Ще подпомогне ли "Петков - Василев" преизбирането на Радев?

Възможно е този проект да се окаже мост между ДБ и БСП
23 сеп 2021 10:35, Красимир Ангелов
22

Новият политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев продължава да буди най-голям интерес преди предсрочния парламентарен вот. Кои са козовете на ексминистрите в служебния кабинет?

"Този нов проект се опитва да обере негативите от неслучилото се правителство на протестните партии. То не е случи, защото беше постлано да има взаимоотношения, които са агресивни и противопоставящи се. При такъв тип отношения е трудно да очакваме, че тези хора ще намерят допирателни", заяви политологът проф. Антоанета Христова в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Тя изрази мнение, че чрез лица, които са усмихнати и добронамерени, се опитват "инженерите на проекта" да компенсират грешката и да дадат една точка на събиране, която може да произведе правителство.

Според Христова в крайна сметка резултатът от целия този проект може да е по-висока степен на избирателна активност, която да подпомогне избора на президента Радев.

"Тази промяна ще се изразява във вземане на социалдемократически позиции от новата формация. Видяхме, че българският политически живот се люшна много силно към национал-популизъм. Започна да се търси по-силно националната държава", заяви политологът Теодора Йовчева пред Bulgaria ON AIR.

От своя страна преподавателят в Калифорнийския университет Христофор Караджов отчете, че към подобен проект има голям интерес от чужбина. "Има и неяснота точно какво ще се случва, какви са политиките, които този проект ще преследва, и най-вече как ще се отрази на "Демократична България", посочи още той.

"Почтеността е нещо много важно, но по-важна е законността в политиката. Точно Кирил Петков не е спазвал много пъти законността в държавата. Хора, които за законност не биха могли да бъдат модел, говорят за почтеността", посочи проф. Христова. И добави, че всъщност проблемът е в избирателите. А голяма част от тях ще се насочат в посоката на Петков, тъй като са разочаровани и нямат избор.

Проф. Христова прогнозира, че хората, които ще гласуват за Петков и Василев, ще бъдат разочарованите от ДБ, част от гласоподавателите на Манолова и ИТН. Тя не изключи и възможността "Продължаваме промяната" да отнеме от гласовете и на БСП.

"Много е възможно този проект да се окаже мост между ДБ и БСП и да улесни преговорите", допусна Йовчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.4. закъснял си, колега, с номера на дипломата на Кирчо лъжеца. Онзи де обясниха, че К.Петков е завършил бакалавър в Канада, а магистратура 2 години в САЩ, Харвард. Нарочно написах, че Харвард е в САЩ, а не в България. В БГ са ЮЗУ - Благоевград, филиалът на ТУ в Сливен, университетът в. Добрич, ВТ университет, а, имаше и Технически университет в Габрово. В ЮЗУ Право са завършили Лютви Местан, Яне Янев, Маджо Маринов от ловешко; в момента там свобона доктурантура кара Ив.Г. Кас
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЕдиният в най-лошия случай е с с двойно гражданство, а другият е сключил извънсъдебно споразумение. Научи ги тези неща, гербаджия, преди да ги разнасяш. Понеже се правиш на отворко, провери Симеон Сакскобургготски и финансовият министър в кабинета Борисов-1 какво гражданство имаха.
16
1
 
3
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Антоанета Христова си е от ГЕРБ. Нека да каже колко процента ще спечели Бойко срещу Радев.
15
0
 
7
 
! Отговори
Корнелка преди 2 години
дали се усети, че Радев ще я изчегърта с тоя инженерен проект "Кукувиче гнездо" или още си мисли, че ще прави правителство? Нещо май е замлъкнала и се чуди от къде и е дошло.
14
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антоанета Христова е върла гербаджийка. Не и вярвайте нито на една дума в което и студио да я видите лъже с 200
13
1
 
