Герджиков приема подкрепа от всички партии, най-вече от десните

Целта му била да помогне за обединението в настоящата сложна ситуация
Обновена: 1 окт 2021 11:26 | 1 окт 2021 11:23, Камелия Цветанова
440

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на България, смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията, коментира проф. Анастас Герджиков при откриването на учебната година   в СУ „Св. Климент Охридски“.
Още по темата
Работил съм на няколко места, в организации, които са сложни, аз съм ректор на най-големия и сложен български университет и опитът ми за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям, отбеляза Герджиков.

Затова единствената ми мотивировка е в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи, заяви той.

Разговарям с мои приятели от дясно и дясно-центристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура, ще разговарям с всички партии, най-вече с дясното и дясно-центристкото пространство, коментира Герджиков в отговор на въпрос.

Ще приема подкрепа от всички партии, моята главна цел е да обединим всички български партии и всички български граждани, няма да откажа подкрепа на никой, смятам, че всички могат да помогнат на това обединение, заяви още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех на ректора ! Време е да се приземи самолета!
264
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно срещу защо се е съгласил Герджиков да участва в тази безсмислена кампания? Пари ли му плащат, изнудват ли го с нещо?
263
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно племе сме. Прави ми впечатление, че се гласува за партии. Ако Герб си направи експеримент и издигне кандидатура на магаре и за него ще започнат коментари, как добре ще ни управлява. Може ли да чуете две заучени фрази от този професор и вече да сте готови да гласувате за него? После ще го плюете, защото първосигнално Герб и хуквате...Тази с герб свърши, какво не разбрахте? Първи или втори все тая, няма повече монопол. Научете се да гласувате за хора, които си вършат работата, за личности
262
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократичната традиция изисква предвидимост на посланията и добра разпознаваемост на кандидата. Ето защо в развитите демокрации основните политически играчи излъчват своите номинации месеци и дори година преди деня на изборите, а не в последните дни на възможния законов срок.В България това не се случва.
261
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам колко са десни, но ше бъде подкрепен от гласоподавателите на ГЕРБ, ДПС и Да България.Радев няма шанс да събере толкова гласове.
260
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре гробарите да връщат Цура, по достойна от тоя плyжек и мазен службогонец
259
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
С такъв ректор вече е ясно защо 6 години плагиаторът си живя спокойно на гърба на колегата си Киселова и защо Вълчев и Близнашки са преглъщали. Време е СУ да се разграничи от мутрите в Алма Матер.
258
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 282Мен са ме учили да разпознавам хората по лицата, което в интерес на истината издава личността на човека :)) Това професорче ми е противно, мейби защото го видях какъв *** с мазнини е, обаче лицето е на типична мазна и подлизурковска личност, не бих искал такъв човек да ми е приятел, камо ли ректор :)))
257
12
 
9
 
! Отговори
you преди 2 години
Пълна подкрепа за професора и дано успее да изрине фигуранта и неговите некадърни министри.
256
3
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Един...мандат ректор,два мандата...ректор,а на...третия път,стомничката се...счупи.
255
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо интелигиентни хора са склонни да се замесват с неинтелигиентни хора като ББ? Единственото за което се сещам са зависимости.
254
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КефЗащото не задавате въпроси и гласувате срещу 50 лева, затова вече 12 години стоим заради такива като теб в WC - то на Европа!!!!! Ама ако ти харесва си стой там, нямам нищо против....Разни хора, разни идеали....
253
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"опитът ми за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси"-така балансира,че преди години бе изнесена информация какви огромни пари са раздадени на наши хора.Естествено всичко е законно.Добре,че дойде Ковид,та в тоалетните да монтират бойлерчета за топла вода.Голям подмазван е и това е видно,нищо че е професор.
252
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 276Бойко го направиха полковник първо, после стана главен секретар на МВР, съответно му подариха званието генерал, после стана премиер, там не му требват отличия и пагони :))) Ти ми говориш за некаква наградка, дето хората ще е забравят след 10 минути......хахахахаха :)))
251
2
 
0
 
! Отговори
Кеф преди 2 години
До Анонимен 272. С твоите въпроси човек може само да се обслужи във WC. Беснеете, което много ме кефи!
250
5
 
11
 
! Отговори
реакция от СУ преди 2 години
Един ректор използва институционалния ресурс на цял един университет, на най-стария, но вече не най-големия у нас, за да се настани в още един кабинет, в който засега не се е разполагал.Университетът не може да бъде розичка в бутониерата на ректор, пожелал президентството. Още утре трябва да подаде заявление за предсрочно прекратяване на втория му мандат, а Общото събрание да го гласува в едномесечен срок.
249
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сложили тежки гердани, все едно приемат по 100 хиляди студенти на година. И бели ръкавици като прислужници на аристократи. Според мен е редно по-скромно да се обличат, и по уместно.
248
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Герджиков казахте, че от месеци водите разговори с "приятели от дясно и дясноцентристкото пространство". Означава ли, че сте говорили с Демократична България, ИТН и "Продължаваме Промяната"? Ако не сте, значи послъгвате още на старта.Казвате също, че в"последните седмици разбрах, че Герб са готови да ме подкрепят" Как разбрахте това? Някое птиченце ли ви каза или ББ се нарича пилето? Казвате:"Имам качества да обединя народа"Прекалено смело за да ви повярваме.Просто се дръжте естествено!
247
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Званието почетен доктор на Софийския университет (доктор хонорис кауза) бе връчено тази сутрин на премиера Бойко Борисов.За 6 месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече. Имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна честност и всеотдайност, които дават плодове не само за българския народ, но и за нашите съседи, които искаме да ни бъдат приятели каза в приветственото слово ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков.
246
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още един пристана на мафиотите от ОПГ Герб. Пиши го бегал.