Евродепутатът Емил Радев: Герджиков може да победи Радев

В ГЕРБ още текат номинации за кандидат-президент на партията, посочи той
180

Преди ден стана ясно, че и ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков се включва в битката за "Дондуков" 2. Кандидатурата му се издига от инициативен комитет, но се очаква той да бъде подкрепен и от ГЕРБ. От партията на Борисов обаче все още не са се изказали за кандидатурата на професора.

"Лично на мен тази кандидатура ми харесва, проф. Герджиков има впечатляваща автобиография и профил. Такъв човек трябва да бъде на върха на държавата. Просперитет се получава чрез образование, наука, консенсус", коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той  посочи, че в ГЕРБ все още текат номинациите. "Накрая ще има решение на Изпълнителната комисия, която е висшият орган на управление на ГЕРБ", коментира евродепутатът.

Той обаче е убеден, че проф. Герджиков може да победи Радев на президентските избори.

"Алтернатива винаги има, това са избори, всеки ще може да види плюсовете и минусите на една или друга кандидатура по време на предизборната кампания и да направи своя избор", добави Емил Радев.

Той заяви още, че ще потърси помощ за страната ни от ЕК заради заседналия край Камен бряг товарен кораб "Vera Su". Щетите от замърсяването са и екологични, и икономически.

"Видяхме как се разтоварва кораб с опасни материали. Явно - не сме подготвени за такива ситуации. Това е огромна екологична бомба, можем да поискаме помощ от нашите европейски партньори. Ако се изсипе този товар в морето, ще бъдат застрашени и квотите ни за риболов в Черно море, както и туристическият бранш по Северното Черноморие", заяви Радев пред Bulgaria ON AIR.

Той очаква до две седмица да има решение по отправеното искане до ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След изборите видяхме как герджика "победи" - наритан отзад с 200 и с подвита опашка обратно на топлото местенце в СУ. Филм, достоен за всеки гербераст.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го победи на кукуво лято!
135
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Тоя вярва ли си ?
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето и на Цецка и даваха 10% преднина
133
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да го победи на шах, ама пак не вярвам. Радев се доказа като способен за поста, който заема, а тоя никой не го знае.
132
1
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Да допълня...точно нинова му каза,да излезе на вън,да се разберат ,като мъже.
131
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Да допълня...,чекмеджето,или Барселона,ли са доказателствата,за чешката афера ,не я пиша за доказателство.
130
0
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Само в розови сънища !
129
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-137,нека тиквата да излезе и го победи,но шубето е голям страх,и още тиквата от какъв род е,като баща му е бил полковник от пожарната.Доколкото си спомням,деца чийто произход е от фашистки род,за метачи на улиците ,не ги вземаха.
128
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
емилчо,не професора,а партийната сикритарка цъфнал герб,цъфнал герб,може да победи Радев.
127
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Видяхме как се разтоварва кораб с опасни материали. Явно - не сме подготвени за такива ситуации...." Е, след 12 години управление на мутрите за нищо не сме подготвени.
126
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да победиш Радев без да има какво реално да предложиш е някаква болна самоцел, която явно допада на много нереализирали се личности. Когато народа гласува за Радев на миналите избори, целта беше да не се допусне гербиджа да окупира и президентството. Сега такава цел липсва. Ако някой иска да бие Радев, трябва да покаже визия и отдаденост. А не да се самообявява за месия и спасител на нацията.
125
1
 
9
 
! Отговори
Никога Герп и други преди 2 години
Тези толстолопи и хабер си нямат какви са реалните проблеми в българия - например знаят ли че никой не спазва режима за вдигане на шума и полицият си бърка в носа като им звъннеш за това? Знаят ли че комшията ти може да отвори до теб шумен и мръсен бизнес и за теб спокойствието да приключи и ти нищо да не може да направиш?
124
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голями шии прави това евродепутатство.Трябва повече гимнастика.
123
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как точно ще победи един човек непознат в обществото? С казаните две заучени изречения, че ще е обединител на нацията или по-точно, че ще е "Президент на чекмеджето! Ако може да забранят до 14, разни знайни и незнайни специалисти да се опитват да вменяват на хората за кого да гласуват, ще е много добре. Ако Герджиков се изправи срещу Румен Радев само с визитката си на ректор и красиви думи, Герб може да поздравят Радев с победата още сега. По-скоро мисля, че ББ е подготвил друг...
122
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кандидатът иска 2 дни да отговори кой го е предложил и щял да сътрудничи с десните партии а имал качества да бъде обединител на нацията ха ха ха - вие четете ли чувате ли се какво говорите
121
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-теДо AnonimenБорисов не е бил преподавател във Ваенна академия. Стига лъжи. Преподавал е във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация и придобива научна степен кандидат на физкултурните науки. Тя е приравнена през 90-те като доктор по психология, защото се чудят какво да я правят. Та това е научата деъност на Борисов.
120
1
 
9
 
! Отговори
ХА ХА ХА !!!! преди 2 години
Айде бе!
119
4
 
10
 
! Отговори
Елка преди 2 години
От години ни тровите с ТЕЦ-овете, загрижили се те за един заседнал кораб и за фитопланктона на Камен бряг.. ГЕРБ се лови за всяка **а сламка и я ползва за опорка в предизборната си кампания!!!
118
7
 
4
 
! Отговори
ръждата преди 2 години
"""""Евродепутатът Емил Радев: Герджиков може да победи Радев"""" ---- Силно се съмнявам, ??? дУпетатче, освен ако посланичката на САЩ у София, мадам Херо Мустафа твърдо реши, че "Трябва", тогава и *** шъ клекне! -)))