Асен Василев: Влизаме в състезанието, за да сме първи

Не ме блазни позицията на министър-председател, заяви той
13 окт 2021 10:15, Ния Христова
290
 
От партията "Продължаваме промяната" имат готовност да бъдат първа политическа сила. Приоритетите на коалицията ще вклюват спирането на кражбите, събирането на данъците и инвестирането им в системите на образованието и здравеопазването. 
 
Това обясни Асен Василев в интервю за Bulgaria ON AIR.
 
С Кирил Петков заедно са избирали водачите на своите листи, сред тях е и рапъра Ицо Хазарта.
 
"Гледахме хората да имат битие извън политиката, да не са зависими от партийна или политическа работа. Те трябваше да са от местата, където се кандидатират, и да не са прескачали от партия в партия. Да са хора с добра репутация в града и общността", обясни бившият финансов министър.
 
Социологически проучвания сочат "Продължаваме промяната" като втора политическа сила. 
 
"В едно състезание влизаме, за да сме първи. Дали ще станем, зависи от избирателите", категоричен бе лидерът на ляво-центристката коалиция.
 
Василев изброи и част от основните приоритети на "Продължаваме промяната":
 
"Първо, да се спрат кражбите. Второ, не трябва да се пипат данъците, а да се събират. Трето, когато съберем данъците – ние имаме много ясна идея как тези пари в бюджета да бъдат инвестирани. Те трябва да бъдат инвестиране в подобряването на качеството на образованието и здравеопазването".
 
"Истината е, че в момента, ако ви трябва добро лечение в България и нямате пари, шансът да получите такова е много малък. Не е нормално медицинска сестра да получава 1000 лв. заплата, а директор на болница – над 120 хил. лв.", изтъкна бившият финансов министър.
 
Той коментира и президентските избори:
 
"Подкрепяме Румен Радев по 2 основни причини. Първо, той доказа, че за него България е над руските, над американските и над германските интереси. Второто нещо, което той показа, е, че има смелостта да даде възможност на независими хора, да им даде свободата да спрат всички кранчета", заяви Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Като финансов министър съм най-компетентен. Не ме блазни позицията на министър-председател. Тя по-скоро би била голяма отговорност, която не съм сигурен, че бих поел", призна Василев.
 
"След 4 години, като погледнем назад, да кажем, че свършихме добри неща и да имаме България, с която всички да се гордеем", завърши лидерът на "Продължаваме промяната".
 
Гледайте цялото интервю във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
6
 
25
 
! Отговори
До Беспристрастен преди 2 години
Кои българи благодарение на Кирчо и Кокорчо живеят по добре?Дали 200 хилядите строители на които Кокорчо взе внесените от ББ 1 милиард в сметката на ДА пари за разплащане на договорите и внесе в Бюджет 2021 или работещите в фирми които фалират заради тока и газа?Съгласно Закона за Бюджета в Четвъртото тримесечие излишъка в Бюджета се харчи с Постановления на МС.ББ харчеше по 4-5милиарда+ крадените 10 колко стават? Вчера министър Пеканов каза че чака НС за да харчи.НЕ няма събрани пари от Спецов!
212
3
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ПП ПП опит за бързо забогатяване чрез кражби и присвояване.После думан обратно в Канада с откраднатото.Ама няма да мине номера този път.
211
34
 
9
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 2 години
Много ***,много нещо.Едни умни и способни хора искат да не живеем в блатото и скочиха срещу тях.Когато се появи крадливия Кобруг всички го превъзнасяха.Никой не скочи когато се появи мутрата.Сега скочиха, защото видяха,че може голяма част от хората да прогледнат и да искат да живеят като нормални хора,в европейска д-ва с работещи институции.Дано българите имат памет и не допуснат отново мутрите да продължават да ни грабят и да ни обясняват,че без тях слънцето няма да изгрее.
210
4
 
31
 
! Отговори
Партийката преди 2 години
на Киро Лъжеца и Асан Крадеца, наречена ПП ПП, която обещава програма Лява ръка - Десен джоб и символа и е - Закона е врата в поле, а търкащите билетчета дори щели да гласуват за нея.
209
4
 
27
 
! Отговори
Мустанг преди 2 години
Тоя нещо се е объркал - да бъдел първи ?! Впрочем като се замисля и като помисля може и това да се случи -първи,първи,първи...ОТЗАД НАПРЕД ! ПФУ,НАХАЛНИЦИ !
208
5
 
22
 
! Отговори
До 212 хахsasб преди 2 години
Прав си в Харвард ги учат как да служат на милионери а в България на олигарсите за да стават милиардери за сметка на народа.Нали Борисов крадеше по 10милиарда на година.Къде са 6милиарда които вие успяхте да вкарате в Бюджет вместо да са в чекмеджето на ББ.ББ знаеше че като падне от власт няма да платите самолетите Ф-16Бл70 и през 2019 плати 2,5милиарда от излишъка а през 2020 даде на ДА Пътна инфраструктура 1милиард да плащат за пътища а вие ги внесохте в Бюджет2021 и сега строителите стачкуват
207
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи можеш да си на опашката за любовника си Спецов
206
1
 
4
 
! Отговори
До Тодор преди 2 години
Тодоре,в момента се изпълнява пророчествато от библия(откровение), трябва да си случат тези неща, такива като тази карикатура примерно да властват и да опитат да разполагат със здравето и свободите ни! Не се коси,а се наслаждавай на истиността която идва! Който е гладен ще се наяде, който е жаден ще се напие! Дръж си за ИСУС ,скоро идва! И остави тези *** да си подпечатат билета за Ада! Това е техния избор!
205
1
 
11
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Бийвъс, вземи се скрий,че като те видя и почвам да се прозявам...уууу ,толкоз знание ,чар, родолюбие, убуст....в теб се събрала! Не моя повярвам кви протажници и машинисти се бутат за управление на държавата !
204
3
 
6
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Винаги съм вярвал че има Господ.Но със всеки изминал ден се убеждавам че той ни е забравил като нация ...Какво се случва изобщо и кога ще се оправят нещата ?
203
2
 
31
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Да помагаш на един народ, Асане, не е състезание, а призвание. В Харвард тия мисловни системи обаче не са Ви познати. Там те учат да броиш до трилион на глас, а не да служиш;}
202
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи по крадене
201
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измамници.вие сте за затвора бе.не за избори.
200
3
 
29
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До До всички. Харвадски мошеници, не искам да ме управяват. Нося измамата в сърцето си.
199
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
асенси защо открадна чипа?
198
35
 
8
 
! Отговори
До всички преди 2 години
Вие наистина ли си искате Боко?!? Не вярвам на очите си колко сте жалки и плиткоумни...
197
5
 
32
 
! Отговори
писна ми преди 2 години
Вече повече от две години ни заливат с гнусна пропаганда. Да идват изборите да вкараме резидента в затвора и да миряса държавата.
196
7
 
38
 
! Отговори
Бг от чужбина преди 2 години
Кирчо и кокорчо се сборили кой да е министър председател,а президента ученик на Жан Виденов такава зима ще ни докара,че жална и майка на България.Оцелелите от ковид стари хора ще гинат благодарение на Радев,който за 5 месеца пълна власт какво е направи? Тотал щета
195
6
 
36
 
! Отговори
хора внимавайте! преди 2 години
Малко знаещите са по-опасни от незнаещите. Тези хубавци са завършили задочни курсове по интернет които са предназначени за запознаване с материята но не са академично образование просто защото не са завършили пълния курс на обучение. Това е нещо като базисните курсове на СофтУни, които след като завършат с определена оценка над 4,00 се допускат до Фундаменталния курс. А, след Фундаменталния курс има и курс за напреднали. За мен това са хора завършили ПУЦ на Харвард.
194
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие мутрата ли си искате пак бре? Тоя бил лош,оня бил лош? А крадливата мутра арена е така ли? ГЕРБ приключи с властта , Разберете го вече! Новите партии изхвърлиха ГЕРБ на бунището!-:)