Ще видим.Единственото ми притеснение , че ЕС може да спре временно някои парици до изясняване на положението.А Радев да си поеме отговорността, но да не завива към Москва повече, а ди си влезе в ролята като обединител.Такъв слаб политик не сме имали май никога от 1878г.Държи се през цялото време,като разединител-човек на БКП-БСП.
28
2
 
10
 
! Отговори
шимпaнзе от ИТН преди 2 години
А министър на общаците и берачите на ягоди що няма бе?
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една ракетата с цвят червен, една теб, една зааааа мен :)
26
0
 
8
 
! Отговори
Политанализатор преди 2 години
До #23!! Ало, " инж" Владова!! Цигулката и Тошко *** ще получат власт, когато гущерът пръдне!! Ясно??