Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП

Не сме партия на президента, нито сме продължение на ДБ
10 окт 2021 11:18, Александър Попов
346
Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП
Снимка: БГНЕС

Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на "Демократична България". Ние сме продължение и съмишленици на това, което правихме последните четири месеца. Една нова изгряваща партия в центъра, която има дългосрочна задача да смени коловозите на България, заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

"Диалогични сме, разбираме, че ще бъдем част от една бъдеща коалиция, вярваме, че ще бъдем с водещото място - наистина аз вярвам, че този резултат от 30% не е имагинерен, последните проучвания, които виждаме ние - са 20% като подкрепа с голям темп на растеж. Най-важното за нас е да имаме 121 депутати от съмишленици, не е казано само от нас", допълни Петков.

Той коментира, че за 4 месеца са спрели огромни средства на едни хора, които от години са свикнали да използват държавните пари за своя бизнес.

"Знам, че за 4 месеца те ни издържаха, но сега за 4 години ги е много страх. Ще има невероятни нападки, защото те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата и тези 8 млрд., които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени", каза още Петков.

Още по темата
Ако "Продължаваме промяната" са в контрол на бъдещото правителство, той гарантира, че нито 1 лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин. Това е основна мисия на партията.

"Всички политици обещават светло бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че реално можем да действаме. И хората, които си говорят с нас, казаха: колкото повече ви атакуват, и колкото по-страшни изглеждат атаките, толкова сме по-сигурни, че вие сте истински и наистина сте засегнали истински интереси", коментира Кирил Петков.

Той заяви, че водачите на листи ще ги обявят в понеделник или във вторник. Със сигурност ще бъде водач на листа в София. Петков допълни, че има доста известни и успешни хора в листите, и разказа, че първоначално тези хора отказват да се включат в "тази мръсна игра политиката, това, което ги връща, е нашата лична мотивация".

Петков коментира и казуса с канадското си гражданство.

"Аз дадох всички документи, които притежавам, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Две неща, които за мен са важни - едното е да може да ме конституират: аз искам да мога да кажа моята гледна точка, и другото е, много е важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал, не трябва да се разчита на чужди бележки", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже президентът на САЩ поздрави "Триморието", в т.ч. от БГ - президента и бившия финансов министър А.Василев, привържениците на ББ и ГЕРБ blood пикаят, защото БГ става държава на пряк контрол от САЩ и герберската xuнтa не може безнаказано да прави каквото си поиска. Предполагам, че и Прокуратурата хич не е очарована от това, а ББ ще се оплаче на Меркел, хер Вебер и лично на Антонио Лопес - шефът на ЕНП.
277
3
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 306 Все някакви милиарди сънувате щатните на Фигуранта, а единственото доказателство засега е ...източеното язовирче на Кирето! Айде посмалете малко с лъжите! И Конституцията е затова , че да бъде спазвана от всички! Няма малко или голямо прегазване на законите, все е престъпник. И то с ясното съзнание, че е нарушил закона!
276
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който нарушава един ЗАКОН ще наруши и други закони, но ТОВА ЩЕ ГО НАУЧИМ ПО СЛОЖНИЯ НАЧИН!ТОГАВА ЩЕ БЪДЕМ ДОКАРАНИ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА И ПОДАНИЦИ НА ДЪРЖАВА РАЗОРЕНА И ОБСЕБЕНА ОТ ВОЕНЕН БОТУШ И РАЗБОЙНИЦИ!
275
1
 
2
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
След 14-ти кабинет,а след две години общините.
274
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕКАДЪРНИЦИ
273
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕКАДЪРНИЦИ
272
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези сладури заедно с ДБ ще на ви накарат и в тоалетната да ходите с ковид сертификат
271
11
 
1
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Много навреме се появиха,за да стане Борисов почетен председател на ГЕРБ докато ги има като партия.
270
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков явно не се притеснява, че може да бъде подведен под отговорност от Канада, затова че е участвал в управлението на чужда държава. Колкото е бил български гражданин до август, толкова е бил и канадски.
269
0
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Не, не е имгинерен резултат 30%, разбира се...Което на практика означава под нулата!..И защо ли са се захванали с нещо тази работа тези хора?! Дали са им платили или обещали някакви облаги /задкулисието!/ или пък задкулисието дейстава, унищожавайки всичко способно у нас, поставяйки ги в позиция, осигуряваща им това?!...Но ако те са го осъзнали и въпреки това се набутват, значи имат някакви облаги - може би за чужбина? - ако работят в чужбина с опит в политиката от такъв ранг може да имат облаги
268
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Smart people "За голямо съжаление, българите са много големи злобари и комплексари. Правят си много мръсотии." Така е, Киро Айдука доста мръсотии е сътворил в живота си, а сега го използват, за да сътвори най-мръсната, като докара режима на ДС на власт.
267
1
 
20
 
! Отговори
До 301 преди 2 години
Така е! Не е негов проблем, че процедурите не са направени според желанията му! Типично по комунистически.
266
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВъпросНе издребнявайте. Всичко си е законно и наред. Не е негов проблем, че процедурите са тромави.
265
0
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До smart people Значи според тебе, щом нещо е "чистосърдечно", значи е законно! Това някакъв опит за шега ли е?
264
20
 
3
 
! Отговори
Smart people преди 2 години
До Фичо нищо не е излъгал човекът. чистосърдечно си каза кога се е отказал от канадското гражданство и е върнал паспорта. Останалото е междинно време в процедура. За голямо съжаление, българите са много големи злобари и комплексари. Правят си много мръсотии. Не могат да осъзнаят, че животът е кратък.
263
0
 
23
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Теоретично..... Какво ще му се случи на обикновен български толуп,ако подпише декларация с невярно съдържание. Значи за едни има закони, за други - не.
262
24
 
3
 
! Отговори
Smart people преди 2 години
Дай боже да има повече такива млади, талантливи и интелигентни хора като Кирил Петков. Не се вълнувайте и вманячвайте толкова за датата на отказ от канадското гражданство. Нещата са ясни. През април 2001 г си е върнал паспорта, к е официално потвърдено и в последствие.
261
0
 
17
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
Кога ще си ходи. Не се наядоха.
260
0
 
14
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Колко му е. С тоя мъдър народ.
259
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Smart peopl Smart peoplE,май не си чак толкова smart щом мислиш,че целта на Киро е да работи на благо роду.Само като му видиш шарещите очички и приказки тип лъже-маже веднага става ясно на кого ще работи-на себе си,любимия.