Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието

Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт
Обновена: 27 сеп 2021 22:15 | 27 сеп 2021 20:40, Красимир Ангелов
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.

Още по темата
Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
18
 
! Отговори
АНАЛИЗ преди 2 години
НЕ ОТ ГЕРБ СА *** А ВСИЧКИ ВЪЗХВАЛЯВАЩИ -РАДЕФ +КИРЧО И КОКОРЧО СА ДЪЛБОКО УМСТВЕНО УВРЕДЕНИ!!!!! ЗАТОВА ЧЕТЕТЕ- ПИК- И СЕ ОСЪЗНАЙТЕ БЕ ХОРА!!!!
173
0
 
9
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Не е свидетел, тя го предизвиква!
172
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехооо, освен здравна и финансова ами морето е пред екологична катастрофа! Някой да ги събуди! Никога няма да подкрепя нещо свързано с този президент и тези министри ! Лицемери ! Държавата потъва, а тях ги интересува следващия мандат и как да се доберат до следващото правителство.
171
2
 
25
 
! Отговори
Захари преди 2 години
Президентство от както си ти няма!Има ченгеджийница,приют на олигарси и доносници,а ти си техния слуга!Ако има достен народ трябва да бъдеш изхвърлен със странна сила на 14 ноември
170
10
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
С ЕДНА ДУМА......НЕШТАСТИЕ !БОРИСОФ И РАДЕФ СА РОДЕНИ ОТ КУ ЧКАТА БЕКАПЕСА !
169
5
 
24
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ОСТАВКА , СЪД , ЗАТВОР ЗА БЪЛГАРОУ.БИЕЦА ГУНДЮ ГУМЕН ГАДЕВ !!!!!!!!!!
168
2
 
24
 
! Отговори
Див Петел преди 2 години
Даже вече не ги и чета статиите, преразказващи калните изблици на този мръсен, стар, зелен чорап. Преминавам към коментарите направо, защото хем са интересни, хем и там мога да се убедя, че все още има здравомислещи хора, които машината за пропаганда не може да излъже и които знаят че този е кукла на конци и въздух под налягане.
167
0
 
17
 
! Отговори
Юндола... преди 2 години
Комунист до комуниста са тази група.Столетницата ,....какво става ? Иначе кражбите по селата си продължават.По пътищата катастрофи, ама сериозни катастрофи.Границата отворена.Всеки да си влезе. И Т.Н........Ето на това се казва ,,ДЪРЖАВНОСТ"
166
0
 
15
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Спас Крете*ни като Мая Костинбродска, Слави чалгаря, бандата от БСП и дори нещастниците от ДБГ му тикат власта в ръцете, опиянени от жаждата за мъст, защо да не я вземе кандидат-диктаторчето.
165
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберастката клиентела рано-рано е включила пета скорост. Няма по-долно нещо от герберски ***
164
0
 
17
 
! Отговори
опетков преди 2 години
Тази персона непрекъснато нарушава конституцията и си присвоява пълномощия, които не му се полагат. Свидетели сме на пълзящ държавен преврат. Кой е той, че щял да "излъчи нов тип управление , което... бля,бля". Народе, спиш ли? Вече се вижда резултатът от "новия тип", а и още по-зле ще става. А партиите се държат като зомбирани. Медиите също са като ударени с мокър ***.
163
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентската институция не е ням свидетел... Народа също не е ням свидетел на кражбите и корупцията която се вихри у нас, но на практика нито един осъден и говорене на празни приказки които вятърът ги бързо издухва. Промяна реално няма.
162
0
 
23
 
! Отговори
Нов емигрант преди 2 години
Добре, че не чакам Радев да ме спасява.Сам си оправям нещата.Като ги гледам и тези на снимките....Мани, мани...
161
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постепенно разума надделява и като че ли след тези избори ще се оформи новото управление на България. ДПС са токсични и никой няма да се върже вече с тях. Сред герберите има и свестни хора, не са всички бандюги. Трябва да бъдат спокойни, че на ниско ниво срещу тях няма да има репресии. Същото се отнася и за обикновените българи от турски произход. Ако спре краденето нашата прекрасна родина много бързо ще настигне останалите европейци.
160
0
 
26
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Радев, който твърдеше, че имаш доверие повече на човек, с 19 обвинения/включително поръчкови убийства/, отколкото на българските институции, що да бори "беззаконието"! По-скоро психиатърката да си го прибере!
159
1
 
28
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ей така е най-сигурно :))) Вкарваш вълшебните думички срещу враговете си - "БЕЗЗАКОНИЕ" и "КОРУПЦИЯ" и 80 процентовите тъпaнаpи вярват, че Фигуранта на Черепа нещо върши. Де факто и де юре - НИЩО! :))))
158
25
 
3
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
A Боко ще обяви неговия кандидат два дни след изборите , за по-сигурно , да не го плюят
157
1
 
14
 
! Отговори
Перспективата! преди 2 години
Защо някои избиратели се плашат от това, че Фигуранта и метежниците му могат с фалшификации да завземат властта и да досъсипят България. Вероятно тези българи имат основание, защото в момента съдбата на България и българите зависят от политически неграмотно /чалгари/ население, но скоро е времето, когато съдбата ни ще зависи единствено от световни политически събития, които ще променят света и България. Краят на феодалните тирани е близо и те ще изчезнат завинаги и това ще стане чрез война.
156
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Фигуранти, психиатри, транквиланти! Страшно е, държавата ни се превърна в една огромна психиатрия! А коронавирусът коси наред!
155
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Инициативният комитет или Цветът на нациата, както се определи, издигащ Радев за президент втори мандат, се оказа сбор от другари от бившата ДС! Те се обявиха за елит, за почтени, отделиха се от народа и очакват същият този народ да гласува втори мандат на недоразумението Радев! Да тук ли докарахме демокрацията!