Как ще гласуваме, ако изборите са 2 в 1?

Цветозар Томов: Още около 1500-2000 машини ще стигнат
16

Парламентарни и президентски избори ни очакват тази есен. Все още обаче не е ясно дали двата вота ще се проведат на една дата.

"ЦИК трябва да има готовност независимо от решението на президента за изборите. Обсъждали сме всички варианти. Още около 1500-2000 машини ще стигнат, за да проведем изборите", заяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че в ЦИК са обсъждали вариантите да се гласува с една или две карти, но все още няма решение кой от двата варианта ще бъде избран.

"Този, който не желае да участва в някой от двата вида избори, ще има тази възможност. Софтуерът вероятно ще даде възможност на избирателя да влезе в менюто за единия вид избори и ако желае - да го пропусне, или да избере в кое меню да влезе - в единия или другия вид избори. Никой няма да бъде заставен да гласува за двата вида избори", разясни Томов пред Bulgaria ON AIR.

В ЦИК вече обсъждат логистиката за чужбина, която ще изисква да се обиколят дипломатическите ни представителства, където да се извърши настройването на софтуера.

"Няма да допуснем да има секция, в която хората да нямат възможност да гласуват. Резервният вариант с хартиеното гласуване може да бъде използван. В Австралия и целия азиатски регион няма да има машини", каза още Томов.

Той призна, че от ЦИК трябва да направят добра разяснителна кампания, за да може всичко да протече спокойно.

"Надявам се да решим успешно най-важните проблеми с изборите. За всяка машина в изборния ден ще има техническо лице, което ще отговаря", посочи говорителят на ЦИК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
ВАЖНОТО Е : преди 2 години
РУНДЬО ДГД......!!!!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ни интересуват изборите, след като ясно се видя, че изобщо не ви интересува ни здравето на деца, ни на родители, ни на учители и си играете с хората!!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отговора е един - никак ,всички са ,русофили ,натовци ,евроатлантици ,европейци и всякакви други каквито се сетите само не и българи ! Слуги продажни !
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиони похарчени на вятъра от април досега... И няма да са само тези... За няколко стотин тарикати, които ще си трупат пачките в банките и ще се правят на родолюбци и патриоти по медиите ... Ха-ха-ха! Пpocт народ =слаба държава...
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите препрани стари с тройно накисване се оказаха много по зле от предишните.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още милиони за машини. Крадливите комунисти Галевица и Бойкикев ни натресаха тази корупционна сделка за половин милиард. Никъде по развития свят няма машини но тука трябва да се краде на гърба на народа.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха! Давайте още милиони за тия мошеници и пocepковци в парламента и оня Чорап от Дондуков...
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност - не виждам никакъв смисъл от гласуване! Празни обещания, никакви идеи и безкрайно чакане на"светло бъдеще". Всичко си върви на самотек.
5
2
 
8
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 2 години
А моа ли да задам едно малко/тютю-тютю/въпросче на ЦИК:В целия Азиатски регион влиза ли и Турция?????
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли някой тук от Шумен?
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто няма да гласуваме!
2
6
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Абе младите и хората на средна възраст ще се оправим, защото не е никаква философия, ама пенсионерите и римляните просто не ги виждам
1
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Двойна порция суджук и двойна бира и 2 х 100 евро :)))