Асен Василев: Влизаме в състезанието, за да сме първи

Не ме блазни позицията на министър-председател, заяви той
13 окт 2021 10:15, Ния Христова
290
 
От партията "Продължаваме промяната" имат готовност да бъдат първа политическа сила. Приоритетите на коалицията ще вклюват спирането на кражбите, събирането на данъците и инвестирането им в системите на образованието и здравеопазването. 
 
Това обясни Асен Василев в интервю за Bulgaria ON AIR.
 
С Кирил Петков заедно са избирали водачите на своите листи, сред тях е и рапъра Ицо Хазарта.
 
"Гледахме хората да имат битие извън политиката, да не са зависими от партийна или политическа работа. Те трябваше да са от местата, където се кандидатират, и да не са прескачали от партия в партия. Да са хора с добра репутация в града и общността", обясни бившият финансов министър.
 
Социологически проучвания сочат "Продължаваме промяната" като втора политическа сила. 
 
"В едно състезание влизаме, за да сме първи. Дали ще станем, зависи от избирателите", категоричен бе лидерът на ляво-центристката коалиция.
 
Василев изброи и част от основните приоритети на "Продължаваме промяната":
 
"Първо, да се спрат кражбите. Второ, не трябва да се пипат данъците, а да се събират. Трето, когато съберем данъците – ние имаме много ясна идея как тези пари в бюджета да бъдат инвестирани. Те трябва да бъдат инвестиране в подобряването на качеството на образованието и здравеопазването".
 
"Истината е, че в момента, ако ви трябва добро лечение в България и нямате пари, шансът да получите такова е много малък. Не е нормално медицинска сестра да получава 1000 лв. заплата, а директор на болница – над 120 хил. лв.", изтъкна бившият финансов министър.
 
Той коментира и президентските избори:
 
"Подкрепяме Румен Радев по 2 основни причини. Първо, той доказа, че за него България е над руските, над американските и над германските интереси. Второто нещо, което той показа, е, че има смелостта да даде възможност на независими хора, да им даде свободата да спрат всички кранчета", заяви Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Като финансов министър съм най-компетентен. Не ме блазни позицията на министър-председател. Тя по-скоро би била голяма отговорност, която не съм сигурен, че бих поел", призна Василев.
 
"След 4 години, като погледнем назад, да кажем, че свършихме добри неща и да имаме България, с която всички да се гордеем", завърши лидерът на "Продължаваме промяната".
 
Гледайте цялото интервю във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ви плаща бе ***?Всеки ден тези ментета ни натрапвате !
192
4
 
37
 
! Отговори
Промяната преди 2 години
За сега само пътните и медицинските работници са на протест. Плащат им малко или не им плащат изобщо. Също започват протести и бизнеси, които са опрени до стената. На къде да продължаваме според вас с тази промяна?
191
4
 
27
 
! Отговори
писна ми преди 2 години
Отваряш тв и Тодор Живков. Не *** и Кокорчо!
190
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е по -нагъл и от Кирчо и от фигурантът радев взети заедно
189
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Воят на мутренските *** е музиката каже ушите ни.
188
7
 
39
 
! Отговори
101 преди 2 години
първи по офшорки ли бе?
187
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път ще падне як бой!С лъжи и манипулации на изборите може да спечелите, НО СЛЕД 6 МЕСЕЦА ТАКА ЩЕ СЪСИПЕТЕ ЖИВАТА НИ,ЧЕ ДО ДУБАЙ ЩЕ ИЗЛЕТИТЕ ЗАЕДНО С ФИГУРАНТА ,АКО МОЖЕ ДА КАРА ПЪТНИЧЕСКИ САМОЛЕТ! БЯЛ АВТОБУС НЯМА ДА ВИ СПАСИ! ЧАК СЕГА ЩЕ ИМА РУМЪНСКИ СЕРИАЛ!
186
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрийте се по-добре, не ви щем лъжите.
185
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разменям два стека олио за iphone.
184
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите комсомолци на ДС агентите борбата за власт е безмилостно жестока това са 30 милиарда от Европа бе кой ако не ДС слугите да се надпреварват за пачките народа вълци го яли
183
5
 
29
 
! Отговори
Off преди 2 години
Имат готовност да са на първо място, ама нямат възможност. Новия цар с неговите си 800 дни.
182
5
 
16
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Думи обещаващи и нищо не гарантиращи.Голямото надлъгване продължава с пълна сила
181
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не е създал нова партия той не е бил ГЕРБ на избори. Предния път беше Слави, този ще са Петков и Василев. Боката трябва сериозно да се замисли да спре да ходи на избори. Само за смях става, а и в парламента ГЕРБ ги изолират като чумави. Къкъв е смисълът да са там въобще?
180
9
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тотална победа на ГЕРБ , също и на Герджиков и да се спре веднъж за винаги тази по-ми-яр-щина дето ни докараха последната година и половина.
179
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже така или иначе във всяко интервю Кирчо и Кокорчо си повтарят едно и същи от 2 месеца насам, за разнообразие предлагам другият път да проведете интервюто на английски. Да видите двамата убавци, завършили Харвард, какъв убав английски имат. Особено английският на Кирчо е нещо средно между Бареков, Стоичков и Бебратов.
178
3
 
22
 
! Отговори
Бай Хуаей(о) преди 2 години
1-а работа почне ли с лъжи и мошенгии, нищо добро не чакайте. Ам имам диплома, ама не точно такава, ама нямам 2-о гражданство, ама, о - чудо, май че имам, ама ще правим е-коли, ама не бе, не бе - само похарчихме/взехме едни 32 млн. лв. Ми другия "почтен"? Кой, аз да съм съден? Не-е-е, ама то само малко така в UK ме понабедиха в съда... несправедливо, разбира се. ТОВА Е НОВИЯТ ФИЛМ! Ако ви харесва, купувайте си билети.
177
27
 
5
 
! Отговори
от Виена преди 2 години
Гербавите *** са в дива паника, защото усещат, че ПП ще ги отнесе на изборите. И то с по-голям резултат от колкото ги биха от ИТН на миналите избори.
176
3
 
16
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Кокорчо, като си тръгнал, взе ли си суха храна за из път ? Внимавай за екземпляри с дебели и дълги......инструменти !
175
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпочитам да ме управлява Канадец с Българско име, пред Българин с Турско име.
174
3
 
23
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Премиер може и да не стане. Ама в Централния затвор го чакат да го правят булка