Кирил Петков: Не сме проект на Радев, но той е нашият президент

Бившият министър познавал всички първи в листите, били почтени
27 сеп 2021 19:12, Красимир Ангелов
148
Кирил Петков: Не сме проект на Радев, но той е нашият президент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Никой не стои зад нашия проект, сами сме го направили. Нито Румен Радев, нито Иво Прокопиев. Крайните решения се взимат от нас двамата с Асен Василев, заяви в предаването "Лице в лице" по bTV бившият служебен министър Кирил Петков, лидер на "Продължаваме промяната".

Той бе категоричен, че във формацията не се вземат еднолични решения, за да се предпазят лидерите му от грешки.

Още по темата
"Румен Радев е нашият президент за тези избори. Най-големият ни аргумент е, че той ни даде свободата за 4 месеца да правим нещата, които вярвахме, че бяха правилни и нито веднъж не ни вдигна телефона, за да каже: "Не го правете това" или "Този човек трябва да се наеме". Мисля, че Асен Василев бе единственият финансов министър в последно време, който сам избра кой да бъде новият шеф на НАП. Затова и постигнахме тези резултати за 4 месеца“, посочи Петков и продължи:

"Никога никой не се обади да ни каже - "по-бавно, там има скрити интереси. Когато атакувах ББР, като видях, че толкова милиарди бяха източени, единственото, което получих от него е "Браво за смелостта" - това беше обаждането му".

Петков подчерта, че познават всички хора, които са водачи на листите или са поставени под номер две в тях. По-голямата част от тях са завършили тяхната програма – хора на по около 35 години от цялата страна. Става дума за около 671 души, за които Петков заяви, че може да гарантира, че са почтени.

Бившият служебен министър изрази надеждата си, че след изборите тяхната формация ще обедини около себе си "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", за да се извършат необходимите промени.

Коментирайки възможността за коалиция с ГЕРБ и ДПС Петков посочи, че са им поставили много високи изисквания, които са почти невъзможни за изпълнение. Те трябва не само да признаят грешките си, като например раздавани милиарди без отчет и назначаване на свои хора по непрозрачен начин, но да са готови да призоват главният прокурор да подаде оставка и да подкрепят една съдебна реформа. А също така да се разграничат от всички провинили се, които да отговарят за своите деяния, посочи Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
22
 
! Отговори
абе кире преди 2 години
разбира се че фигуранта е вашия президент. нали за това ви назначи , та да се чуе за вас , да дръпнете гласове от всички партии и да го подкрепите за благодарност . а между другото , кога ше почнем да произвеждаме ел. автомобили ? щото полетите у космосо пропаднаа .
47
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дето бяха по протестите си уредиха живота. Тях не ги мислете. Да му мислят тия дето дремаха по време на протестите.
46
20
 
7
 
! Отговори
339 преди 2 години
Успех на трите партии на промяната,дано и БСП и ИТН бъдат с тях.Стават бетон.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После същите дето бяха по протести ще плючт и по вас . Не сили ли научихте урока.
44
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Кирчо що не си го кажеш - кой ще ти вярва че не си аватар на Радев.. А за 3-4 месеца видяхме какви ги надробихте с цените.. Направо ни накараха да си спомним за времето на Виденов...
43
5
 
23
 
! Отговори
МКII преди 2 години
Както е известно, на 80% от вас, трудно ви идва акъла в главата. Не случайно ви наричат "***". Искахте промяна, имате промяна. Зимата ще ви пръснат дюзите от "промяна". Обаче недейте да ревете. Вие си ги избрахте, вие ще им сърбате попарата.
42
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При много по ниски цени от сегашните,организираха революции срещу Борисов, а за по голям ефект назобваха нещастници и ги самозапалваха.
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са на Божков ,заедно със Спецов.Започнете добре това .България никога няма да се оправи с такъв наивен и глупавите народ,който сляпо вярват на мошениците.Мисля,че единствено Пеканов е свестен и не иска да се забърква с тези мошеници
40
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков е политика който ще спаси България от мафията ГЕРБ!! Събуди се българино размърдай се и гласувай за Василев и Петков!! Направи нещо важно в безсмисления си живот!!
39
5
 
21
 
! Отговори
Човек се учи-2021г преди 2 години
Кирчо и Кокорчо...Децата на ,,промяната". Знаете какво се случва след френската буржоазна революция..Изядени...
38
4
 
17
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Брях мноу принципен Киро Ментата, двама харвардски *** ще оправят държавата. Те цял Харвард да докарате го побългарят та тия двамата ли бе
37
5
 
27
 
! Отговори
до Кк преди 2 години
Кво крадене, бе? Това на Борисов беше райска песен в сравнение с днешната инфлация.Ходи да видиш какво става в хранителните стоки.
36
20
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мушеници като Тиквата :)))
35
3
 
16
 
! Отговори
Емил преди 2 години
Мошеници! Как не ми е срам бе,за мал..Ум...ни ли ни смятате.Наглеци!
34
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов може би законно е продал фирмата си на клошар с 1,5 милиона задължения, но в такъв случай не е морално да е държавен служител, а пък да е шеф на НАП направо е безобразие.
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире, щом Радев ви е изкопал сте ясни. Той и Маямата и Бабикян и Минеков изкопа. А пък за Рашков да не говорим, дето 4 месеца не можа да намери ЕДНО доказателство и да вкара поне един гербер у ареста. Само пушилки и димки. Нали само чакаха да му падне имунитет на Борисов? Той от 4ти април вече е без имунитет.
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо къде ти е завода за електромобили, защо още седи на гола поляна. И той като Хемус ще го завършите след 10 години сигурно.
31
1
 
14
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Ние обичаме всички "честни" и "почтени", но сме винаги верни на нашия ...сутеньор!
30
3
 
25
 
! Отговори
хаха преди 2 години
По времето на Кирчо за 5 месеца инфлацията скочи с 50% но иначе го харесвали хората.
29
14
 
8
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Що се дразните бе ***?Толкова години ви крадат,но явно ви харесва?Що не дадете шанс на нови хора?Те няма да забранят потурите и ракията????