Герджиков приема подкрепа от всички партии, най-вече от десните

Целта му била да помогне за обединението в настоящата сложна ситуация
Обновена: 1 окт 2021 11:26 | 1 окт 2021 11:23, Камелия Цветанова
440

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на България, смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията, коментира проф. Анастас Герджиков при откриването на учебната година   в СУ „Св. Климент Охридски“.
Още по темата
Работил съм на няколко места, в организации, които са сложни, аз съм ректор на най-големия и сложен български университет и опитът ми за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям, отбеляза Герджиков.

Затова единствената ми мотивировка е в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи, заяви той.

Разговарям с мои приятели от дясно и дясно-центристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура, ще разговарям с всички партии, най-вече с дясното и дясно-центристкото пространство, коментира Герджиков в отговор на въпрос.

Ще приема подкрепа от всички партии, моята главна цел е да обединим всички български партии и всички български граждани, няма да откажа подкрепа на никой, смятам, че всички могат да помогнат на това обединение, заяви още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
4
 
8
 
! Отговори
цитат преди 2 години
Въпроси към Герджиков - как ще коментира това, че е подкрепен от мутри? Какво мисли за протестите срещу Борисов и ГЕРП, какво мисли за Гешеф - ей такива простички неща. И не - президентът никога не се обединява с мутрите, и не е обединител на народ и мафия - никога! Това е опорка единствено на мутрите, която сега ще лансират - на нея се ловят аквариумните рибки и шепа от т.нар. академично съсловие, добре угоено от нЕкои проектни милиони, с които Герп ги "нагали" в последните години.
284
7
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
а за вице може да пише майка си, както я беше писал в "научните" проекти на СУ, за да взема хилядарки и тя
283
2
 
0
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонименvyarno i na vsichko otgore onya beloglaviya leshoyad k-u-o-durjetca mu i toy se kipreshe otpred.
282
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако буци изцяло правеше избори,този със сигурност щеше да бие с 300 %.Да,ама сега не е съвсем така, тъй че..
281
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова не е съученичка на Герджиков, който е от първия випуск на НГДЕК. Дори не са се засекли в гимназията. Тя е от много по-късен випуск.По принцип големите политическите въжеиграчи винаги търсят продажни интелектуалци и учени за своето обкръжение, за изпълнението на поръчки срещу солидно заплащане, позиции и власт. Я си спомнете професорите около Доган начело със Стоян Денчев, около Първанов, около Стоянов. Всеки си имаше обслужващ интелектуален кръг.
280
9
 
5
 
! Отговори
Независим преди 2 години
Това е номер на ГЕРБ пък и Герджиков не го споменава. Ще видите, че последния ден за регистрация ще обяват друга кандидатура. Ама и там не се знае дали ще хората ще го изберат.
279
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
24 май 2019 година Радев застава начело на шествието за празника, като измества духовенството и хората на науката, които по традиция водят шествието. Сега е ред на професора да измести Радев от президентството на 14.11. Успех професоре!
278
11
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Запомнете милички, че това ще е независима кандидатура, в която Борисов изобщо няма да се меси ! Ще има "инициативен " комитет , който очаквам наистина да е от достойни хора, а не ДС-кукловодите на Радев! На ГЕРБ им стига само, за Президент да се издигне един нормален човек, който да не гази ежедневно българската Конституция, и за всичките негови изцепки да се оправдава с ..."Боко"!
277
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да е този, пак ни пробват. Николай Младенов ще е, но вицето се избира - коя ТП да е, от кой град :)
276
6
 
10
 
! Отговори
Очаквам преди 2 години
нови уволнения в СУ "за уронване на престижа". Една много разпространена формулировка в средите на чагъртащите радеви слуги с която успяха да изпоуволнят сума ти народ и да си назначат роднини и приятели на тройни заплати.
275
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешни сте, гербави :) От "и магаре да сложа, ще го изберат", та до " и арабски жребец да сложа, ще загуби" :)
274
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да изчакаме Кобрата да изучи за година и половина всички тънкости на политиката и като се дипломира е готов за Президент! Па ако нЕкой не върви в правия път, събуваме го и бой с тояга на голо...Ей това е нашият Президент!
273
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Герджиков си остане само с 15-те минута слава, поне ще се сдобие с нов прякор."ПРЕЗИДЕНТА НА ЧЕКМЕДЖЕТО".Разбрахте ли колеги?
272
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До you Пълна, докато не ви каже баце кой ще е истинското магаре. И после ще е непълна :)
271
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От прочетеното стигам до извода, че аз също мога да се кандидатирам. Имам фирма, имам лидерски качества, говоря три езика, обединител съм, следователно ставам. Визитката ми е перфектна. Ще дойдат двама, които ще говорят красиви неща за мен.Но кой знае какви са слабостите ми, грозните ми черти.....???? Виждате ли колко е тъжно, че само и само да се угоди на една партия, ние сме готови да дадем гласа си, за непознат на публичното пространство човек. Не сме дорасли сами да мислим. И хоп дъното.
270
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Този има ли 297 Не, подметка е на баце. Само такива могат да крадат спокойно и да се правят на умни. Кой му осигури да е единствен кандидат за поста ректор. Сега връща услугата. Само че тук не е единствен кандидат и ще е по-трудно.
269
1
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Че тя и Нинова мислела да го покани,щото били съученици в гимназията за древни езиц.Поредната лъжа на Корнела, ей така да се присламчи да има новина.Левата Корнела си мислела да предлага десния Герджиков за.Президент?!
268
5
 
5
 
! Отговори
Този има ли преди 2 години
диплома от Харвард? Само такива могат да нарушават всички закони в тази държава и същевременно да им се възхищават уфцети , колко са умно-красиви.
267
3
 
7
 
! Отговори
Ходи преди 2 години
До ПУ ТИНи ти стани военен летец и тогава коментирай!
266
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък прочетох някъде, че голямата кандидатура и изненада на 4, ще бъде ***. Някой да има нещо против? Ще обедини не само нацията, но и половете. Всички ще станем то.....