Близо 124 млн. лв. ще струва вотът 2 в 1 на 14 ноември

Правителството одобри план-сметката за изборите
40
Близо 124 млн. лв. ще струва вотът 2 в 1 на 14 ноември
Снимка: БГНЕС

123,8 млн. лева ще струват предстоящите избори, става ясно от план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент на страната ни, както и за народни представители, които ще бъдат на 14 ноември 2021 г.

Правителството я одобри със свое постановление, прието неприсъствено, съобщиха от пресслужбата на МС.

Общите разходи са разпределени за два тура на изборите, предвид допускането за произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент в два тура.

Разходите по подготовката и произвеждането на изборите са за сметка на държавния бюджет, по приета от Министерския съвет план-сметка, съгласувана с Централната избирателна комисия. План-сметката за изборите се приема не по-късно от 55 дни преди изборния ден.

При необходимост след сключване на договор за доставка на допълнителни устройства за електронно машинно гласуване ще бъдат осигурени необходимите допълнителни разходи за целта по бюджета на Централната избирателна комисия.

При вземане на решение от страна на ЦИК за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, правителството има готовност да осигури необходимите за целта допълнителни средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: избориПлан-сметка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
оха ..! преди 2 години
Аз нямам долни ***, а те за избори ми говорят! Имам в гардероба едва 3 слипа, много внимателно ги употребявам, все пак това е моето богатство. Ходя при земеделски стопанин, а той ми дава по 25 лв надник; ходя и в събота и неделя; нямам време да ида за църковната служба, иначе съм дълбоко вярващ. Безпаричието е жестоко при мен, изпадам в дълбока депресия и не зная как вече да преживявам. На море от 22 години не съм ходил; нямам семейство, нито деца, а съм на 48 години.
29
3
 
2
 
! Отговори
мм да преди 2 години
тези пари са капка в морето в сравнение с -50 милярда прибрани от - герб
28
1
 
1
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Рундю си харчи стотици милиони без сметка , а хората да плащат цялата пенсия за ток и вода !!! Ееееех, Ъдурковци, гласувайте пак за Чорапа - той ще ви го натика във вонящите усти и ще го дъвчите дълго ! Започвам да произвждам кибрити , за да има с какво да се самозапалвате , мЪдурковци ! Хайде , самозапалвайте се ,де ! Преди се самозапалвахте за 2 лева по-скъп ток. Днес тока е 100 пъти по-скъп и ...нищо ????
27
0
 
4
 
! Отговори
Алко преди 2 години
По груби сметки излиза, че всеки гласоподавател заплаща по 18,50лв за едно гласуване. Що тъй скъпо? Тая сиелка няма ли нещо проверчица едно-друго???
26
3
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,ха,ха.... преди 2 години
Щом давате толкова пари за простотията на ФИГУРАНТА....значи ИМАТЕОЩЕ МИЛИОНИ ОТ ГЕРБ....
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че даже и преброителна система ще ти направя автоматична....без да трябва да се обикаля да преброяват....Какво си повервахте само нз
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фо дънинг, за половин милион ще ви напиша система да се организират онлайн, с всичките нужни сертификати, и никой няма да ви виси в *** секции
23
2
 
2
 
! Отговори
дънинг крюгеров преди 2 години
Форумния тигър може да организира избори за макс 25000лв, защо не им се даде шанс?
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1200 компютърни конфигурации от тоя дорт да отварят 2, 3 страници не струва повече от 100 лв на конфигурация, с сглабяне и транспорт да са и 500 лв....... 1200 по 500 опаа ей ти 120 милиона.... Май....к... Ви крадлива
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То стана поскъпо отколкото на хартия, и някъде отчет къде точно са изразходвани 120 милиона, абе Вие знаете ли това колко пари са? Това е цял квартал на София
20
0
 
0
 
! Отговори
Тъй ли преди 2 години
До 22 Епа колко струва на бай Пешо нивата бе, 3 милиона ли? Ай да не се правите на интересни!
19
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Пари има действаите
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 Тези 60 милиона обходен път на Бургас включват и обезщетенията на отчуждените имоти.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да кажат колко ще струват изборите и колко е общата сума с предходните два тура тази година. Колко са парите дадени и още колко ще се дадат за превозване на машини по света?
16
4
 
2
 
! Отговори
Тъй ли преди 2 години
До Така еА защо 5 км обходен път до Бургас струва 60 милиона? Опа, май по план на ГЕРБ. Ха-ха, сто километра първокласни пътища на куково лято!
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарете на зеления чорап и въстаниците.През 3 месеца избори, защото са некадърни да поемат отговорност и стотици милиони всеки път на вятъра. В същото време днес по телевизията казаха, че от първи януари освен, че парното ще поскъпне шоково, същото ще се случи и с цената на тока за гражданите. Тока ще се увеличи с минимум 30%
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на генералската хунта ! Реанимацията на Фигуранта за втори мандат излиза най-скъпото мероприятие за всички времена !
13
0
 
7
 
! Отговори
Ром'с преди 2 години
+720 милиона за пенсионерите(+120лв)... та май ще кацнат изборите на милиард лева.
12
3
 
10
 
! Отговори
Отровна гад преди 2 години
Бойко Борисов ще спечели и предсрочните и президентските избори, а Румен Радев ще стане китайски космонавт!
11
1
 
3
 
! Отговори
а де преди 2 години
Дали Боре ще развърже кесията?