"Галъп" при избори днес: ПП изскочиха втори след ГЕРБ-СДС

Новата формация взима гласове от "Демократична България"
Обновена: 29 сеп 2021 15:29 | 29 сеп 2021 15:16, Нели Христова
352
"Галъп" при избори днес: ПП изскочиха втори след ГЕРБ-СДС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако изборите за Народно събрание бяха днес, "Продължаваме промяната" ще стане втора политическа сила след ГЕРБ. Това сочи анализ на социологическата агенция „Галъп интернешънъл Болкан”, проведено и финансирано със собствени средства.

ГЕРБ-СДС биха получили 21,4%, ако вотът беше днес, „Продължаваме промяната“ – 15,2%, БСП – 13,4%, ИТН – 12,3%, ДБ – 12,1%, ДПС – 11,4%, ИБГНИ – 4,1%, „Възраждане“ – 3,3%, ВМРО – 2,2%, Други – 4,6%.

Данните сочат „пакет“ формации след ГЕРБ-СДС, част от които си оспорват и възможността за второто място. Сондажът показва ясно как се отразява новината на последните дни – заявката на новата формация. За момента, инерцията на новонавлизащите носи предизвикателства пред подкрепата на познатите партии и създава най-динамични перспективи на „Продължаваме промяната“. Това може би дава възможност на тази формация да се „откъсне“ от групата „преследвачи“.

Всичко това предизвиква моментен трус в картината и води до размествания в пластовете, за които тепърва ще се види дали добиват трайност. Затова и – разбира се – данните са моментна снимка, а предстоящите месец и половина на кампания ще покажат какви са тенденциите.

Като че ли в най-голяма степен новата партия адресира електорат, който иначе би гласувал за „Демократична България“. Немалко и от избирателите, които биха били или вече са били периферия на ИТН, сега също се ориентират към новата формация. Дори и привърженици на иначе твърдите БСП, а дори и на ГЕРБ показват интерес към новата партия.

50,6% казват, че ще гласуват в изборите. 22,6% казват, че вероятно ще гласуват. Това означава, че интересът към изборите расте. Тепърва ще проличава дали и какво отражение ще даде сливането на двата типа избори, но към момента може да се очаква по-висока активност, в сравнение с изборите на 11 юли.

Изследването е възложено, проведено и финансирано от "Галъп Интернешънъл Болкан".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
2
 
1
 
! Отговори
тя преди 2 години
От ИТН моментално се прехвърлям към последната ми надежда -ПП !
300
14
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Чудесна прогноза!ПАК ще се наслаждавам как Митов и Борисов ПАК ще се оправдават, че Радев, Путин и талибаните ПАК са им виновни, че не могат да състовят кабинет.ПП. Абе тиквата къде се крие вече четвърти ден?!
299
2
 
10
 
! Отговори
БАЛАБАНЯ преди 2 години
Аве шефе, аве Славуне, бе Харвардите ни изместиха и веке са на второ место, а ние се сриваме чак до четвъртото бре, какво ще правим сегинка?Славун отговаря:" Не бой се бе Балабане, единия харвардец-Джон Траволтата КС скоро ще му отреже топките, щото е КАНАДЕЦ, а другия-Кокорчо, за него Тоше има неопровержими доказателства, че е КРАДЕЦ на ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПРОДУКТ бре!СПОКОПрочети още на: https://dnes.bg/izbori-2021/2021/09/30/imalo-shans-za-kabinet-sled-vota-partiite-na-protesta-sa-na-ryba-na-
298
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се долния пост е насочен до 312!
297
5
 
11
 
! Отговори
До 318 преди 2 години
*** кои сте вие бе смотльо,от почтенните ли си,от кои си,слава Богу,че вие имате малък процент,а ние ще върнем ГЕРБ на власт още на тези избори,защото в момента са единствените,които имат идея как се управлява държава!Правителството на съскащия,злобен Резидент води страната към склаите,като разбилия се кораб край Каварна,с който ще отровят и морето,и го гледам нахалника вчера,че пак обвинява предишните,*** Льольо,ти си вече половин година на власт?!?!?!?!
296
3
 
9
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Какво пише на стената на парламента - Съединението прави силата - каква ирония само, Българите са повече от разединени покрай 250те партии които се пръкнаха последните 30г. Голямо съединиение няма що, всеки паткан с партия, всяка мишка с депутати. Позор е за България този цирк.
295
3
 
7
 
! Отговори
Кокорчо преди 2 години
Андрей Райчев винаги напасва резултата спрямо интереса,е няма да са втори двамата измамници!
294
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 317: Машините за вота си бяха поръчани още от герберите и те си избраха Сиела, ги която купува Венецуела, така че незнам какво говорят защо били купени от там.
293
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е, че ще се гласува с машини и науките ще отпаднат.
292
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Галъп навремето и за Костов казваха, че ще спечели, но не стана така, как да им вярваш.
291
16
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Последните 25 години имахме само дясно управление. Факт! Резултатът - трета национална катастрофа! На последно място в Европа по всички показатели. Още ли ще гласувате за дясно управление. Хора, събудете се! Дошло е време разделно.
290
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скалъп отново скалъпиха попитали 100 човека :D Абсолютни мошеници.
289
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готви се голямата подмяна на вота. Промиват обществените нагласи с платени проучвания. Прецакването Продължава няма как да излъжат толкова народ след безумните цени на тока и всички стоки заради тяхното неадекватно участие в служебното правителство. Машините са със съмнителен софтуер по мадурски и както подмениха вота с ИТН като броиха 96% от гласувалите за 24 часа, а другите 4% ги броиха цели три дни след това при уж изгубени секции-същата схема се готви и за новите избори. Измамници са.
288
7
 
11
 
! Отговори
Чистачка от Лондон преди 2 години
Не знам как ги вадите тея проценти ние в Англия всички ще гласуваме за Слави. Слушаме чалга денонощно и той е само човека дето ще оправи България да вдигне заплатите и всичко да е по евтино да се прибереме и ние а не да страдаме в тая чужбина в чужди къщи живееме и мизерия пълна само парите сладки а живота гаден.
287
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силно преувеличено е ПП, да са втори. Яко се плаща, затова.
286
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия си уреждат свои хора и са поредните, които само ще ограбват държавата ни! Освен това Кирчо е направо наивен и не е ясно как и него ще го излъжат. Абе умрела работа. За нищо не стават и ако малкото гласуващи вземат, че ги изберат, много скоро толкова ще оплескат нещата, че ще трябва да ги изринем и най-накрая да се вземем в ръце и да си управляваме държавата!
285
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масата българи,които гласувахме за Слави 2 пъти,противници на мутрата Борисов.А Слави нищо не направи,ще се пренасочим към ПП! Тези млади българи,разкриха бакиите на мутрата!-:) Нещо което никой не беше правил до сега! Слави не знам дали изобщо ще влезе в следващият парламент! Но знам,че ГЕРБ Никога повече,няма да бъде 1 ва!!!-:))))НЯМА ДА ВЪРНЕМ ГЕРБ повече на власт!
284
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До деня на изборите ПП ще стане 1 ва а ГЕРБ групировката 2 ра!-:))) Не вярвате ли? Само стойте и гледайте! Българина се събужда вече!-:)))
283
11
 
11
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Дай Боже всеки му такова изчетъртване - от втори да станеш първи с голяма разлика!
282
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При тези проценти за трети път ще имаме парламент, в който ГЕРБ и ДПС имат по-малко от половината депутати, но всички останали трябва да се обединят, за да изчегъртат модела Бойко Борисов.