Окончателно: Партията на Божков няма да бъде регистрирана

ВАС отразя жалбата срещу ЦИК на "Българско лято"
5 окт 2021 20:06, Нели Христова
24
Окончателно: Партията на Божков няма да бъде регистрирана
Снимка: БГНЕС

Върховният административен съд отхвърли жалбата на Политическа партия "Гражданска платформа Българско лято" на Васил Божков против решение от 29.09.2021 г. на Централната избирателна комисия, с което се отказва регистрацията на партията за участие в изборите за народни представители на 14 ноември 2021 г., съобщиха от ВАС.

Върховните магистрати от тричленния състав са приели, че при постановяване на обжалваното решение ЦИК не е допуснала нарушение, представляващо основание за неговата отмяна и законосъобразно е отказала регистрацията на партията, тъй като към заявлението не е представено удостоверение за актуална банкова сметка, предаде БТА.

ЦИК действа в условията на обвързана компетентност и извършва проверка само по представените документи и няма право да преценява причините за допуснати непълноти в приложенията. В изборите за народни представители участват политически партии, притежаващи актуална банкова сметка, без която не може да се обслужва предизборната им кампания. Решението на ВАС е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари