Йотова: Не мисля, че БСП ще имат и друга кандидатпрезидентска двойка

Тя и Радев не се "чувстват безалтернативни"
28 сеп 2021 19:09, Нели Христова
57
Йотова: Не мисля, че БСП ще имат и друга кандидатпрезидентска двойка
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че БСП ще имат и друга кандидатпрезидентска двойка. Това заяви пред bTV вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Познавам добре устава на БСП. Има процедури, които трябва да бъдат минати. Преди всичко аз съм изключително благодарна на българските социалисти, на хора с ляво мислене. Тази подкрепа се заявява ежедневно и най-вече снощи”, добави Йотова.

По думите й цялото това търсене на конфронтация се прави умишлено.

„Аз съм представител на БСП, на хората с леви идеи и никога няма да се откажа от това. Да се вбива клин между левицата и социалистите е мероприятие, обречено на неуспех”, подчерта тя.

Във връзка с предизвикателството, което президентът Радев хвърли в понеделник към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, призовавайки го да се кандидатира за президент, Йотова заяви, че ако тя лично трябва да решава в такава ситуация, може би е редно председателят на една партия да излъчи себе си и да поеме цялата отговорност. „Така направи Първанов през 2001 г. в една далеч не по-лека ситуация”, припомни тя.

Вицепрезидентът каза още, че с Радев не се чувстват безалтернативни. „Не подценяваме никой. Уважавам всеки, който се е нагърбил с това да се кандидатура, това означава отговорност”, добави тя.

По отношение на Инициативния комитет, който издига кандидатурата им за втори мандат, Йотова каза, че в началото заедно с Радев е трябвало да се обърнат към всички, които са били в Инициативния им комитет през 2016 г. „Беше редно да ги издирим, да ги попитаме дали продължават да стоят зад нас. Разочаровани нямаше. Имаше такива, които чисто физически не можеха да влязат в него.

Имаше много хора, които ни се обаждаха с желание да влязат в инициативния ни комитет. Имаше и такива, които казваха, че са зад нас, но службата им не го позволява.

Не се отричам от думите си, че това е цветът на нацията. Това са хора, които уважават себе си, имат смелостта да застанат явно зад подкрепата на една кандидатпрезидентска двойка”, заяви Йотова.

Що се отнася до коментара на Десислава Атанасова, че в инициативния комитет, който издигна кандидатурите ни, има бивши членове на ДС, Йотова заяви, че самата Атанасова трябва да се обърне към тези хора лично.

„Защото според мен това е достойното отношение. Ние уважаваме всички хора, които са в нашия инициативен комитет, който между другото остава отворен, тъй като той продължава да има една формална регистрация в страната - в Избирателна комисия, но той си има и своите регионални структури. Така че има още много хора, които биха искали да видят имената си в инициативния комитет за наша подкрепа.

Госпожа Атанасова, има, разбира се, право на мнение, все пак ние живеем в демократична държава. Но нека госпожа Атанасова да се изправи срещу тези български граждани и да им каже: ти не заслужаваш да влизаш в политиката, защото ти си доносник”, допълни Илияна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
13
 
! Отговори
Петолъчка преди 2 години
Чорапа да каже колко пари лапна от заплати за тези 5 години? Сметката е много проста 15 000 лв. на месец. 60 месеца x 15 000 лв. = 900 000 лв. Аре да вземеш да се разкараш с Фиона, че сте много нагли кво ще кажете!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
П.С. с ЦСКА същото стана. От злоба един към друг и затънахте.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова, не се знае. Типична черта на червените е сами да се плюят. Някой от ваще като тръгне случайно напред и почне да добива популярност и започват да дърпат с подли номера. Виж как беше с Първанов, виж как беше с Манолова. Тя червената партия личностите и хората не ги има за нищо.
18
0
 
8
 
! Отговори
прасенцето "Пиг преди 2 години
И сега какво ?Кой се крие под абревиатурата "НЕЗАВИСИМ".Да не вие срам да се наречете социалисти?
17
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 2 години
Корнелия Нинова и хората в БСП внимателно да прочетат списъка на присъствалите в НДК! После да не стане КОЙ МИ АКА В ГАЩИТЕ!
16
1
 
8
 
! Отговори
555 преди 2 години
Корнелия Нинова и хората в БСП внимателно да прочетат списъка на присъствалите в НДК! КОЙ МИ *** В ГАЩИТЕ!
15
3
 
13
 
! Отговори
Часовникар преди 2 години
А бе Йотова ,помисли ли преди това дали някой изобщо ви иска след като за изѝминалите години показахте,че на НИЩО НЕ СТЕ СПОСОБНИ ?! Посочи какво сте направили двамцата на ползу роду за тия години ?! Това,което вие мовете а то е нищо да не правите - ВСЕКИ ГО МОЖЕ ! За какво преизбиране тогава става дума ?! Шепата ваши симпазитанти НЕ ПРЕДС ТАВЛЯВАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!! дОЛНА ИНСИНУАЦИЯ!!!
14
1
 
12
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
Радев с партизански еднтусиазъм каза МУТРИ ВЪН и след като излязоха ги събра в НДК! Само Мая, Бабикян, Минеков,Хаджигенов,Слави и Лодкаря липсваха. Досрамя ги.
13
3
 
15
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 2 години
България е на път да стане отново комунистическа държава! Сред тази сбирщина, която Радев/Иотова представиха за "цвета на нацията", бяха само ченгета, ексфункционери на ДКМС и БКП, доносници от ДС и т.н. назначени от БКП "милионери". И направо е учудващо как всички изпаднаха в умиление ...?! Особенно "обективните" медии!
12
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна ще бъде много по добър президент,от тези червени бок луци.
11
1
 
9
 
! Отговори
Десо преди 2 години
до 7 Госпожо Радева вие ли сте?
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ще емигрира Радев след изборите? Дали към Москва или към САЩ? Като трети вариант - вече да е събрал за къща на Женевското езеро.
9
2
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Ми те БСП може да нямат друга двойка, но е достатъчно прим. 1/3 от тях да не ви подкрепят заради нечистата игра на Радев - негов човек вършееше из Екогласност. Или много вярваш на електората на чалгавите ИТН? Откъде, аджеба, очакваш безрезервна подкрепа? От ДПС? От ГЕРБ? От ДБ, макар че те са леви и част от тях ще гласуват за Радев. Като цяло обаче Радев няма как да се справи с ГЕРБ, ДПС + всички фалирали сектори.
8
1
 
8
 
! Отговори
Разкрита конспирация преди 2 години
Ако Корнелия Нинова представи и нейна кандидат-президентска двойка, тогава вече никой няма да се съмнява, че освен Мая Манолова и Корнелия Нинова също е влюбена в Бойко Борисов.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бегаите към Москва.
6
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България още не се е родил човека, който ше се изправи срещу генерал Радев на избори.. Все пак той беше избран от над 2 милиона Българи!! Прецедент в цялата 1334 годишна история на България!
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова събирайте си партакешите и се измитайте от президентството. Много сме търпеливе ама вашето нахалство няма граници
4
2
 
23
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Под червена власт България винаги накрая е затъвала в страшна бедност...
3
2
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
На тая ще й гледам насраната физиономия в изборната нощ, като пуснат екзитполовете :))))))))))))))))))))))))
2
2
 
25
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Червена кхмерка милионерка от еврозаплати :)))