15
 
! Отговори
НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ! преди 2 години
Най-големият враг на демокрацията е простотията на населението, наследена от комунизма.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Атанасов е ДБ, те никога няма да се сдружат с когото и да било, тъй като целта им в този формат е да разбиват всякакво потенциално управление на БГ. Така че какъв мост, какви 5 лева??? Когато почне Итн и ДБ сумарно да получават по 1.5% на избори - нещата в БГ ще се оправят, сега е още рано
11
16
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
Абе ало компанията по долу, вече е време да разберете, че този хайдушки политически модел, изграден в последните 30 години, трябва да бъде премахнат - ТОВА Е ГРИЖАТА НА ТЕЗИ ДВАМАТА ОБРАЗОВАНИ И ПОЧТЕНИ БЪЛГАРИ ПЕТКОВ - ВАСИЛЕВ !!! Българският ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ прави всичко възможно за възраждането на БЪЛГАРИЯ !!! Вземете си мераците и или помагайте или вървета май...на..та ..а си !!!!!! Ако се наложи ще действаме не с вдигнат юмрук, а с ВИНКЕЛА - на този свят всичко се заплаща,мислето му !?!?!?!
10
1
 
3
 
! Отговори
Bobi преди 2 години
До зерНе се свежда до там закона, а от там се почва. Ако елементарни работи не са ти ясни - къде си тръгнал министър да ставаш??? Не е ли ясно ,че Петков е назначен от Херо Мустафа? Толкова ли сте слепи?
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двамата мoшеници бяха уволнени от Чорапа... Който не е разбрал, че затова правят партия си е за негова сметка... Друг е въпроса, как ще се изтълкува, това от глyпаците...
8
1
 
16
 
! Отговори
До Зер преди 2 години
Законите трябва да се спазват! За това сме ударили дъното и копаем надолу
7
17
 
2
 
! Отговори
зер преди 2 години
тая политоложка за която върховенството на закона се свежда до гражданството на Кирил дере толкова дъното, че ще малко ще излезе в тихия океан.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, хвърляш канадсия си паспорт в Румъния, бличаш бяла ризка, обувуваш лачени обувки и вече си "почтен" ! И понеже на хората омръзна десетилетия да ги управляват мафиотски структори на червената русофилска Мафия, сега се хвърлят слепешката на шията на дуото Петков-Василев и мажоретки от финансовите обрачи на "Капитал", които щяли да ги направят богати, ако се корумпират колкото словенците !!!
5
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджийката Христова пак е на амбразурата да брани хунтата на джипко.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ами,да.... "ЩО, НЕ....БОЙКИКЕВ Е ОТ ДЪРТА ШПИОНСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ФАМИЛИЯ....ЩО ДА НЕ НАМЕРЯТ ОБЩ ЕЗИК С БСП.....КВО ИМ ПРЕЧИ??" И не само той. ИТН веднага започна да се кълне на Радев. Тия "новите" с харвардското "образование" (Между другото, издирва се и номера на "дипломата" на Кирчо Лъжеца, да го проверим каква е точно и за какво) щели да правят лява политика (смях в залата) и, разбира се, веднага клекнаха на руския слуга. Видяха и в Галевата "почтеността" (смях отново).
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, пРЕЗИЛа ще се възцари трайно на всичките "Дондуковци", докато международната изолация и изчезването на всички външни инвеститори ни доведе до Грипенови зими, пролети и прочие, и съвсем се изнесем оттук. Важното е да се радваме на "хубави" новини във всички ПРОКОПсали медийки начело с телевизиите и он-*** бабикянки, да си повтаряме мантрата за "Модела Радев" и да си ядем ушите!
2
3
 
12
 
! Отговори
Ами,да.... преди 2 години
ЩО, НЕ....БОЙКИКЕВ Е ОТ ДЪРТА ШПИОНСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ФАМИЛИЯ....ЩО ДА НЕ НАМЕРЯТ ОБЩ ЕЗИК С БСП.....КВО ИМ ПРЕЧИ??
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, най-логичното е "този проект да се окаже мост между ДБ и БСП", защото този проект, също като останалите два е проект на Кремъл, тъй че другарете просто попълват редиците, така да се каже.