6 двойки са се регистрирали в ЦИК за вота за президент

Все още тече регистрацията на кандидатите за държавен глава
Обновена: 7 окт 2021 15:34 | 7 окт 2021 15:31, Камелия Цветанова
15
6 двойки са се регистрирали в ЦИК за вота за президент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Все още тече регистрацията на кандидатските листи на кандидатите за президент и вицепрезидент. Към момента има подадени документи на 6 кандидатски листи, като срокът за това е до 12 октомври и до тогава тези регистрации ще продължат, съобщи на редовния брифинг на ЦИК днес говорителят Росица Матева, цитирана от БТА.

Още по темата

Светозар Томов добави, че до момента за президентските избори са се регистрирали 12 партии, 5 коалиции и 12 инициативни комитета.

По думите му очевидно е, че не всички партии и коалиции ще регистрират свои кандидат- президентски двойки. Засега обаче 4 от подадените общо 6 молби за регистрации са на партии и коалиции, а 2 на инициативни комитети.

Подадените до момента заявления за гласуване в чужбина са общо 11 187, каза още Томов. В три от държавите те надхвърлят 1000. Първенец по традиция на желаещи да упражнят правото си на вот са избирателите в Турция - 4273, на второ място е Великобритания- 1341, на трето Германия - 1276, Испания - с близо 1000 и в САЩ малко под 700. Срокът за подаване на тези заявления е до 19 октомври. Томов информира още, че за пръв път са разкрити толкова много секции по чл. 14 т. 3 от ИК, а именно на местата, където на предходни избори през последните 5 години са гласували 100 или повече избиратели.

Томов прогнозира, без да обвързва с това ЦИК, че най-вероятният брой секции, които ще се разкрият е между 750 и 800, т. е близък до този на 11 юли.

Росица Матева съобщи още, че от два дни има възможност гражданите да проверят на интернет страницата на ЦИК дали имената им фигурират в подписките на партии и коалиции в подкрепа на техните кандидати и ако установят, че те са там, без да са давали своята подкрепа, да подадат жалба директно в Комисията за защита на личните данни.

Освен това по електронен път в служба ГРАО избирателите вече могат да подават в срок до 30 октомври заявление за гласуване по настоящ адрес, както и да проверят в коя секция са включени да гласуват.


 


15
Още от Избори 2021
ВМРО се регистрира за президентските избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 2 седмици
Всички кандидат президенти са единни в едно: ЦСКА няма да се закрива! Това е символа на комунистическата власт, а тя не смята да се оттегля. Чудото родено 1948г. остава и в 21 век, - московското ЦСКА си е съвсем нормален отбор.
14
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 седмици
Атака пубеда за Болен Сайдеров... Колко пара му дават като кандидат? :)))
13
1
 
8
 
! Отговори
Икономист преди 2 седмици
Като се спъне професора Герджиков и му се видат прашките, изпод тях ще излезе Борисов. Толкова за това, кой къде се криел. Румен Радев спечели категорично войната си с Борисов. Герберските тролове се чудят къде ли е лидерът има сега.
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Успех на професора!
11
1
 
6
 
! Отговори
Витанков преди 2 седмици
Тогата че се спъне е ще му се видят прашките.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Долния гербераст на Лоения фигурант
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е как 6 двойки, трябва д ас апоне 8 - Радев, Герджиков, Лозан Панов, Костадинов, Сидеров, оня анонимник от ВМРО, Винкела, Луна... а и други някакви имаше??!
8
1
 
2
 
! Отговори
сдф преди 2 седмици
до АнонименА да си чувал например мнението му за мигрантите, т.нар мерки, еврозоната, джендъризма, енергийната криза т.е зелената сделка, АЕЦ, газовите потоци, инфлацията, Македония, социалните услуги, т.нар. ваксини и пр. и пр....Не си. Никой не е. И за какво ще гласуваш тогава - за "чистичка" безгласна буква поредния слагач безхаберник
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Големоухия с биволицата и те кандидати :)))
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Румен Черепов - мутрата си би сам шута, след като влезе в открита конфронтация с Карадайъ и му каза:"Коя е твоята родина?". Абсолютен автогол!
5
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Професор Герджиков не могат да го уязвят по абсолютно никакъв начин. Най - чистият кандидат за президент в нашата история.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
;-)))) a za deputat nito edin;)))
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Гербераста е важно да падне в първия тур!
2
6
 
5
 
! Отговори
Стига Ве преди 2 седмици
ЛУПИ Президент!!!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И кои са тия толлупи, знаеме за Луна, Фигуранта и професора. Другите тайни кандидати ли са, що ли?